Racunaj to ovako: minigom dobijas jeftinije novcice nego kupovinom. Kopanje skripte kada cena stane i diff stoji, pogledaj period jul-septrmbar. Kod btc diff ide stalno zbog asica i to je druga prica. Ako imas para koje ti ne trebaju, kupi kriptovalutu/e. Ako nesto krene po zlu oprosti se od para. Ako bi da trgujes spremi se na dobitke, ali i gubitke. Tesko da moze da krene po zlu, ali sansa za sve postoji. Kupujuci hw, imas nesto opipljivo sto ces kasnije prodati. Za neku kintu. Taj je novac siguran. Ako ulazis u kopanje, gledaj da to bude kopanje kojim mozes da platis racune i ostavis stek za bolje sutra, inace gubi smisao. Po meni, ako imas kintu za solidan rudnik vise se isplati od berze, manji je rizik. Ukoliko imas 2-3k eura, zaboravi kopanje. Vise ces zaraditi kupujuci kripto i cekajuci skok.
Edit: ukoliko imas free power, udri i sa malim rudnikom, tada se sve isplati, ali to je vec tvoja privatna stvar.
Edit2: ukoliko ne odes u rat neces osetiti miris sumpora i dizela. Uvek ces se pitati kako je na frontu dok ljustis krompir u kujni. Ja licno ne bih menjao neka iskustva ni za sta, uvek bih isto odlucio. Nikada neces osetiti kako se proizvode kriptovalute ako ne upregnes malo vise karti i probas da ih ohladis leti. Ja sam se marta odlucio za mining, kao sto sam septembra odlucio da prestanem. To je vec individualna odluka, ja nikada nisam bio ekonomista, uvek entuzijasta. Ukoliko ovo radis samo i iskljucivo zbog novca idi na berzu.