Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Treba imati i dozu ozbiljnosti i vere u sve to da bi se tako dugorocno planiralo. Ja sam do sada prodao 4 btc-a, od maja ove godine, i nisam uzeo sve ukupno toliko koliko sada kosta 1 btc.

Zato sada cuvam ove LTC-e i kopam dalje, pa neka i propadnu, ali ne prodajem ih. Ja sam moju investiciju donekle i isplatio.

Ja sam se sebi u februaru smejao kad sam nasumicno u digitronu ukucavao ~ 50$ za jedan coin i racunao cifre i fantazirao onako dok je cena bila 15$, reko sebi aj ne lupaj, sad sam opet kad je bio 250 reko hebote zamisli da bude 400, i evo ga sad je duplo vise :p, najpametnija stvar je cuvati novcice, sad mi je berza nekako cudna sa ovolikim ciframa, tako da za sad nisam nista trgovao...

Kad god pomislimo da je btc dostigao maksimum on jos skoci :D

Ja sam cekao da padne na ~200$ pa da kupim i ispravim gresku koju sam napravio ali od toga izgleda nista jer novcic nepada ispod ~450$. Sad kupujem na 550$ ako uopste dodje do tolikog pada i ne prodajem ispod 900$ pa sta bude.

@sasami
od prodaje auta tesko, jedino da ga das ispod cene, prodaja ida slabo, to znam iz licnog iskustva, hteo sam da uradim istu stvar i kupum novcice jos kad su pali na 2$

a bajs?

hoce li nek oda kupi moju belu zverku? :D

dacu je povoljno :D

Odem danas do Gigatrona da kupim neku memoriju i vidim iza pulta stoji gomila ASUS HD 7970-ki, a kažu mi da je to samo deo narudžbine, tako da ljudi očigledno opet opremaju rudnike :p

gox upgraduje se, ver ce sad ltc da poleti, ima obavestenje, ako stignem da kupim nafam se da ce sad da skoci cena jos

gox upgraduje se, ver ce sad ltc da poleti, ima obavestenje, ako stignem da kupim nafam se da ce sad da skoci cena jos

nema obavestenja nigde... iskreno LTC moze da poleti bilo koji dan ali isto tako ako se 3-4 meseca nista ne desi da padne za 60%... obe verzije su moguce :)

zato i ne trgujem

eno sajt im je nedostupan ako ga otvoris vidi se obavestenje

eno sajt im je nedostupan ako ga otvoris vidi se obavestenje

10 oktobar to je staro... kontam da su pod ddos napadom...

takodje kontam zasto midas ide sporo, mark k. neveruje verovatno nikom da mu radi engine/site pa da ga posle pokrade... pa on to sad naklapa, iako je programer sigurno ima problema.. kontam da zato midas zestoko kasni

jeste, ja preko moba gledam cas nece cas obavestenje, false alarm...

LTC nikako da probije tu famoznu granicu od 10$ :mad:
po trenutnom difu i ceni sa jednom HD7950 (neracunam potrosnju struje) se moze zaraditi oko 4$ za jedan dan ako sam dobro izracunao (ako nisam ispravite me) sta uopste nije lose...
izgleda da se ja definitivno (posle skoro 4 meseca pauze) vracam rudarenju :type:

Procitao sam prvi post u vezi podizanja nova preko banaka ali situacija se sada promenila nema Skrill-a sve neki koje prvi put vidim....

Pogledajte prilog 128945

Koji bi ste mi preporucili za dizanje novaca ?

Pogledaj bolje kad je zadnji put bacio share. Mislim da je zadnji share bacio prije 1 sat. Daj brzo neki backup pool.

Prvi put posle ko zna koliko vremena da pukne i najjaci pool trenutno. :)

Opusteno ljudi, za pola sata-sat ce sve vratiti u normalu.

Sajt im je proradio, samo da se ocita statistika.

Vidim da je pool proradio ali ja ne mogu da se konektujem. Imam ping ali nece.

Kod mene fercera sve u 16.

BTW, gde videti sledeći diff za ltc, pošto je allchains u bunaru...

Poslednja izmena:
pokuasvam da kupim litecoin hajde molim vas da ako neko ima zivaca da mi objasni kako to da izvedem.Iz bosne sam pa kkoliko ssam skonto ima drugaciji protokol .instaliro sam sebi novcanik hajde moze li mi neko objasniti kupovinu kako da obavim u kojoj banci sta kako da izvedem .potpuni sam rookie sto se tice ovoga i treba mi detalljno objasniti nadam s da ce neko imati zivaca i pomoci mi .hvala unaprijed

@veda

Jedno od resenja je da napises odakle si pa da ti neko iz tvog grada proda LTC/BTC tako sto ti napravis nalog na BTC-e a on ti prebaci coine na tvoj 'depozit'. Ti njemu dajes kesh na ruke.

@everybody koji majnuju

Imam i ja pitanje za community

Primetio sam da se povecava broj novih majnera, pa mi se po digitron racunici nikako ne slaze, zasto?

Ako izuzmemo stare litecoin/bitcoin majnere koji vec imaju opremu, zar se ne isplati vise kupiti LTC pa i po ovakvoj ceni nego kupovati opremu.

Evo kako ja razmisljam. Ulozi rookie oko 2400 USD (4 kartice + ostale sstvari kuda putuju elektroni) - nek je struja i kradena - nema veze

Znaci sad mozes da uzmes 240 ltc.

Ako majnujes i neka hardness i cena stoje na istom, i majnujes sa 2400 kH/s, sto mu je oko 40-50 coins mesecno, treba ti 5 meseci da skupis tih 240 coins, ne racunajuci ulozeno (to da otplatis treba jos toliko)

Ako cena stoji znaci posle 5 meseci ces biti tamo gde si sa kupovinom a za jos 5 meseci otplacujes i opremu ...

Ako cena ide gore, i hardness ide gore, pa su sve sanse da ces posle 5 meseci zavrsiti ja racunam oko 100 coins. U tom slucaju si u minusu za (140 coins * cena + ulozeno)

Gde ja gresim u razmisljanju?

Znaci - zanima me ... u kom scenariju, u kojoj postavci, pod kojim okolnostima se majning isplati. Meni se cini samo onda ako ce cena da manje vise stoji kao i hardness, duzi period - kao sto je to bilo do novembra, odn. da ne treba sad ulaziti u majning, ako nisi do sad... zar ne?

- ja ne zelim da kazem da oni sto majnuju nisu u pravu. Ja zelim da zaradim pare - ili barem da rizikujem da ih zaradim, pa zato pitam. Najvise bi voleo odgovor u stilu - vidi druze gresis ... nije ti dobra racunnica, ovako ustvari stoje stvari - jer i meni se majnuje na kraju krajeva ...

Pozdrav

Poslednja izmena:
@veda

Znaci - zanima me ... u kom scenariju, u kojoj postavci, pod kojim okolnostima se majning isplati. Meni se cini samo onda ako ce cena da manje vise stoji kao i hardness, duzi period - kao sto je to bilo do novembra, odn. da ne treba sad ulaziti u majning, ako nisi do sad... zar ne?

- ja ne zelim da kazem da oni sto majnuju nisu u pravu. Ja zelim da zaradim pare - ili barem da rizikujem da ih zaradim, pa zato pitam. Najvise bi voleo odgovor u stilu - vidi druze gresis ... nije ti dobra racunnica, ovako ustvari stoje stvari - jer i meni se majnuje na kraju krajeva ...

Pozdrav

Neki iz maja-juna ce me demantovati, ali po mom iskustvu, od oktobra prosle godine, daleko je bilo pametnije da sam kupio coine nego opremu. Ali niko nije mogao znati da ce diff toliko narasti (BTC). Sto se LTC-a tice, ocekujem slican scenario po tom pitanju, trenutno je odnos cene/diff takav da je bezmalo duplo isplativiji uzgoj LTC-a danas nego kopanje BTC-a pre godinu dana, sto mora povuci konsekvence. A one su eksponencijalno povecanje kompjuterske snage u mrezi (diff-a) kroz sve vise ulaganja u pilicarstvo i kroz razvoj novih koko$injaca (fpga-->Asic). Gde je kinta, tu je i razvoj. Na svu srecu, polovljenje je jos daleko pa se o tome ne mora razmisljati. Sa hardverom imas neku vrstu sigurnosti, ako te neko pokrade nesto ti ipak ostaje, ili ako se sve urusi nesto ti ostaje.

Poslednja izmena:
Obicno mnogi majneri, ako i ja kada sam pocinjao, se vode mislju da ce im mining otplatiti neki High-End hardver koji nikada ne bi kupili da nije ovog projekta. I meni su savetovali da je bolje ulozizti pare u BTC nego kupovati hardver ali ja ih nisam poslusao. Da li sam pogresio ili ne, ne mogu da kazem jer je bilo mnogo uspona i padova od kada sam u ovome, ali mislim da sam uradio dobru stvar. Sa ekonomske strane gledano, potez godine bi bio da se ulagalo u BTC kada je ono bio 60-tak dolara ili u LTC kada je pao na ispod 2.

Ali, lako je posle bitke biti general...

Racunaj to ovako: minigom dobijas jeftinije novcice nego kupovinom. Kopanje skripte kada cena stane i diff stoji, pogledaj period jul-septrmbar. Kod btc diff ide stalno zbog asica i to je druga prica. Ako imas para koje ti ne trebaju, kupi kriptovalutu/e. Ako nesto krene po zlu oprosti se od para. Ako bi da trgujes spremi se na dobitke, ali i gubitke. Tesko da moze da krene po zlu, ali sansa za sve postoji. Kupujuci hw, imas nesto opipljivo sto ces kasnije prodati. Za neku kintu. Taj je novac siguran. Ako ulazis u kopanje, gledaj da to bude kopanje kojim mozes da platis racune i ostavis stek za bolje sutra, inace gubi smisao. Po meni, ako imas kintu za solidan rudnik vise se isplati od berze, manji je rizik. Ukoliko imas 2-3k eura, zaboravi kopanje. Vise ces zaraditi kupujuci kripto i cekajuci skok.
Edit: ukoliko imas free power, udri i sa malim rudnikom, tada se sve isplati, ali to je vec tvoja privatna stvar.
Edit2: ukoliko ne odes u rat neces osetiti miris sumpora i dizela. Uvek ces se pitati kako je na frontu dok ljustis krompir u kujni. Ja licno ne bih menjao neka iskustva ni za sta, uvek bih isto odlucio. Nikada neces osetiti kako se proizvode kriptovalute ako ne upregnes malo vise karti i probas da ih ohladis leti. Ja sam se marta odlucio za mining, kao sto sam septembra odlucio da prestanem. To je vec individualna odluka, ja nikada nisam bio ekonomista, uvek entuzijasta. Ukoliko ovo radis samo i iskljucivo zbog novca idi na berzu.

Poslednja izmena:
Pitanje: Kada se konacno zavrsi sinhronizacija litecoin wallet-a, da li mogu da prekopiram bootstrap.dat na drugu instalaciju, bez posledica?

Puce opet litecoinpool prebaci se na backup pool kod mene kaze wrong url.

Vrh Dno