Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

citam postove i nije mi jasno kako 6950 moze da pravi 500 ? tj mislio sam da je 5970 mnogo bolja kartica a opet meni pravi 550 :( tj dve takve prave 1100 prosecno

po netu za 6950 kazu 360khs

Poslednja izmena:
5970 pravi kao jedna 7850 po jezgru, imao sam jednu sa neispravnim jezgrom i davala je oko 360kh sa ovim drugim ispravnim, znaci oko 700+

@cacanin
To u vezi vidgeta je shitic jer ne radi kako treba.Tebi litecoinpool broji isplacene coine od kad si poceo da kopas i koliko ja znam nema opcije da se to resetuje,tako da ta treca opcija u widgetu moze unekoliko da pomogne jer bi trebalo da ti javi svaki put kad pool isplati zadatu kolicinu novcica (naravno ako upises tu cifru koju si stavio na poolu za autopayout) ali ko sto rekoh to retko kad odradi posao verovatno zato sto treba da se potrefi da je promena neposredno pri refreshu samog widgeta.

Hvala druze, to mi i nije bitno nego usput... bitno mi je obavestenje za hash rate i podesene rudare da li su online...

Imam ga, on jeste bolji ali nema widget koji se auto refresuje da pokaze ako stanu karte :)

Ubise me widgeti silni, baterija na S2 ne moze da traje ni 6 sati...

Pa zar ti jos nisi podesio masine da vise ne moras da ih proveravas? Moje po mesec dana razvuku bez da ijedna stane i proverim ih samo jednom dnevno na pool-u.
Zar taj pool nema opciju da ti posalje mail kad stane rudar ili padne hash ispod neke granice?

Ma podesio sam sve je ok, nego sam prekljuce presao sa wemine na njega pa da to imam podeseno. Nisam ga ranije nikad koristio. Sve ok hvala Bogu karte sad rade kako treba :)

onu pod a) nikako, greje se i to dosta!
pod b) imam je, ok je karta, otkljucan napon smanjio sam na 1,1V probao sam da kopam @1075/1575 ~615khs temp~68-70C vent 60%, temp u sobi ~25C i stoji u kucistu iz profila
pod c) pogledaj Asus i VaporX modele 7950/7970 i R9 graficke kartice

citam postove i nije mi jasno kako 6950 moze da pravi 500 ? tj mislio sam da je 5970 mnogo bolja kartica a opet meni pravi 550 :( tj dve takve prave 1100 prosecno

po netu za 6950 kazu 360khs

6950 sa dual biosom prave 480-490...imam dve i peglaju da kucnem u drvo ko blesave ;)

ljudi koliko cekate lovu sa bitstampa u poslednje vreme? ja sam povukao nesto para sa bitstampa 8.11.2013 ali love jos nema na deviznom racunu?

ranije sam povlacio npvac i stizao je najvise za 7 dana!!!

Nesto nije u redu. Ja sam skoro povukao i novac je bio na racunu za 5 radnih dana.

Ja cekam validaciju kod njih vec vise od 10 dana cini mi se. Prvi put kad sam odbijen, dosao mi je mail posle 2 dana...

Ja cekam validaciju kod njih vec vise od 10 dana cini mi se. Prvi put kad sam odbijen, dosao mi je mail posle 2 dana...

Meni su za par dana verifikovali nalog i to za vreme onog najvećeg ludila prošle nedelje. Doduše posle prvog dana sam pisao support-u, a i od ranije sam imao transakcije pa verujem da je to pomoglo.

ljudi odem na btc-e i hocu sebi da stavim para na racun i pogledo sam video na youtube i kliknem finances i onda ukucam 10 eura i odme payeer preko kartice mastercard i trazi mi da ukucam email i to uradim i kliknem na confirm i samo mi ocitava nista se vise ne desava koja je fora sta trebam dalje.Otiso sam na tu stranicu i prijavio se na payeer i sta tu sada radim ??moze neko pojasnjenje

Ta druga ti je bolja za kopanje od prve. Nemoj da se zeznes da uzmes msi 7970 tf3, 7950 verzija je mnogo bolja za kopanje....
Ako mozes da nadjes asus 7950 to je po meni najbolja karta za kopanje, eventualno sapphire vaporX 7950....

Svakako ce cena otici gore i zaradice se lepo na tome ali malo mi je zao sto nisam na vreme imao lovu da kupim kad je bilo jeftino. Sad mi se ne daje toliko para kad sam mogao da imam 6x vise. Ali sigurno ce se isplatiti, ne sumnjam u to.

Totalno isto razmišljam, i nerviram se što nisam poslušao sebe (uglavnom poslušam sebe kad treba neku glupost napraviti npr prodati jeftino BTC :)) a planirao sam bar za 1000€ da uzmem tu oko 2$, i sad mi se ne kupuje, a biće još više samo pitanje vremena ;).
Npr. da smo kupili za 2000€ BTC prošle godine u ovo vreme sad bi to vredelo oko 100 hiljada, ludo skroz.
Naravno sve manje će biti skoka cena procentualno, tako mi se čini, ali videćemo, eto nekad je moglo sa 27$ postati milioner :D sad ni sa 2700 neće niko postati, eventualno sa 27 hiljada.
I nekako mislim da će pre LTC na 15-20$ nego BTC na 2000-2500$ ali videćemo ;).

@micairvas Hvala na info
evo ima ovakav asus 10 eur skuplji http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-7950-3gb-gddr5-hd7950-dc2t-3gd5/comp_comp_vga/20/3116

Kazi mi, u kom smislu je recimo ta bolja od onog msi ? hladnija? brza? jel si na takav asus mislio... Vidim da neke kartice idu na 800, neke na 850 a neke 900 osnovni takt. Jel to presudno?

......

@community

Ljudi, sta mislite, jel realno ocekivati naredna 3 meseca da difficulty za ltc skace po 60 % mesecno... Npr 1. mesec 1600, pa 2500 , pa 4000.
To bi bilo linearno po 60%. ili mislite da ce za mesec dana da skoci ono ... 200,400 %
Kakva su vam razmisljanja? BTC je nekako linerano jacao dok nisu dosli asic.

@Chabex

"nekako mislim da će pre LTC na 15-20$ nego BTC na 2000-2500$ ali videćemo"

ja kontam da je takvo razmisljanje jedini razlog zasto uopste bilo ko drzi i majnuje LTC :)
Moje razmisljanje je ... psiholoski - ja bi radio kupio 100 necega nego 0.01232423 (lupam) necega.
Ako postoji neki psiholoski/ekonomski plafon za btc , onda ce ltc imati jos prostora da ide relativno gore ... nadam se
Ltc jos nije izasao na gox i na TV. Nasa sansa je da se to desi jednog dana.

ljudi ja sam napravio gresku... tj ne ja vec moj drug preko cijeg accounta na bitstampu sam vrsio isplatu... ukucao je swift BCITUS33 umesto DBDBRSBG za banku Intesu... i javili su mi iz supporta Bitstampa da su pare vracene na moj account jer je pogresan swift code unet... naime BCITUS33 je swift banke u americi a IBAN je srpski i zato pare nisu ni isplatili...Ja sam sad promenio swift code i stavio sam DBDBRSBG i nadam se da ce ovaj put isplata biti uspesna...

Pozdrav svima ljudi da li ste primetili na btc-e da je ltc u EURIMA 10.42$ (7,7 eur) , a kad se pogleda u dolarima onda je 9.7$ (7,18 eur) ????
po ovome ispada da je bolje isplatu raditi u evrima nego u dolarima

Poslednja izmena:
Pozdrav svima ljudi da li ste primetili na btc-e da je ltc u EURIMA 10.42$ (7,7 eur) , a kad se pogleda u dolarima onda je 9.7$ (7,18 eur) ????

Problem je sto se ti euri ne mogu povuci osim da se pretvore u dolare, po losem kursu na sajtu.

@micairvas Hvala na info
evo ima ovakav asus 10 eur skuplji http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-7950-3gb-gddr5-hd7950-dc2t-3gd5/comp_comp_vga/20/3116

Kazi mi, u kom smislu je recimo ta bolja od onog msi ? hladnija? brza? jel si na takav asus mislio... Vidim da neke kartice idu na 800, neke na 850 a neke 900 osnovni takt. Jel to presudno?

......

@community

Ljudi, sta mislite, jel realno ocekivati naredna 3 meseca da difficulty za ltc skace po 60 % mesecno... Npr 1. mesec 1600, pa 2500 , pa 4000.
To bi bilo linearno po 60%. ili mislite da ce za mesec dana da skoci ono ... 200,400 %
Kakva su vam razmisljanja? BTC je nekako linerano jacao dok nisu dosli asic.

Uzimaj tog asusa za 10e razlike nemoj ni da se razmisljas. Sa asusom neces imati problema, provereno najhladnija karta iz serije 7950, najkvalitetnije odradjena i po meni savrsena za mining, kod mene radi na 1000/1250 i daje 600khs,pritom su mi trmperature oko 60C a fan vrti na 30-40%, a moze naravno da se OC-uje da daje oko 650khsa....
Imas recimo i jeftiniju varijantu sapphire dualX 7950 koja takodje radi ok, ali ventilator radi na dosta vecem broju obrtaja oko 60-70% i greje se do 10C vise. Ovo dosta zavisi od podesavanja, meni i asus i sapphire stoje na istim podesavanjima, treba se tu igrati dosta....

Sve te karte što gledate 95% postoji samo u cenovniku, možda jedino ima MSI 7950 TF3 model da se kupi i 7970 Lighting ostalo NEMA! zvao sam više firmi u subotu prepodne nema ništa... I lepo naručim 4 polovne kartice sve šareno :)

Nazad
Vrh Dno