Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

@abacus
To je vazilo dok je kopanje bilo isplativo, cak i tada vecina rudara je cvonje zaradila jer je vecina BTC-e prodala za par cvonjaka :p

Ako ce neko rudariti i cuvati coine, onda je mogao kupiti coine i cuvati ih. Dodje mu na isto. Ako rudarenje nije isplativo u momentu kada rudarite onda nema razlike izmedju samog rudarenja i proste trgovine na berzi.

Ako ce neko rudariti i cuvati coine, onda je mogao kupiti coine i cuvati ih. Dodje mu na isto. Ako rudarenje nije isplativo u momentu kada rudarite onda nema razlike izmedju samog rudarenja i proste trgovine na berzi.

Tacno tako, ali iskustvo je pokazalo da su rudari dumperi prosli ko slepci....... dok su oni sto su cuvali pre svega BTC sad veliki mesetari na berzama

Oni od pre 2 godine, to je razlika. To su u sustini kockari, nakockali, nista vise. Moglo je sve puci i pre 1,5 godinu ;)

Mogao je, ali nije, mogao sam ja dobiti 7 na LOTO pa nisam. Nemozes tako posmatrati stvari. naknadna pamet nije pamet, a da li ce istorija da se ponovi sa LTC kao za BTC, da za 1 godinu vredi 5 ili 10x vise nego danas, to niko ne zna.

skupis po 100 $ pa pravac bitstamp, ne isplati se cuvati.. a onda se nadje neko ko je kopao -kupovao i nije prodavao nego cuvao veci vremenski period isao na rizik ili da pukne ili da zaradi, i danas ima preko milion $ tako da kome odgovara neka cuva, kome ne odgovara neka podize pa kako ko prodje

LTC treba da bude samo rezervna varijanta kada BTC krene da pada, primarni coin treba da bude BTC. Downtrend za LTC jos nije gotov, i ocekujem da padne dobrano ispod 0.019 odnos prema BTC-u. Koliko ispod to je vec tesko naslutiti, ali za sada trend je samo pusiona.

lupas nevidjeno.... dumperi jednostavno prelaze na BTC kad on raste i namernim dumpom ubijaju LTC kako bi kad se vrate ne taj isti "bezvredan" LTC kupili jos jeftinije jer ima masa rudara bez mozga i ti potvrdjujes tezu da u nista ne verujes

lupas nevidjeno.... dumperi jednostavno prelaze na BTC kad on raste i namernim dumpom ubijaju LTC kako bi kad se vrate ne taj isti "bezvredan" LTC kupili jos jeftinije jer ima masa rudara bez mozga i ti potvrdjujes tezu da u nista ne verujes

To da lupaju kazi svojim roditeljima koji te ocigledno nisu dobro lupali kad su trebali pa si ispao ovakav drka****. Razumem da si nervozan sto si kupovao LTC skuplje nego sto si mogao, ali on ce jos PADATI, ne zato sto ja to zelim (naprotiv) nego zato sto je to tako. Pa ako dumperi to rade i zaradjuju, sto ne radis i ti? Iz principa? Ili verujes u svoj sveti LTC. Batali emocije, kupuj ono sto ima trend rasta i zaradjuj. Bolje je izgubiti par % nego cekati pa izgubiti 50% i nadati se oporavku na 0...

hahaha neznam na cemu si stvarno..........

mene bas briga sto LTC pada ni najmanje se ne nerviram, cam sam rasprodao XPM, NEC, deo YAC-a, sad vrebam CPR i SVE ide u LTC sto vise padne to bolje, vise za mene

za mene je LTC investicija a ne dump/pump igrarija gde nasedaju oni sto rade na 1% zarade, a imam i mozga da citam i sve vise se upoznajem sa LTC-om, da znam kakva ga buducnost ceka, MtGox je samo OKIDAC, sa njim krece LTCPP, bitstamp ga verovatno uskoro uvodi, tvorac LTC radi za jednu elitnu kompaniju sigurno nije tamo tek tako, itd
Na forumu LTC ubrzano se radi na razvoju klijenta i samo je pitanje dana kad ce da sustigne a mozda i obidje BTC po razvoju, u timu se ukljucuje sve vise ljudi , skupljena je veca kolicina donacija za placanje razvoja, polov-a ima gomilu i sve su ozbiljniji, po svemu razvoj lici na put koji je BTC prosao!

Sve to kad se uzme u obzir, tvoju logiku mogu komentarisat cisto kao hatersku!

Poslednja izmena:
MtGox nece docekati Novu godinu. Zivi bili pa videli.

ako si siguran, onda raspordaj sve hitno :p

smesni ste stvarno, ne kazem da se moze desiti, sve je moguce ali... u prevodu to bi znacila cista propast BTC i mining-a

Nije tema ali potvrdjeno je da japanci sa Gox-a podizu kes bez problema jer banka ne koci, sepa ide otezano jer se svaki transfer validuje kome se salje, itd, znaci kontrola kesa iz BTC-a..... to rade banke, mozda i FBI ko zna, takodje jos veci problem za internacionalni transfer, zato aksni a ne jer Gox nema para

Takodje mozda ste primetili da razlika u ceni polako pada jer se zna da je arbitracija izmedju berzi krenulo, ko moze u japanu da vadi kes ladno zaraduje 10%.... itd

Sta ovo znaci u prevodu ako se nesto desi gox-u na udaru je bitstamp (verovatno jos nije privukao paznju), itd

Poslednja izmena:
Moze li neko od vas da pojasni to dump/pump?Evo ja sam dugo u ovome i kad god sam pokusao da sacekam/kupim pa prodam nista nisam uradio_Od kako kopam mesec dana i onda to lepo prodam po trenutnoj ceni,mirnije spavam i zaradim dovoljno,s obzirom da masine ponekad stucnu,dobiju restart i opet sam miran.Jeli i to dump i cini me glupim?

ako si siguran, onda raspordaj sve hitno :p

smesni ste stvarno, ne kazem da se moze desiti, sve je moguce ali... u prevodu to bi znacila cista propast BTC i mining-a

Nije tema ali potvrdjeno je da japanci sa Gox-a podizu kes bez problema jer banka ne koci, sepa ide otezano jer se svaki transfer validuje kome se salje, itd, znaci kontrola kesa iz BTC-a..... to rade banke, mozda i FBI ko zna, takodje jos veci problem za internacionalni transfer, zato aksni a ne jer Gox nema para

Takodje mozda ste primetili da razlika u ceni polako pada jer se zna da je arbitracija izmedju berzi krenulo, ko moze u japanu da vadi kes ladno zaraduje 10%.... itd

Po cemu bi propast MTGoxa znacila i propast BTC-a? Po tome sto MT Gox tvrdi da drze 80% trzista, a u realnosti vec nedeljama ne rade i drze mozda 35-40%? Njihov marketing je ravan Nazi propagandi u II sv. ratu. MT Gox nije = BTC.

Pa male kolicine valute bas i nemozes kazati da su pravi dump, on je tu da stvori paniku i natera te da uradis pogresnu stvar

GoranM a ko ce da ga zameni SAD?

Ne budi smesan, BTC-e je totalno anonyman, bitstamp u sloveniji??? hahahahah

Budi ubedjen da je Gox meta udara jer je bio a i jos je No 1. to sto se desava lako se moze preneti na ostale i sta onda kako ce se oni izboriti

Nemoj da nam zvizne poruka da su serveri BTC-e zaplenjeni, sav mi je kes tamo jer Gox nema LTC! :(

Poslednja izmena:
Da si ti meni ziv i zdrav, Bitstamp ga menja zadnjih mesec dana bez greske. Da ti nije "slovenaca" mogao bi da bacis rudnik kroz prozor.

Da si ti meni ziv i zdrav, Bitstamp ga menja zadnjih mesec dana bez greske. Da ti nije "slovenaca" mogao bi da bacis rudnik kroz prozor.

Ne kontas poentu, nije upadljiv nikom nije stao na zulj... da jeste drua bi se pesma pevala, zar ti mislis da je Bitstamp sve po zakonu odradio dok Gox mulja pa je eto zato takva situacija :)

Naravno da ne mislim, ali neko mora da strada "za primer", a kako se stvari odvijaju (da ne kazem razvijaju) MTGox je hebao jeza u ledja.

Naravno da ne mislim, ali neko mora da strada "za primer", a kako se stvari odvijaju (da ne kazem razvijaju) MTGox je hebao jeza u ledja.

Ja mislim da je dosta stradao, jednostavno pocece i poceo je da postuje sve regulative kao berza, za sve clanove trazi detalju identifikaciju, ko vuce veci kes mora da se verifikuje zvanicno i potpisano, po meni dovoljno da ga malo manu na miru....

Ok samo kako odredis sta je pogresna stvar.Opet kazem kad si rudar kopaj mesec dana (jer su ti i troskovi mesecni) isplati sve sto imas,ako se pokrivas i ostane ti nesto super si prosao,nemoj da razmisljas sta bi bilo kad bi bilo,alo ne radis nista,samo malo cacnes tu i tamo,dosad si vec valjda namestio rudare da rade ko svet.Ja imam od toga vise nego sto neki zarade rintajuci 8 sati.Nemam vise ambicije da se tripujem da cu zaj***ti sistem.
To savetujem svakome ko kopa,opusti se i uzivaj dok traje voznja,posle prodas kola i bilo je lepo dok je trajalo ;)

Pa, kad je ovo piramidalna šema, jelte ... :d

Nije poenta da li se razumes ili ne, vec samo hajtujes LTC bez ikakvih osnova.....

Ne hejtujem ja ni jedan coin, hejtujem razmisljanje da se treba uhvatiti LTC-a ili bilo kog drugog kao pijan plota. Tvrdim da je BTC najsolidniji od svih, LTC odmah posle, ne treba mozak za to, pogledas market cap i vidis i sam. A jeste piramidalna sema naravno, dogod se ne pronadje siroka primena, sve pociva na frazama: poverenje, spremni projekti, lakoca primene, pojavljivanje na nekom marketu itd. Bez svezeg novca ovo se rusi ljudi, kako ne razumete da ne moze samo da se uzima, mora od negde i da se puni. Ne mogu svi proci dobro, nema sanse. Treba se potruditi i iskoristiti ovo sve na najbolji moguc nacin, ali bez prakticne primene ovo sve nema buducnost. Samo frka na kratak rok, pa ko zna ili oseti pravi trenutak za izlazak-begaj. Sta ti mislis, da niko nije kupovao BTC kad je bio 266$? I sta sad oni da kazu? Ili LTC kad je skocio pocetkom aprila, pa cak i sad u julu? A svi se lozite na LTC on GOX...Sta ako se desi ono sto se desilo FTC-u kad je dosao na BTC-E http://www.cryptocoincharts.info/pe...time&resolution=day&pair=ftc-btc&market=btc-e ? Uvek postoje obe opcije. Meni nije cilj da kupim coin koji je u uptrendu po najnizoj mogucoj ceni, jer je to cista sreca i kocka. Bitno mi je da se ukrcam u voz na drugoj stanici, i da se iskrcam jednu pre poslednje. Zato postoje berzanski indikatori, nisu ljudi razvili ozbiljnu nauku od svega toga bez razloga. Samo gledas indikatore i ne slusas nikakve bajke raznih interesnih grupa. Samo matematika i glava ne boli. Ako pogresis na osnovu nauke, sto je moguce, barem znas da se nisi zaletao kao volina na rekla kazala.

Postoji cisto psiholoski faktor zasto BTC tesko raste... mali volume sada tracavih ~11M, limit ~21M, psiholoski coveku je puno da plati BTC vise od 100$, vecina se ne razume u matematiku vec sve gleda pragmaticno.... takodje delimicno spora transakcija za brze sitnije kupovine

E tu je logicno da uleti LTC... 4x veci volume mu obezbedjuje nizu cenu kao i brza transakcija

Tacno mozda je resenje za BTC bilo da se nudi micro, nano ali ta ideja uopste za sad nije zazivela ( ne kazem da nece ), ali za sada imamo LTC

Takodje ko je pratio ovih dana berzu, na primer obim trgovanja na MtGox-u za ~3 sata je bio veci nego ceo buy/sell volume na BTC-e, po meni je to dovoljan parametar da zakljucim da veliki invistitori se drze samo Gox-a i dalje

Takodje fontasova analiza kad je skocio BTC kaze da veruje da ce LTC ici na 9-16$ pre toga je ocekivai 7-12$, tacno je da je on tezak manipulator kad najvljuje pump, ali koliko vidim kad govori o analizama drzi se cistog proracuna i tu mu ja verujem

Poslednja izmena:
Vrh Dno