Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

***, to je kao kada bi rekao da je motor na unutrasnje sagorevanje unistio cari putovanja. Jer fijakerom je bila pustolovina stici do susednog grada. Svaki unosan posao tezi napretku, tako i kopanje. I kao i svuda, dok ne udju veliki, ima puno malih prevaranata koji se obogate preko noci. Samo sto prvobitna akumulacija kapitala u ovom poslu ne traje decenijama eksploatisanja, vec cisto razbojnicki hit&run. Pa ko prezivi prica.

ne slazem se sa tobom..fijakere su imali samo bogatasi dok je dolazaskom auta vec 20tih godina svaka porodica u americi imala automobil..gpy mining je za siroke mase dok asic samo za retke koji imaju puno kesa kod sebe...ti auto ne bacas posle 2 meseca upotrebe kao asic masine kao sto niko nece da baci gpyove posle 2 meseca upotrebe

U svakom slucaju script ce biti 100 puta tezi da se napravi asic masina jer intenzivno koristi memoriju i to velike kolicine ..sto brza to bolja a najbrza dostupna memorija je vec u grafickim kartama.
Bitcoin koristi SHA256^2 ..jos pre nekoliko godina su razbijeni sha 64 i 80 tj za par godina mozda neki hakeri se priblize da razbiju ovu..developeri bi onda promenili na neki jaci script da bili sigurni ali svi ti asic mineri bi preko noci postali bezvredni jer oni nebi mogli da izvrsavaju cak i da se jedna linija u kodu promeni dok sa gpyom sa skines noviju verziju minera i to je to.
Takodje bitcoin koji danas prvensvetno koristi asic masina nema nikakve prednosti u odnosu na litecoin koji prvenstveno koristi gpyove ..transakcije u litecoinu su 4 puta brze

Poslednja izmena:
asic je samo za pohlepne, lakoverne i one koji ne stoje bash dobro sa digitronom.
nisam bash verovao da postoje u pochetku, ok pogreshio sam, postojali su,
ali shto se tiche bacanja para nisam.

poznanik je kupio neke btc ASIC-e, josh su mu i stigli na vreme, za samo :D ~5 meseci.
i naravno, nakon mesec-mesec i po od kako su stigli, obezvredio ih je diff. i kad se povuche crta za koliko moze da ih sada proda,
nije ih chak ni otplatio, a kamoli zaradio.
kada sam mu rekao u startu da mu je bolje da za tu silnu lovu natakari skript makina, samo mi se podsmevao, u fazonu nemash ti pojma...

tako da, nemojte se zanositi ni sa ovim LTC asicima previshe, moj savet ;)

ma imam inace sbb-ov net, 10mb, nego nisam platio dugovanja, te su me iskljucili, pa se sad klackam sa 15 kb/s... ali moracu da otplatim uskoro, da bi mogao to da sihronizujem i da pocnem da rudarim...

Poslednja izmena:
15kb/s je dovoljno za samo rudarenje ali ne i za bilo šta drugo ;)

Jel ima neko voljan da mi posveti malo vremena oko podesavanja "rovokopaca"...nisam lenj, vec par dana buljim po forumima i nikako da namestim da proradi bilo sta osim bfgminera3.9.4win64 koji nesto kopka sada na 50.btc pool-u...??
CPU je i5 3570K i a GPU je 560Ti...sta reci, nekada mi je trebala CUDA za druge stvari, sad ispade ovo slabo za rudarenje.
Elem, probao bih ove litecoins, cisto radi zabave, svestan sam da kasnim cele 3 godine :D
Posto gpu moze da radi na bitcoinima ja bih cpu da namestim da radi na litecoinima (ili gpu). E sad brdo pitanja:
- da li treba i kako se namesta port u ruteru? Dakle koja IP adresa, port, protokol? Da li to moze da vazi za sve poolove ili treba za svaki pool poseban port?
- koji miner za cpu? Kako bre da ga podesim??? Vidim na nekim poolovim pise da trema host u obliku IP adrese (127.0.0.1:xxxx), na vecini treba URL adresa..? Neki mineri traze ukucavanje paramentra u config fajlu a neki ne...
- registrovao sam se na itcmine.ru, Pool-x.eu, Coinotron...jel uposte rade ovih dana ili ne?

Dakle, ako neko ima zivaca i dobre volje da mi pomogne malo?? Hvala unapred :)

Ma znam to ali sigurno da moze da se namesti i nvidia. Nije mi bitan hashrate, hocu da pohvatam konce sta, kako i zasto pa onda mozda i sklopim jedni masinu za litecoin.

koji nesto kopka sada na 50.btc pool-u
50.btc je "down" (hack-ovan) poprilično dugo ; predlog - litecoinpool.org ; wemineltc.com ; givemecoins.com....
Posto gpu moze da radi na bitcoinima
Kopanje BTC (kao ni jedne druge sha256 valute) nije isplativo ni sa GPU ni sa CPU jer za to već postoje posebne "mašine" sa mnogo više snage. Trenutno se grafikama (AMD) kopaju scrypt valute a ima ih mnooooooooooogo...Nvidia nije dobra za rudarenje
Ako već hoćeš da probaš (narodna poslovica-"jedan probo pa se uneredio" :d) prouči malo više materiju sa bench-a a evo i sa pool-a https://www.litecoinpool.org/help

Poslednja izmena:
Ma jok, to tek sledece godine na B92, oni su operisani od svezih vesti a i Prpic nije jos otkrio Litecoin.

Otkrio ga je prpic, nego jos nije uspeo da natera svoj avalon da kopa ltc. Zato ga i ne promovise :).

Poslednja izmena:
Razmisljam da pocnem sa rudarenjem LiteCoina i sklopim neku masinu sa R9 280x za 500e.

Da li se isplati ? Kakva je buducnost ovog biznisa?
Ako propadnu BitCoin i LiteCoin mozda ce moci nesto drugo da se radi sa tom masinom,vidim neke nove valute se pojavljuju.
Koliko sam upoznat scrypt asic se uskoro pojavljuje na trzistu sto znaci da diff ode i sa njim i nasa zarada od sadasnjih kompjutera...

Razmisljam da pocnem sa rudarenjem LiteCoina i sklopim neku masinu sa R9 280x za 500e.

Ako propadnu BitCoin i LiteCoin mozda ce moci nesto drugo da se radi sa tom masinom,vidim neke nove valute se pojavljuju.
Koliko sam upoznat scrypt asic se uskoro pojavljuje na trzistu sto znaci da diff ode i sa njim i nasa zarada od sadasnjih kompjutera...

Ti to na dva foruma isto pitanje, kolko sam shvatio ekipa je ista :type:

@bonzo

Ne ulecem ja tek tako u nebrano grozdje :D Nemam 500e za bacanje,bolje prvo dobro da se informisem ;)

@bonzo

Ne ulecem ja tek tako u nebrano grozdje :D Nemam 500e za bacanje,bolje prvo dobro da se informisem ;)
Uvek mozes da prodas tu masinu ako nesto krene naopako a ako ti se na sastavlja kupis ltcove i cekas da skoci cena..na btc e se lako zarade pare na berzi ako uhvatis bar malo osecaj kad da kupis kad da prodas..al obezbedi nalog sa dvostrukom sifrom

Poslednja izmena:

Nemoj da mislis da omalozavam tvoj trud, ali za 500e atm ne mozes da sklopis masinu. Samo 280x ti kosta 350e po oglasima. Psu jos 80e da makar zalici na nesto. S time da za prosirenje kupujes jos jedno, jer to od 80e nece moci 2 komada da tera sutradan. Kamo li 3. Mbb, cpu, hdd, ram... Jos 150e. Kucica? Custom ram bez 10e ne moze, sve sam da ga pravis. Da ga kupis 20e. I kada se saberes videces da dobri poolovi ne vole masine da jednom kartom. Sporo ces generisati sharove. Nema sharova, nema kinte. Vise ti se isplati da kupis ltc za 500e. Neces raditi nista, ako/kad skoci x2 zaradices 1000e. Ili odi ba bitcoinwisdom, na ltc calculator, pa ukucaj 750khs, stavi skok diffa na samo 2%. Ukucaj 600e za investiciju. Videces da si crven u ltc do kraja sveta.
Edit: izracunao sam da ti olaksam. Sa 600e investicije, 750khs, 300w potrosnje, 2% skok diffa, u minusu si 12.1 ltc posle 354 dana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno