Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pa ubi nas struja majku mu.......
jel pomaze underwoltovanje?

to je sa undervoltom :)

ja 6x dobijam ~8000 u crvenoj zoni racunaj dosta vise ako imas vise grafickih, posto su smanjivali zone ;)

Hmm, ja sam dobio nesto, drugacije planiram da kupim Raidmax RX-1000AE 1000W,po nekim testovima on za 820w(jednosmerne) koliko mislim da bi potroslile 4x 7950 i neki pentium dual core (775) potrosi 950w-1000w(neizmenicne) jer je efikasnos njegovog pretvaranje 80%.
Tako da bi sistem potrosio 690KV za 30 dana radeci 24h dnevno, zatim u zelenoj zoni imam 350KV po prosecnoj ceni od 4.5 din po kilovatu (zato sto je nocu jeftinije 4 puta i milim da to vazi od 12 do 5 ujutru) i ostaje mi jos 340KV u plavoj a neka prosecan cena bi bila oko 6.8 din po kilovatu i neka krajnja cena bi bila oko 3500 bez undervoltovanja,brojilo na koje planiram da priljucim buducu konfu nema ostale potrosace bukvalno prazna kucica.Ako sam se negde preracunao oprostite pola 3 je ,)

Efikasnost tog napajanja bi trebala da bude oko 87% (imam isto). Jeftina struja bi trebala da bude od 12-6 ujutrtu.

Mozete vi racunati kako zelite ali kad se prorauna angazovana struja, i ostale budalastine, kazem ja za 6x 7950 (undervolt na 1.05, napjanja sa 85%-90% afikasnoscu) dobijam tacno 10 000, sa tim da na ostatak stana otpada ~2000 koliko sam dobijao pre nego sto je krenulo rudarenje

Ok, barem cu zimi imati neki vid grejanja od tih kartica:d

rhher je napisao(la):
Hmm, ja sam dobio nesto, drugacije planiram da kupim Raidmax RX-1000AE 1000W,po nekim testovima on za 820w(jednosmerne) koliko mislim da bi potroslile 4x 7950 i neki pentium dual core (775) potrosi 950w-1000w(neizmenicne) jer je efikasnos njegovog pretvaranje 80%.
Tako da bi sistem potrosio 690KV za 30 dana radeci 24h dnevno, zatim u zelenoj zoni imam 350KV po prosecnoj ceni od 4.5 din po kilovatu (zato sto je nocu jeftinije 4 puta i milim da to vazi od 12 do 5 ujutru) i ostaje mi jos 340KV u plavoj a neka prosecan cena bi bila oko 6.8 din po kilovatu i neka krajnja cena bi bila oko 3500 bez undervoltovanja,brojilo na koje planiram da priljucim buducu konfu nema ostale potrosace bukvalno prazna kucica.Ako sam se negde preracunao oprostite pola 3 je ,)
7x7950 samih na brojilu gutaju oko 1200KW tj 6900 din u zelenoj i plavoj tarifi. Karte su undervoltovane, nastelovane lepo i samo su rudari na strujomeru pa ti sad racunaj koliko izadje za 4 grafike.
Nije taj Raidmax los ali za 4 takve grafike i 24/7 ja bih ti preporucio malo bolje napajanje. Kupi makar V1000 da budes miran. Nemoj na napajanju da stedis, ono ti je osnova cele price. Racunaj da ti je potrosnja po grafici oko 200W sa celom masinom.

Ma aj da zanemarimo sto si se preracunao, al sto jedinicu za energiju ne znas, to je vec sramota...

to što je kwh za LTC input, to je bio problem BTC-a do skora, a sada je i LTC-ov. to samo znači da trenutnu cenu određuju rudari, a ne recimo realna potražnja.

a to što ASIC nema nikakvu drugu upotrebnu vrednost - kakve to veze ima? bitno je da je bitcoin tražena roba, da je mreža sigurna, da su konfermacije ultra brze, i da cena ne zavisi od rudara, ili njihovih računa za struju, već od ponude i potražnje.

A sto na atletsku stazu pored Bolta ne ubacis i jedno motorce da se trkas? Gubi smisao, onda su to moto trke. Nema svako para a ni interesa za kupovinu motora koji moze da trci samo sa husein boltom. Ovo ce da otera sve u gpu minere u ltc.

Trenutna cena je uvek sudar dva sveta, a to je ovde suceljavanje rudara i realno platezne traznje. Uvek bilo.

Nemoj da se ljutish MilosBRE...ali ovo ispada kao da nam ti sada otvarash ochi....90% GPU rudara je vec odavno na scryptu.....znaci tipa max kraj juna je vecina presla.....tako da ...batali tu prichu ...joooooj sada kada nagrnu da kopaju LTC.......iskreno ne razumem cemu vodi ovo tvoje izlaganje...

problem je sto su vec nagrnuli...sva sreca da postoje i druge valute koje malo razudjuju citavu pricu oko diff-a LTC-a...nadam se iskreno da ce biti jos neka stabilna scrypt valuta koja ce uzeti deo diff-a LTC-a i FTC-a, tipa NVC ili WDC. Mislim da je to neophodno da stanje ostane ovako granicno kao sto je sada jer ako se granica predje hmmmm...mislim da samo ovi preko 20mh/s ostaju u igri, svi ostali otpadaju (sve mi mirise na takav scenario).

Zasto bi se nekome sa 20mhs isplatilo, a onome sa 1 ne? 20 puta vise dobija i 20 puta visa struja.

ne govorim sa aspekta proporcije (to si u pravu) nego sa aspekta ozbiljnosti investicije i anganzmana oko citave price.

Npr. sa 20mh sprava imas vise koina dnevno i imas vise opcija sa njima nego neko sa 1mh...igra vecih i manjih brojeva ukratko!

Poslednja izmena:
Ozbiljnija snaga znači da kad se otplati hardver (naravno i pre otplate) ostaješ u igri i kasnije kada se diff poveća značajnije tj možeš nešto i da zaradiš a ne 20€ recimo, bar ja tako gledam. A sa druge strane meni nije baš do veće investicije zbog toga što ne znam gde bih smestio sledeći/sledeće kompove + tu je već struja dosta velika stavka ***. Sve u svemu koliko ulaganja toliko nerviranja :D..ovaj tolika zarada.

Pa da, kada situacija bas bude losa uvek mozes ostaviti masine da rade samo u jeftinoj tarifi i onda sve sto zaradis je maltene cista zarada...

@abacus
nadam se da si u pravu i da ce ostati bar kao sto sad jeste. Navijam ja da bude i isplativije. O ovome razmisljam i pitam ljude kao sto si ti koji su duze u ovome pre nego sto skrkam 1500 evrica u hw :)

Da mogu da potpisem da bude ovakva situacija narednih 5 godina ja bih odmah potpisao i sve sto imam bacio u hw :D

pa kako da bude oporavka?

50 LTC po bloku, a dnevno 4 x vise blokova od btc-a. bojim se da će BTC uskoro početi da gazi sve alt novčiće.

I eto nam ga LTC/BTC na 0.02...Opet...pa idemo jos dole...***...nista od oporavka izgleda

jednostavno neko pumpa BTC a slonovi koriste priliku da stvore paniku i tako kupe od *****a jeftino LTC u sledece 2 nedelje... posto se LTC na gox-u ne ocekuje pre 15 septembra, krupni igraci ocekuju da zarade na malim rudarima i to im uspeva jer su ovi bez mozga :)

Pa i LTC sa 4x vesim brojem je i namenjen da bude dosta jeftiniji od BTC-a ali sigurno nece biti 2$....... svi veci investitori na BTC-e su u LTC i njima sad ODGOVARA sto niza cena, jer oni nisu *****i da se plase dumpa i cene jer ce samo profitirat

Poslednja izmena:
Da imam hiljade ltc pa da se i plasim propasti ali za 200$ da se cimam i prodajem to mi nikako nije jasno...

Da imam hiljade ltc pa da se i plasim propasti ali za 200$ da se cimam i prodajem to mi nikako nije jasno...

sta je tu cudno, eno juce pratim chat kaze tip vec ~4 meseca trguje sa pocetnih par K $ i kaze non stop prati najave pumpa i kupuje menja, dumpuje i kaze non stop ide u minus :p
eto kad slusas panicare...

svi veci investitori na BTC-e su u LTC i njima sad ODGOVARA sto niza cena, jer oni nisu *****i da se plase dumpa i cene jer ce samo profitirat

Nikako onom ko je u LTC-u ne odgovara sto niza cena...Samo ako planira da ide u LTC a ima BTC. Koja je logika da si kupio po npr 0.023 pa ti sad odgovara 0.0197? Odgovara ti ako imas BTC, inace pusiona.

Cuvati btc ili na dnu ltc/btc kupovati ltc? :)

Vrh Dno