Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Danima vec na btc-e na chatu malo malo pa neko zakuka u fazonu: Ja imam jeftinu struju ali na trenutno sam na ivici isplativosti i mrvica me deli od gasenja masina.
Kod nas je struja jos jeftinija tako da cemo da vozimo jos jedan krug. Vecinu jos uvek drzi nada da ce izaci ltc na mtgox inace bi odustali sigurno. Trenutno je isplativost takva da coin ili propada ili ide gore. Doduse ima tu jos malo mesta da padne ;)

Ma gde je kod nas struja najeftinija!

Kinezi, Rusi, Ameri imaju jeftiniju struju, pa ti sad vidi, drugo je to sto kukaju vise od nas :p

Mozda imaju jeftiniju struju ali nemaju nesto sto mi imamo ;)
Mi mozemo iz inata ici i u minus pa ti vidi ko poslednji ostaje da zakljuca za sobom :d

narode da li se nekom dešava da pred LTC blok...na oko 40LTC iskopanih,naglo khs padne?Evo već dva dana od kako sam došao na 40 LTC-a khs mi ne prelazi 1100khs a realno imam oko 2000...

Mislim da idu slicno kao i ovde polovne, tamo ima puno vise kupaca nego ovde

Citat Citiram korisnika: student 27.08.2013. 22:35
LTC treba da bude samo rezervna varijanta kada BTC krene da pada, primarni coin treba da bude BTC. Downtrend za LTC jos nije gotov, i ocekujem da padne dobrano ispod 0.019 odnos prema BTC-u. Koliko ispod to je vec tesko naslutiti, ali za sada trend je samo pusiona.

lupas nevidjeno.... dumperi jednostavno prelaze na BTC kad on raste i namernim dumpom ubijaju LTC kako bi kad se vrate ne taj isti "bezvredan" LTC kupili jos jeftinije jer ima masa rudara bez mozga i ti potvrdjujes tezu da u nista ne verujes

evo ti dokaz ko je lupetao...pade na 0.01861...i trend je i dalje down prema BTC-u. Ne zato sto ja to zelim, nego zato sto veliki igraci tako zele...

Covece gde pade, ja vidim da i dalje vredi oko ~2.4$..... naravno da veliki igraci zele da LTC bude sto jetiniji, oni imaju neke svoje datume kad LTC ocekuju na Gox-u i sa panikom zele sto vise da sruse cenu jer sto je vise sruse moce vise da pumpaju i veci profit da ostvare

ljudi ocigledno je u zadnjih par meseci da neko ili grupa njih vestacki odrzava cenu LTC-a na ~ 2e bez obzira na diff i cenu BTC-a....

Poslednja izmena:
Covece gde pade, ja vidim da i dalje vredi oko ~2.4$..... naravno da veliki igraci zele da LTC bude sto jetiniji, oni imaju neke svoje datume kad LTC ocekuju na Gox-u i sa panikom zele sto vise da sruse cenu jer sto je vise sruse moce vise da pumpaju i veci profit da ostvare

Ne dao Bog da nekog savetujes na berzi :) Bolje je prodati ranije nego kasnije ako je nesto u downtrendu. Ja sam bio poslednji put usao u LTC na 0.02855 i kada je pao na 0.026 teska srca sam ih prodao. Kupovao sam i prodavao u vise navrata od onda, i izgubio sam malo, ali mnogo manje nego da sam tvrdoglavo cuvao LTC i kukao kako neko hoce da srusi LTC. Ako hoce da ga sruse, igraj igru sa njima i bices u plusu, ili makar u manjem minusu. I kada se zeznes, to ispravi sto pre, jer cekanje moze samo skuplje da te kosta. Stalno govorim o ceni prema BTC-u jer mene kripto valute interesuju na duzi rok, i to iskljucivo BTC i LTC. Samo njima i trgujem, mislim 90% njima, tu i tamo pokusam i nesto drugo kada mi se ucini da ima velike oscilacije. I cilj mi je da imam sto vecu kolicinu BTC-a ili LTC-a. Trenutno na cenu prema USD/EUR gledam samo kroz trend, jer nemam nameru da unovcavam bilo sta. Ja ocekujem da kriptovalute za koju godinu budu daleko vrednije, i mislim da LTC ima na duzi rok veci potencijal rasta od BTC-a. Mozda gresim. Ulaskom/izlaskom iz BTC-a u LTC duplirao sam coine zaostale od rudarenja i veoma sam zadovoljan time. Naravno, moglo je biti bolje, ali moglo je biti i gore. U trgovanju na berzi uopste nije bitno da kupis kad je najnize a prodas kad je najvise, to je stvar ega, bitno je da kupis nesto kada je u rastu i da prodas kad pocne da pada, dakle ne na prvu loptu, jer se ti kratkomerljivi trendovi zacas menjaju. Najbolje je pratiti 2-4h MACD ili stoch-RSI za kontrolu trenda. Bolju sliku stices za 24h uzorkovanjem, ali ako zelis day trading, 1-2-4h su najbolji.

Poslednja izmena:
Ti si obican pump/dump trgovac, takvi zaradjuju sicu :)

Eto iskreno i ja sam tako radio pa zaradio par puta vise pa pukao ali sam opet dosta u plusu jer sam jeftino kupio BTC i sigurne pokazatelje kao CNC i FTC sam debelo unovcio kad su dosli na BTC-e, tako isto a i vise ocekujem od LTC zato se ne upustam u pump/dump jer je to rizican posao
LTC vise nije cist pump/dump coin i to ce dokazati u sledecih ~ 6 meseci

Ti si obican pump/dump trgovac, takvi zaradjuju sicu :)

Eto iskreno i ja sam tako radio pa zaradio par puta vise pa pukao ali sam opet dosta u plusu jer sam jeftino kupio BTC i sigurne pokazatelje kao CNC i FTC sam debelo unovcio kad su dosli na BTC-e, tako isto a i vise ocekujem od LTC zato se ne upustam u pump/dump jer je to rizican posao
LTC vise nije cist pump/dump coin i to ce dokazati u sledecih ~ 6 meseci

Ne znam kako si zaradio na FTC kad je bureknuo nevidjeno cim je dosao na BTC-e...A kakav si ti trgovac ako nisi pump/dump? Jesi kupio LTC po 0.036 i cuvao? Ako nisi cuvao, onda si i ti pump/dump. Ovo je spekulativan svet i jedino je pump/dump izvor zarade/uvecanje kolicine coina. Zapamti, spekulativan. Dakle cena zavisi od glasina i "tezine" glasnika. Ljudi citaju trollbox i razne gluposti o inovativnosti ovog ili onog coina, baljezgarije o zastiti i sl, jedino sta zaista vredi i stabilno dize cenu je primenljivost coina u realnom zivotu, a ona je jos uvek na veoma niskom nivou, tek kada zazive kao sredstvo placanja, poput kreditne kartice, pocece da zaista vrede. Sve do tada ovo je cista piramidalna sema, ne stvara se nova vrednost, uvecava postojeca kolicina, a cena se menja prema glasinama i samo oni koji na vreme reaguju imaju neke sanse da zarade. Svi ostali ostaju kratkih rukava. I mora se pratiti igra igraca koji diktiraju trendove/cene, jer ako oni zaradjuju, zaradices i ti. I zato ne treba imati sentimenta ovde, da li ti se vise svidja BTC ili LTC ili FTC ili kurocoin. Treba da ti se svidja svaki koji raste i da prestane da ti se svidja kada krene da pada.

Pa ja sam FTC dumpovao istog momenta na BTC-e a kupio sma ga na bter gde sam trgovao...
Spekulacija vlada svugde i u svetu $$, nekretnina, berze....... nista se po tome crypto valute ne razlikuju bar BTC/LTC ovi ostali su radi reda i konstantno padaju do oblivion-a :)

Ako je BTC piramidalna sema onda je i $, berza, itd

Pa ja sam FTC dumpovao istog momenta na BTC-e a kupio sma ga na bter gde sam trgovao...
Spekulacija vlada svugde i u svetu $$, nekretnina, berze....... nista se po tome crypto valute ne razlikuju bar BTC/LTC ovi ostali su radi reda i konstantno padaju do oblivion-a :)

Ako je BTC piramidalna sema onda je i $, berza, itd

Naravno, samo kada kupis nekretninu i ona izgubi vrednost, makar imas WC solju da se iskenjas cestito, a mozda pretekne i malo papira da se obrises. A kad crypto valute izgube vrednost, ne mozes ni ovo poslednje obaviti bez braon traga na gaconama. Sve u zivotu je podlozno usponima i padovima, ali ovolike oscilacije i njihova frekvencija oscilovanja ne postoje nigde.

Kad ce ovo sra*e izaci na gox?

ma i to je mozda samo spekulacija da bi se odrzala cena LTC-a... Moj ortak pre dva meseca pokusao da posalje neku sicu na devizni i jos mu nisu uplatili... J...ti mrtvi MtGox...

Nema tu spekulacije nikakve, ceka se verovatno sptembar a moze da bude i kasnije nema definitivnog datuma
Gox u japanu ispacuje istog dana, potvrdjeno znaci nije do gox-a vec do njihovih banaka sto je jos gore jer zatezu i sve proveravaju, kako ostali isplacuju?? pa nadajte se da ih vlade/fbi/banke nece dirati ;)

Za tri sata izgleda rekordni diff 1114.57 :(

To mozda u Tul-u , Kinezi imaju na lageru nekih karti, pa vezali u klustere da prave dolare.

Vrh Dno