Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ode zid... Bas cudno, to se nikada ne desava, da pomere zid bez da prodaju 10℅ istog :).

Idi prodaj na toj menjacnici ako mozes...

Ako ja ne mogu da prodam po toj ceni, ne znaci da ta vrednost nije merodavna. Na kraju krajeva, postoji mogucnost da se proda i na toj menjacnici ali je postupak verujem dosta komplikovaniji. Mada ovo je za mene sitna cena, tako da mi je prodaja jos uvek daleko.

Ma moze 100% ali posto je lokalna verovatno isplacuju samo kineskim bankama. Sad samo treba naci kineza od poverenja koji nece da zdimi sa lovom. A posto ne verujem ni rusima, daleko bilo da smem nekom kinezu. Tako da lagano i sve u svoje vreme... Kada bi stamp usvojio ltc najprijatnije bih se osecao prodajuci tamo,ali od toga za sada nema nista...

Buy order u $ je lud , danas na 3.2 miliona $, zato cena i ide gore... mora da neko ima inside informacije jer gox kasni i cuti, btc china takodje cuti (coblee kaze da ove godine nejde za kinu...)... ostali ne daju info, nesto se tu desava

Desava se isto sto i uvek:neko ce zaraditi milione, neko ce prodati prerano, neko prekasno... Tamni vilajet.

Nekome je i ovo extra cena. Ko je kupio na 0.5$ na 10 zaradjuje 20x. Ja sam kupio na 0.5 i prodao na 0.75 itd itd... Samo krupne ribe zarade mnogo, mi sirotani se radujemo kada zaradimo 50% jer moramo da zivimo od necega. A onaj ko kupuje jahtu od ltc moze da cuva do 50$ lagano... Taj je ulozio 100k dolara i ceka da zaradi x50 i da kupi mali brod, helikopter i avion :).

Uh bas mi zao sto nisam reagovao na vreme i kupio nedavno do je bio oko 2$ :crash:, moglo je lepo za 1000$ 500LTC da se kupi sto nije prevelika lova, al ***.

Ovo je sada lepa lova, da se ne lazemo. Po ovoj ceni ja pravim oko 600e ciste love mesecno sto je sjajna cifra.
Drugo je to sto smo mi sad alavi (citaj: pametniji i iskusniji) pa cekamo neke besne cene. Da mi neko ponudi da kopam ovako s ovom zaradom stalno, oberucke bi prihvatio i cokio bi ga shupak :d

I potpisao ugovor na 10 godina bez prosirenja hw ako je uslov ;)

Mislim da ce bum BTC tek biti, pre svega bice koriscen za vece transfere, LTC za trgovinu...

Logicno ljudi se plase da kupuju "skup" BTC zato ce LTC veoma skoro uleteti zestoko u pricu :)

Cilje je uvek da se sto vise $ upumpa u crypto valutu, ne kazem da ce kasnije nece biti velikih padova ali po meni to ce se desiti tek kad LTC dogura 200+ $

Sto se plasis tog velikog?! Sve dok imas novcice nemas cega da se plasis. I pamet u glavu, nikada ne prodaj sve novcice ma koliko ti dobro cena izgledala! :)

Pricao sam sa Forceptorom pre neko vece i rekao sam mu da cu mu otkriti malu tajnu kako sam ja poceo da funkcionisem ali ajd, napisacu ovde. Posle svega sto se desavalo do sada skontao sam da je apsolutno pogresno ono sto smo radili u startu i sto smo razmisljali na kratak period. Malo malo pa neko pvde spomene neki slucaj kako smo prsli ali pre toga nismoxni mogli da sanjamo tako nesto.
Od pre neki mesec ja sam poceo da razmisljam ovako:
Faza 1 - Vidim kakva je sada situacija, razmislim dobro cime bi trenutno bio zadovoljan (trenutna cena recimo).
Faza 2 - Uzmem period od godinu dana u razmatranje. Onoliko koliko mi masta dozvoljava ali opet da je opet u granicama zdravog razuma zamislim neku ludacki dobru kombinaciju, odvalim cifru u glavi, zacinim to dobro i pustim godinu dana da se kuva ;)
Mozda vam zvuci glupo ali otkako sam prestao da razmisljam na sitno i na kratak period, otkako stekam ltc polako ovih skoro 6 meseci svi ti nemoguci planovi koje sam pravio su krenuli da se blize realnosti. Svakim danom se slozi po jedan delic slagalice.

Ja stvarno ne sumnjam nijednog trenutka da cu da omlatim lepu lovu na ovome. Samo je pitanje vremena i koja ce cifra biti na kraju. Koliko god da bude, bicu srecan.
Vizija buducnosti je prvi korak ka njoj. Ja sam svoje planove javno izneo i rekao da pucam na daleko i na krupno i verujem da ce svi koji podju tim putem mnogo bolje proci od ostalih.

Ima tu jedan problem, sto neke ljuti ovde, realnost je da ljudi sa nasig prostora su se najbrze istovarali ;)

nemastina, nepoverenje, strah sve u jednom

Pa svesni smo gde zivimo i kad neko ima 3000e trenutno u coinima tesko da moze da razmislja o tome kako sledece godine moze imati 20.000 ako ih sada ne proda.
Ja najvecim delom i otkrivam javno moje planove da ljudima otvorim oci. Zelim da im pomognem malo ljudima jer zivimo u banana republici. Rudarenje je trenutno jedina svetla tacka koju vidim ovde.

Takodje iako radim dva poslica, sluze mi za prezivljavanje, nikakvu perspektivu nevidim.... jedino me novcici mogu osposobiti da u buducnosti imam uslova da u ista ulozim $$

Pa bas o tome pricam, mozes da radis ko crnac ovde i da budes bedan, da prezivljavas samo. Napravio sam plan kako da zaradim ovako mnogo vise love nego sto cu u drzavnoj firmi za sledecih 15 godina.
Da sad prodam ono sto sam iskopao za zadnjih 3 i po meseca imao bih svoju godisnju platu. U ovoj drzavi je to cisto ludilo. Nit orao, nit kopao, samo kaplje.
Ne mislim da cu se obogatiti, da cu postati milioner niti da cu da resim zivotno pitanje. Ne zanosim se time. Nisam zbog toga ni usao u pricu. Usao sam da probam, da zaradim tek toliko da imam dobru graficku i da se sama otplacuje. Sada sam video sansu da napravim nesto vise, dosta vise. Sa 4 cifre bi bio zadovoljan ali verujem da to mogu biti makar debele 4 cifre. Ja sam spreman da cekam i ako bude sanse iskoristicu je.
A opet, mozda i ne bude nista od toga, mozda se jednom budem smejao sebi kakav sam magarac bio.

To sajber, nisam nigde skoro pročitao tako realno i pozitivno razmišljanje.
Mislim se da prodam Alfu 164 i kupim još jedan rig sa 4 kartice, mada imam 3 detata, ide zima treba mi auto, da je ćaletov koliko toliko OK (pali se na ekser i trap i motor se raspali).... videću
Pošto sam počeo kopanje u avgustu imao sam nekoliko solidnih promašaja, mada ja sam tek pre 2 meseca imao proširenje rudnika, tako da prvih nekoliko meseci i nisam mogao nešto da napravim sa 5x5850

Poslednja izmena:
Zanimaju me te hw kombinacije za majnovanje... jel smem da smaram malo ? :)
a)
npr za 5850 pise na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison da pravi oko 400 KH/s
jel to znaci da kad se napravi rig da se snaga racuna linearno? 5*400 KH/s = 2000 KH/s
Pretpostavljam da se uvek generise manje kh/s nego sto pise u specifikacijama, ali da li mining radi po principu absolutno nezavisnih tredova.

b)
Takodje, primetio sam da postoji vise proizvodjaca za 7990 (amd, msi, asus) , i da je cena +- 200 eur zbog toga. Jel to ima neke veze u radu sa njima il je 7990 jezgro ono sto je bitno

Ako bi neko bio voljan da mi pomogne ustedeo bi mi mnogo vremena na search-u, moze i privatna poruka

Zahvaljujem!

5850 daje 400kHs ali na orgnomnim taktovima tako da možda tek 10-20% kartica može da radi stabilno na 950/1150 (default je 725/1000) koliko je potrebno za 400kHs, računaj na neki srednji occ 850/1100 i tu imaš ~360kHs
Da snaga se sabira na svim karticama :)
Ne razmišljaj u pravcu dual kombinacija, to je u zbiru skuplje nego dve normalne, više se kvare, veća temperature, kome ćeš to jednog dana da prodaš..... Najisplatljivija kartice su 7950/70 i 280x

O daaa...

a) Tako je, sabiras svaku karticu pojedinacno. Dakle za 5 kartica ide x5. E sad ono vazno, sve zavisi od kartice do kartice kakav je cip i koliko ce dati, da li ces ubosti prava podesavanja ili ce ti trebati par dana dok sve konfigurises da daje onoliko koliko je propisano ili malo vise. Moje 6850 gigabyte daju 264kh/s sto je u par kh/s onoliko koliko je propisano na tom linku.

b) Postoji itekakva razlika ukoliko hladis vazduhom sve. Kakvi su kuleri, koliko kvalitetni, da li hlade memorije i naponsku jedinicu na kartici, koliko bucni/efikasni.... O tome se raspreda odavno u temi o hardveru za kopanje. Za konkretno 7990 ne znam sta se pokazalo dobrim to ces vec morati da citas (mada se nesto i ne sjecam da je neko skoro pominjao 7990...) ali je recimo Asus za 7950 dobar kao i neki MSI modeli....
Generalno te kartice se biraju tako da mozes da im flesujes drugi bios i smanjujes napon kako bi sa sto nizim dobio maksimalno kh/s i tako cuvao kartice na duzi period.

U toj tabeli sa linka za 6850 recimo pise za klokove 945/1005 sto ja nema teorije da mogu izvuci kod mojih primjeraka vec kopam sa 905/1065 i bacaju ~264kh/s.

I tako...

A opet, mozda i ne bude nista od toga, mozda se jednom budem smejao sebi kakav sam magarac bio.

Ja sam se sebi u februaru smejao kad sam nasumicno u digitronu ukucavao ~ 50$ za jedan coin i racunao cifre i fantazirao onako dok je cena bila 15$, reko sebi aj ne lupaj, sad sam opet kad je bio 250 reko hebote zamisli da bude 400, i evo ga sad je duplo vise :p, najpametnija stvar je cuvati novcice, sad mi je berza nekako cudna sa ovolikim ciframa, tako da za sad nisam nista trgovao...

Nazad
Vrh Dno