Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pametno. Mene berza baca u zombi stanje, i trudim se da mene uvuce previse ali se mogu lepe pare uzeti tako, ali kosta puno zivaca...

Sto u zombi stanje? Nije valjda da visis/te po citav dan na kompu zbog ovoga?

A kako mislis da zaradis ako neces visiti stalno na kompu i pratiti berzu. Nekada se desi na kratko velik pump/dump i ako nisi tu da ispratis nista od velike love. Ja sam gledao na poslu kad je ltc pao sa 49$ na 30 i vratio se na 42 ali nisam mogao da odreagujem jer samo kucni racunar koristim za berzu.

Pa, neko tako zaradjuje i to je ok potpuno. Neko tovari u novcanik ceka pravi trenutak....

Sto u zombi stanje? Nije valjda da visis/te po citav dan na kompu zbog ovoga?

Pa upravo zbog toga sto moras skoro non stop da pratis sta se desava. *** kad su male cene bile neka greska je kostala par desetina ili stotina a sada je zeznutije. Ja jesam za varijantu stekaj i prodaj na vecoj ceni, ali to stekanje veoma sporo ide sa mojih 3,5Mhash, pa sam morao i da kupim na 13,7 da dopunim stek :). Naravno bilo mi zao sto nisam na 2-3 ali to je proslost, takva cena tesko da ce biti ponovo..

Ja nisam bio kuci 3 dana kad su krenule cijene da divljaju pa nisam mogao da ponistim sell ordere i izgubio sam zbog toga oko 15 btc. Prodao sam alt coine za dzaba :S:
Zato se nemojte igrati berze ako necete da visite stalno pored kompa.

Pa cekaj sto ne pristupas sa smartfona (pod uslovom da ga imas naravno)?

A kako mislis da zaradis ako neces visiti stalno na kompu i pratiti berzu. Nekada se desi na kratko velik pump/dump i ako nisi tu da ispratis nista od velike love. Ja sam gledao na poslu kad je ltc pao sa 49$ na 30 i vratio se na 42 ali nisam mogao da odreagujem jer samo kucni racunar koristim za berzu.

Sto samo kucni racunar koristis za berzu? Meni na poslu umrezeno 500 racunara, pa sam trgovao nesto sitno par puta :D. Vecito me navodite na crne misli :D.

Sto samo kucni racunar koristis za berzu? Meni na poslu umrezeno 500 racunara, pa sam trgovao nesto sitno par puta :D. Vecito me navodite na crne misli :D.

Ma bravo, sledeci put idi u internet caffe, i cim se ulogujes na berzu klikni na 'save password' :D

Pa cekaj sto ne pristupas sa smartfona (pod uslovom da ga imas naravno)?

Iz mnogo razloga. Kao prvo nebi da omasim npr 0 pa da kupim nesto po mnogo vecoj cijeni :D Djevojka mi cesto cacka po telefonu. Sinoc sam ga umalo izgubio...

Pa nebi da me neko pokrade kao sto se to desilo nekima ovdje (zao mi je da ih podsjecam na crne dane). Sem toga na poslu sam stalno u pokretu pa mi se moze desiti da ostanem ulogovan na racunar a nisam tu. Dovoljno je da neko klikne nesto pogresno iz radoznalosti pa da odem u minus. Kuci koristim racunar kome samo ja imam pristup (linux) i sa jakim passwordima.

Ma bravo, sledeci put idi u internet caffe, i cim se ulogujes na berzu klikni na 'save password' :D

Mogao bi uskoro da se zapita "sta se desi sa mojim novcicima" :D

Poslednja izmena:
Mozes da instaliras onaj 24/7 za android da ti zvoni kad udari u granicu.
Ja sam doduse i sa tim izgubio pare... + nekako ne spavas kako treba :)

e sad ...

kartice ... jako ih je tesko naci :) jos ne bih zeleo da napravim los izbor pa molim ako neko zna odgovor:

a) Jesu li manje vise svi proizvodjaci r9 280 dobri (asus, gigabyte, msi, sapphire). ili postoji neki uljez neki.
b) Jesu li 7970 iste kartice kao pod a)
c) Jel neko merio kolko vise struje potrosi 7970 od 7950
d) sapphire vapor-x versus dual-x .. jel ima neka caka tu

zahvaljujem ...

inace kad nazovem telefonom ... najcesci odgovor koji dobijem je ...nema i nece biti :)

^^

Ako je to app samo za trgovinu sa btc onda mi nista ne znaci jer ja trgujem samo sa alt novcicima. Za trgovinu sa btc/$ treba biti malo bolje potkovan :D

Uljez je msi, mislim da je naponska lose uradjena.

Uh, kad se sad nisam šlogirao...odem na pool kad ono brzina 1,678 kh/s. Za trenutak sam pomislio da mi neko pomaže u rudarenju. Pogledam kad ono samo jedan miner..e ***a, taman sam se obradovao :d. To zadovoljstvo je trajalo puna 3 minuta, sada je 1,007 kh/s i to sa 2 karte (7950+5850). Videćemo dokle će trajati :p
edit:
trajalo 15-18 minuta sad se vratilo na normalu

Poslednja izmena:
ako je neko zainteresovan za kupovinu ltc-a nek mi se javi na PM (prednost NS)

Mnogo je to stale jer na drugim pool bude i po 0.2%

Jel neko zna zasto mi cgminer pukne posle recimo 20 - 24h rada.
Samo izbaci cgminer has stopped working.

Imam win8, i nistam instalirao nikakve drivere, nista. raspoakovao sam cgminer 3.7.2 i to je to. Iz nekog razloga je nestabilan....

Iz nekog razloga odgovor se nalazi u tvojoj trecoj recenici, imam osecaj da ovi pridosli kopaci nisu citali nista zivo napisano na ovom podforumu, samo bi da mlate pare.

Uh, kad se sad nisam šlogirao...odem na pool kad ono brzina 1,678 kh/s. Za trenutak sam pomislio da mi neko pomaže u rudarenju. Pogledam kad ono samo jedan miner..e ***a, taman sam se obradovao :d. To zadovoljstvo je trajalo puna 3 minuta, sada je 1,007 kh/s i to sa 2 karte (7950+5850). Videćemo dokle će trajati :p
edit:
trajalo 15-18 minuta sad se vratilo na normalu

U poolu ti pise da on ne pokazuje dobro brzinu, bitno je sta ti pise u miner-u.

edit: koliko vise kHash daje linux u odnosu na Win7? Za btc je bilo 8% cini mi se, jer sad ostao taj odnos?

Poslednja izmena:
Pa sto citaju kad mogu da postave pitanje i dobiju brz odgovor. Znam da su teme velike ali sve je objasnjeno na prvim stranama samo treba procitati.

Iz nekog razloga odgovor se nalazi u tvojoj trecoj recenici, imam osecaj da ovi pridosli kopaci nisu citali nista zivo napisano na ovom podforumu, samo bi da mlate pare.

pa da a neko treba da sedi i da stalno odgovara na pitanja na koja je bar 100X do sada dat odgovor kao da mu je to jedini poso...

treba da se otvori call centar i tamo da se pruzaju sva obavestenja kako, zasto, s cim itd...

cgminer mi daje BSOD.. a reaper kaze error 52 getting work (probao sam vise poolova) Sta da radim?

Evo ovako, nije da nisam probao da citam
Na windows 7 sam instalirao catalyst drivere jer bez njih cgminer nije hteo da radi.
Na windows 8 cgminer radi bez instalacije, pa ne znam da li da cleanupujem drivere i instaliram 13.1 ili cu samo nesto jos gore napraviti.

Inace shoma ... tebi sam dao link za android litecoin aplikaciju a sad ti smeta postavljanje pitanja.

necu vise postavljati pitanja ... pozz

djuro slobodno pitaj, verovatno je kolega slozio pogresno recenicu, vecina pridoslih minera kao sto kolega iznad kaze samo dodju i tutnu pitanje i onda cekaju odgovor sve na gotovo, slabo ko koristi pretragu teme, a to malo iritira pa onda i ponek0o ni kriv ni duzan pomalo nastrada

probaj da instaliras nove pa vidi ako nesto use*es obrisi ih, u krajnjem slucaju reinstaliraj win ponovo ako nesto bas zeznes na kraju

Ok,

Hvala Nesicu na podrsci.

Problem je sto mi nikako ne lezi search na ovom forumu. Jednostavno kad nesto konkretno trazim kao rezultat dobijam spisak tema a ne konkretne rezultate pozicionirane na stranicama.

Sto se tice ovog mog problema, evo ja cu nakucati sta sam nasao pa mozda nekom rookiju kao sto sam ja bude od pomoci. Izvinjavam se ako ce ovo sad neki strucnjak da cita i da se nervira ... :)

win 8 + cgminer = crash...

U event logu sam nasao da se cgminer ubio zbog

C:\Windows\SYSTEM32\amdocl.dll

Verzija catalyst koju sam ocitao iz properties kartice je 13.152 .. xxx sto znaci 13.9 iz avgusta..

Kopajuci po netu nasao sam da je mnogima resen problem downgradovanjem na 13.1 verziju.

Prvo se moraju ocistiti postojecu, pa staviti ovi driveri..

To je ono sto cu ja da uradim...

pozdrav

POslednji cgminer koji radi za GPU je 3.7.2 pa nemoj ici iznad te verzije a druga stvar je instaliraj neke novije drivere koji vec sadrze SDK i nemoras ih naknadno instalirati ;)

Pa noviji driveri su izgleda problem... stari miner - stari driveri....

POslednji cgminer koji radi za GPU je 3.7.2 pa nemoj ici iznad te verzije a druga stvar je instaliraj neke novije drivere koji vec sadrze SDK i nemoras ih naknadno instalirati ;)

Ajde ako moze meni jedan odgovor, pocetnik sam :)

kako da podesim na ovom reaperu: user, password, port, adresu? koji username? koji password? gdje, sta? citao sam od pocetka, ali nema odgovora..

Uzmi koristi GUI miner alpha, ako ne znas da podesavas skriptu za cgminer.
Zaista, sto niko ne koristi GUIMiner? Ima prozor sa podesavanjima, doduse ne za sve kartice, ali verovatno moze rucno da se edituje config fajl.
Sa 270x imam 470kH, 1120-1500

Evo ovako, nije da nisam probao da citam
Na windows 7 sam instalirao catalyst drivere jer bez njih cgminer nije hteo da radi.
Na windows 8 cgminer radi bez instalacije, pa ne znam da li da cleanupujem drivere i instaliram 13.1 ili cu samo nesto jos gore napraviti.

Inace shoma ... tebi sam dao link za android litecoin aplikaciju a sad ti smeta postavljanje pitanja.

necu vise postavljati pitanja ... pozz

Nije se odnosilo direktno na tebe. Nesic je to dobro objasnio pa nema potrebed a pisem isto. U zadnjih par dana se pojavilo dosta clanova sa istim pitanjima i to po malo smara. Inace kod mene rade drajveri 13.9 na win 7 x64 sa cgminerom 3.1.0 i 3.7.2

Peace :)

Nazad
Vrh Dno