Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Da nije neko voljan da mi pomogne na p.m oko setup-a cgminera? Nikad ga nisam volio niti uspio osposobiti a sad vec guiminer nije resenje.

Kao i ranije, kad pokrenem cgminer.exe dobijam da unesem adresu pool-a, user i pass i dobijem da pool nije pronadjen...
Moras da napravis txt dokument, uneses sve podatke tu, i onda prebacis u .bat formu i pokrenes bat fajl, a ne cgminer fajl.
E sad posto ni ja nisam nesto mnogo spretan sa njim, jer koristim guiminer, ne mogu ti puno pomoci, ali znam da postoji cgeasy https://litecointalk.org/index.php?topic=36.0 koji ubacis u cgminer folder i pokrenes, sa njim je lako napraviti cgminer.bat jer ti sve sam odradi. Skini ga pa ako ti nesto bude nejasno, pitaj.

@vojkan
Ma znam da nije klik klik i gotovo, napravio sam bat sa podacima i sve ostalo i dobijam ovo sto sam napisao gore. Sad cu da vidim link

@izzy
Probao sam cgeasy jednom ranije i isto

Izostavio si pool login u batu pa ti ga zato traži

Cek, imam pool login i imam adresu poola i worker user i pass.
Oboje upisujem u bat ili?

-o pooladresa -u poollogin.imeworkera -p šifraworkera

Evo ti primer pa ti samo upisi svoje podatke :
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 70
cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192,8192 -I 13 -g 2 -w 256

ry2u6eta.jpg

Evo, samo sam obrisao user i pass.

Vjerovatno redosled ovih komandi nije dobar

Ma kakvi, probao sam 10 puta da prepravim, uvijek trazi adresu pool-a.

Sad sam upalio guiminer pa cu probati ujutru ponovo.

Daj šibni mi username, ime workera i pw workera na pm, nemoguće da si ovde zaglavio :D

Ovo --scrypt mora da ti ide odma poslije cgminer.exe
znaci -
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp...

Zar ti je tesko da samo na ono sto su ti dali apple i drugari samo ubacis svoj user i pass? :)
i ne moras da ih krijes :)
Evo ja cu moje worker user i pass da dam svima :D

Da li je ok za dve u crossfire-u 7950 dual-x cca 550khasha po kartici pri temperaturama oko 70-76 za intensity 19, ventovi su oko 3240rpm???
Napajanje je 950W?
Koju bih jos mogao grafiku dodati da ne bude opterecenje za napajanje? Ako nadjem ovu novu 290 tri - x sto baca cca 1000khasha da li ce napajanje podneti ili da idem na neku drugu ili mozda identicnu sa ove dve koje imam?
HVALA!

Jel ti to kućište stoji na TA peći?

Sapphire 290 tri-x je poskupeo zadnja cena mu je bila blizu 54K, naravno nova tura uvoza, nema ih na sajtu znaci neko ih je vec sve rezervisao, znam da su kod alti-a stigle 14 komada....pre 2 dana

Sapphire 290 tri-x je poskupeo zadnja cena mu je bila blizu 54K, naravno nova tura uvoza, nema ih na sajtu znaci neko ih je vec sve rezervisao, znam da su kod alti-a stigle 14 komada....pre 2 dana

paprena cena :( sta mislis vredi li toliko novca? bogami ako baca oko 1mhasha cini mi se da vredi i da ce vredeti jos dugo. samo da mi je znati jos moze li to ovo napajanje da mi podnese sta mislis? pretpostavljam kad nju ubacim da cu se moci pozdraviti sa cpu miningom.

Jel ti to kućište stoji na TA peći?
brate stoji na stolu u db... nocno se vrata otvaraju sirom po danu ne mogu jer se mora ipak ostati zdravo pored rudarenja :) salu na stranu mislis da su preterane temperature? kuciste je raidmax sa 5 ventilatora ...tri na vrhu jedan sa strane i jedan sa prednje strane...

LITECOIN: kako, sta, gde...i druga pitanja/odgovori

Da li je ok za dve u crossfire-u 7950 dual-x cca 550khasha po kartici pri temperaturama oko 70-76 za intensity 19, ventovi su oko 3240rpm???
Napajanje je 950W?
Koju bih jos mogao grafiku dodati da ne bude opterecenje za napajanje? Ako nadjem ovu novu 290 tri - x sto baca cca 1000khasha da li ce napajanje podneti ili da idem na neku drugu ili mozda identicnu sa ove dve koje imam?
HVALA!

Za mining se kartice moraju drzati izvan kucista i napon smanjiti na okvirno 1.05v, ako zelis da ti hardver traje... Temp do max 70 C.
Na to napajanje moze jos jedna kartica, ali u kucistu to nije izvodljivo. Takodje, i trecu karticu trebas undervoltovati.

Poslednja izmena:
Za mining se kartice moraju drzati izvan kucista i napon smanjiti na okvirno 1.05v, ako zelis da ti hardver traje...
Na to napajanje moze jos jedna kartica, ali u kucistu to nije izvodljivo. Takodje, i trecu karticu trebas undervoltovati.

auuu nisam imao pojma mislio sam da ce ovih 5 ventova u kucistu da resi sve probleme sto se toplote tice...da li smanjenje napona moze da unisti kartice? pretpostavljam da se to odradi u onom TRIXX programu ? da li ako undervoltujem trebam ici i na novo podesavanje gpu takta i mem? znaci predlazes da ove dve kartice izvadim i da dodam trecu? pa na cemu da ih drzim i cime da ih hladim u tom slucaju?

auuu nisam imao pojma mislio sam da ce ovih 5 ventova u kucistu da resi sve probleme sto se toplote tice...da li smanjenje napona moze da unisti kartice? pretpostavljam da se to odradi u onom TRIXX programu ? da li ako undervoltujem trebam ici i na novo podesavanje gpu takta i mem? znaci predlazes da ove dve kartice izvadim i da dodam trecu? pa na cemu da ih drzim i cime da ih hladim u tom slucaju?

Upravo suprotno, smanjenje radnog napona ce produziti vijek kartica i smanjiti temperature.
Za mining se koristem custom rigovi (imas dosta slika na forumu) koji su otvoreni sa svih strana, te kartice trebaju biti minimum 10cm razdvojena jedna od druge (pomocu ektendera).
Takodje, na takav rig mozes montirati obicni kucni ventilator, cime ces povecati protok vazduha i takodje spustiti temperature.
S' obzirom da ti kartice daju po 550kh/s, 99% neces morati mijenjati klokove kad spustis napon na ~1.05v.

Ps. Nikakvo kuciste nije podobno za mining za 2 kartice, a za tri je vec i fizicki neizvodljivo.

rekoše ti već kolege
ako ti je na -5 napolju 75c na 3200 rpm šta ćeš kad upekne 30-40c na leto?
ako ti ventilatori uopšte prežive do tad :)
rešavaj to što pre

Nije ti problem napajanje. Kao sto su ti rekli prvo undervolt i kostur umesto kucista. Kad spustis temperature onda mozes da rasmisljas da li da ubacis jos neku grafiku i koju. Sad je oko 0 napolju a kad bude 40, sta onda?

Nazad
Vrh Dno