Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

70c uz otvoren prozor zimi je mnooooogoooo. Sta ces letos kada bude 30-40 napolju? Ima ventilatori da stradaju a temp ode na 90 lagano

Pa to je tek uzas. Bolje da ne ceka leto s tim kartama. I neka ih dobro usidri da ne polete. Sto vise vreme prolazi meni je sve zalije sto nisam jos kupio 7950 DC2. Stvarno nema bolje karte za kopanje, moze da prica ko sta hoce.

Stvarno ne postoji bolja karta, video sam 3 uzivo na rigu i mislio sam da ne rade, pridjem upalim monitor ventovi na 30% temperature 50c. Ludilo.

Kad smo kod wigeta meni za middlecoin pool, onaj sa zutom ikonicom pojeo 500MB na telenoru za 2 dana, naravno u ful setovanju, onaj drugi plavi middlecoin checker samo 10MB za2 dana i bolji je uzgred. Onaj prvi nisam izbrisao sad koristi besplatni saobracaj do kraja meseca na stetu telenora :) i vec je na 2GB :).
Dakle provera prvo potrosnju obavezno.
Za android naj radije koristim MPOS Viewer , kad ima QR code vrh je, statistika balans sve je tu.

Stvarno ne postoji bolja karta, video sam 3 uzivo na rigu i mislio sam da ne rade, pridjem upalim monitor ventovi na 30% temperature 50c. Ludilo.
Moja dva riga su tisa od 40% desktop masina koji ljudi imaju a grafike nisu najbucnije na rigu. Glasnija su mi napajanja. Ova masina sa Asusom u kucistu mi je pored glave i spavam kao beba pored nje :)
U jednom trenutku sam zeleo da prodam deo grafika ali nema sanse, drzacu ih dok ima zivota u njima. Kako stvari stoje to stvarno moze da potraje :)

70c uz otvoren prozor zimi je mnooooogoooo. Sta ces letos kada bude 30-40 napolju? Ima ventilatori da stradaju a temp ode na 90 lagano

poslusao sam savet nekoga sa foruma da uvek drzim oko 70 stepeni, sto znaci da zimi mogu da spustim ventilator i na 30% i da ne predje 70C, ja o tome pricam, stednja ventilatora

Ma to je ok, dobro si poslusao. Samo kazem da ce leti biti frka. 70c pored otvorenog prozora zimi uz 30% venta nije malo. Ja bi ocekivao da broj obrtaja bude prilicno nizi od tog. Nadji neka podesavanja za vrucine uz undervolt, drugacije ces imati problem. Imas vremena da se na miru poigras s tim ;)

sta tek ja da kazem, meni ova radi na 77c, u otvorenom kucistu... prozor je otvoren s vremena na vreme...

izguglao sam ranije ovu informaciju:

90+: about to get throttled
80-90: hot
70-80: safe
<70: cool

pa sad, kome verovati... recimo ovde ste svi na forumu pricali da je 72c vise nego ok temperatura...

Ti kao da ne citas sta pisem. Jeste, ok je to temp. Ali zimi pored otvorenog prozora ima 70 a sta ga ceka na leto? Ima da mu zakucaju ventilatori.
Zimi ce apsolutno svaka karta da radi u tim uslovima i leti pola njih dobije trajne posledice rudarenja. Neke crknu, nekima produvali ventilatori... Pametni ljudi cak i ugase masine ako ne mogu da ih ohlade a oni jos pametniji nadju podesavanja s kojima ce karta raditi i preziveti. Dzaba ti 50kH vise ako ti karta izdahne i mora na reklamaciju. Koliko gubis dok cekas kartu 30-45 dana?

Ili moze da upali klimu sa metar visine da duva po karticama kao ja sto sam radio i jos par njih! Izadje skuplje ali meni se i tako isplatilo donekle.

Ma to je ok, dobro si poslusao. Samo kazem da ce leti biti frka. 70c pored otvorenog prozora zimi uz 30% venta nije malo. Ja bi ocekivao da broj obrtaja bude prilicno nizi od tog. Nadji neka podesavanja za vrucine uz undervolt, drugacije ces imati problem. Imas vremena da se na miru poigras s tim ;)

u afterburneru ne mogu da ga spustim ni -6mV odmah trokira ekran.
a u flashovanje biosa se ne razumem niti znam da li bi na taj nacin moglo?

Ti kao da ne citas sta pisem. Jeste, ok je to temp. Ali zimi pored otvorenog prozora ima 70 a sta ga ceka na leto? Ima da mu zakucaju ventilatori.
Zimi ce apsolutno svaka karta da radi u tim uslovima i leti pola njih dobije trajne posledice rudarenja. Neke crknu, nekima produvali ventilatori... Pametni ljudi cak i ugase masine ako ne mogu da ih ohlade a oni jos pametniji nadju podesavanja s kojima ce karta raditi i preziveti. Dzaba ti 50kH vise ako ti karta izdahne i mora na reklamaciju. Koliko gubis dok cekas kartu 30-45 dana?

ne znam o kojoj zimi ti pricas, temperature od oko 15c i cenim da ce ovako biti, tamo negde do pravog leta u junu, julu, ako ne zakasni...
dok dodje leto, ja cu grafu izvaditi iz kucista i staviti u otvoreni rig, to cenim da ce spustiti temp za oko 5c, uzecu neki sobni ventilator da duva u nju, i ako ni to ne pomogne, downclock-ovacu kartu do potrebne mere.

Ne mozes da menjas voltaze iz biosa na r9 290 ili 290x kao kod ostalih karti. Ostaje trixx/ab ako radi. Vbe7 ih ne podrzava.

Radi promena napona iz Afterburner-a, kako na referentnim tako i na ASUS R9 290 OC.

Au zemo al ga zaspamova...kako mislite da će ići cena ako ode diff preko 4k ?

Pa mora da bude ovako - prvo se diff sa gpu minerima nagura do nekog nivoa gde postaje skoro neisplativo, tipa 10k. Ulecu ozbiljniji ASICi kojima se isplati da kopaju i na 30-40k zbog male potrosnje. Cena za to vreme pada, jer asic mineri hoce da izvuku investiciju. Nakon toga druga generacija asica, cena krece gore polako, jer asica ima ko drva. A za to vreme, mi kopamo nesto drugo

Pa mora da bude ovako - prvo se diff sa gpu minerima nagura do nekog nivoa gde postaje skoro neisplativo, tipa 10k. Ulecu ozbiljniji ASICi kojima se isplati da kopaju i na 30-40k zbog male potrosnje. Cena za to vreme pada, jer asic mineri hoce da izvuku investiciju. Nakon toga druga generacija asica, cena krece gore polako, jer asica ima ko drva. A za to vreme, mi kopamo nesto drugo

Moj covek... i Sajov i Sajov ;)

Au zemo al ga zaspamova...kako mislite da će ići cena ako ode diff preko 4k ?
4000 je sica. To stvarno mora da se zaleti na 20-30K da bi isplativost bila jadna i da grafike polako otpadaju. Tek posle toga moze da se razmislja o nekom ozbiljnom skoku i pumpanju. Pump je bio relativno skoro i sada je na redu jedan ocajan period koji moze da potraje. Tek posle toga moze novi pump da krene.

Pogledajte prilog 136231

Malopre neko komentariso,kako je mali diff na LTC i gde su svi ljudi otisli.Posto ga bas to puno zanima,evo vratili se svi. :trust:

Nemoj da se zaleces ako se pronadju dva bloka jedan za drugim ode procenjeni diff u nebesa + ako je tek porslo nekoliko sati od sredjivanja zadnjeg diff-

tek dan - dan ipo mozemo sa vecom sigurnoscu znati kako ce se kretati sledeci diff...

evo trenutno kazu

Current Difficulty 2,870.80274026
Next Difficulty Estimate 3,200.99577724

po mojoj proceni popece se nesta i bice oko 3000-3500 generalno u zadnje vreme se vrteo izmedj 2700-37000 dakle nista strasno i bitno ;)..

Ma samo da ova situacija potraje ;)

Poslednja izmena:
Pa to je tek uzas. Bolje da ne ceka leto s tim kartama. I neka ih dobro usidri da ne polete. Sto vise vreme prolazi meni je sve zalije sto nisam jos kupio 7950 DC2. Stvarno nema bolje karte za kopanje, moze da prica ko sta hoce.

Slazem se, ali bice super kad izadje 280 nonx valjda je to 7950 :)

Vrh Dno