Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Probaj da dodas u prvi red

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

Probaj da razdvojis setovanja za karte sa dodavanjem -d0 i -d1 u cgminer

U dva odvojena *.bat fajla. U jednom jedna podešavanja za jednu karticu, u drugom druga podešavanja za drugu karticu.

Ili sam isključi karticu drugu karticu (ručno), pa pokreni drugu instancu cgminer-a sa podešavanjima za drugu karticu. Potom u drugoj instanci, isključi prvu karticu. (ručno)

Poslednja izmena:
Probaj za saphire da stavish odnos gpu/mem 0.57 ( npr gpu/mem 912/1600 ), ako ti tako daje oko 600khasha onda imas isti problem ko ja... Meni je kartica podesena trenutno na 1026/1800 i imam oko 710 khasha, u pitanju je MSI lightning 7970 ( ne BE ( Boost Edition)), dok kod boost edition ne mogu da nateram da kopa normalno sem na jos vecem odnosu tipa 880/1800 tu ima oko 630 khasha....Nisam jos stigao da se igram sa razlicitim verzijama biosa ali generalno kod nekoga radi sve normalno sa tih 1070/1500 a neko mora da juri odnose koje sam ti naveo.....

To ti je zbog latecija na memoriji . AKo uspes da iskopas kako to da se edituje i podesi kao na ostalim kartama javi ;)

mozda ti throtlujekarta?

Nisam stekao takav utisak, bolje da sam uzeo onu tvoju, jer, kao što vidiš, nisam dobio onu koju sam čekao :(

@sam633
Izgleda da te nisam dobro razumeo.

@Perica
Postavio sam 912/1575 za Sapphire (toliko mogu da idem sa njom u MSI AB) i rezultat je sledeći:
Pogledajte prilog 131315
Obzirom da je sad zbir ~1250 kH/s, ovo je daleko bolje nego što je bilo pre sat vremena :)

@Apple
Misliš na ovaj odnos u smanjenju protoka sa jednom i povećanju sa drugom? Ima logike.

Karte su dakle, na sledećim podešavanjima:
Gigabyte 1100/1500
Sapphire 912/1575

U Afterburner-u sam postavio napon na 1013 mV i vidim da to prija i kartama i hashrate-u, može li neko od vas ko ima slične karte da postuje koliko je nisko sa naponom išao?

Poslednja izmena:
The sam shit kao moja Gigabyte na 1120/1830 dobijam 750Khs sa F72 biosom dok sa F3 nema sanse iznad 710Khs sa 1060/1780 . Probao sam neki Asusov bios koji radi ali kod mene nema slike sa tim :D . Tako da bi zamolio ako neko nadje resenje da se latencije memorija podese kako treba . Unapred zahvalan :)

@Perica
Probao sam, tako je odnos baš 0.57, ali je iz nekog razloga Sapphire daje ~10-20 kH/s manje. Hvala ti, ovo je dosta pomoglo. Na kom naponu držiš karte?

Poslednja izmena:
Kod mene 1120/1830 napon 1188mv bez power limita i bez podizanja napona za memoriju . Btw moja karta se hladi pod full water

@sam633
Izgleda da te nisam dobro razumeo.

Pokrenuo si cgminer sa istim podešavanjima. Pretpostavljam ovim:
--thread-concurrency 11200 -g 2 -I 13

Ljudi su ti preporučili, da za drugu probaš: (možeš probati i jednu i drugu na neka podešavanja koja su ti najbolja)
Jesi probao sa vecim Intensity, 19, 20 u kombinaciji sa -g 1?

(sa što većim TC, dokle možeš da ga povećavaš, to možeš videti u VRAM u GPU-Z)

Stvar je u tome, što može da se desi da pri različitim podešavanjima, pojedinačno za svaku karticu, dobije najbolji rezultat. Recimo, da je najbolje sledeće:

Za jednu:
--thread-concurrency 11200 -g 2 -I 13

Za drugu:
--thread-concurrency 16384 -g 1 -I 19

Ili obrnuto.

Tu na scenu stupa:

Kako ne bi upalio obe kartice u isto vreme, već samo jednu, odnosno jednu instancu cgminer-a. Pritom, ti moraš znati koja je karta -d 0, a koja -d 1 i na koju se kartu odnose (najbolja) podešavanja, jer kod mene na različitim windows-ima je različiti raspored GPU-a, pa samim tim *.bat je drugačiji.

Poslednja izmena:
d0 je uglavnom donja karta bar kod mene

@sam633
Shvatio sam, probaću da nađem neki bolji odnos. Hvala.

@Apple
Hvala na odgovoru, ipak ne mogu da jurim tvoje klokove ;)

Znam da ne mozes ali probaj na kratko visoke klokove memorije pa ako bolje radi vijaj drugi bios :)

Pada diff 2920 :smash:

Da, i koolio je pravio 10k ltc dnevno jer je bio prvi gpu miner na svetu...

Ako si ti nacuo onda mora da je istina. Opala je snaga jer je cena pala a samim tim i isplativost pa su ljudi presli da kopaju kera.

Normalno je da neki imaju ogromne kolicine novcica. Ali traceve ne slusam jer prave informacije niko ne zna. Niko od krupnih igraca nece otkrivati planove osim ako nema nameru da namagarci masu i obogati se jos vise. Zato sam sarkastican.

Amazonovi serveri su bili "zarazeni" botnetom i kopali su za "nekoga". Sada je "regulisano" i otuda nagli i veliki pad. Tako sam cuo... ne bi me cudilo da je neko od zaposlenih zloupotrebio servere.

Poslednja izmena:
To je vec bolji info. A na "neko silovao ltc" i slicne informacije sta da kazemo? Osim da je i koolio kopao 10k ltc dnevno, ili da je onda mrmot zavio cokoladu u foliju...

Vrh Dno