Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ima li ko da kopa sa 5850 i koja su mu setovanja, i koliko dobija khasha.

Al nek se javi neko ko je izvuko maksimum a ne neko ko se steka za struju i kopa sa 200khash :p. :D pokusavam da izvucem 400khas ako je moguce, trenutno sam na 350 :)

Tesko da dodjes do 400 ja kad sam koristio reaper imao sam 380 na 900/1150 ali grejala se ko luda sad je drzim na 800/1000-1000mV daje 312kH/s

Ima li ko da kopa sa 5850 i koja su mu setovanja, i koliko dobija khasha.

Al nek se javi neko ko je izvuko maksimum a ne neko ko se steka za struju i kopa sa 200khash :p. :D pokusavam da izvucem 400khas ako je moguce, trenutno sam na 350 :)

370Kh
890gpu/900mem
1040mv (moje nece ispod da krenu da kopaju uopste)

Poslednja izmena:
@Bojan.zex preko sta kopas daj ako hoces podesavanja da probam i ja :)

370Kh
890gpu/900mem
1040mv (moje nece ispod da krenu da kopaju uopste)
Kako podesiš (gde) na 1.04V? Kod mene je 860/1000 (TC 7168, shaders 1440) i kad stavim u cgmineru --gpu-vddc 1.04 (ili više) uvek mi u gpu-z očitava def. 1.0875V a ako stavim 1.03 gpu-z ga očitava kao 1.0375 samo što nakon par sekundi dobijem beo ekran :d

Poslednja izmena:
stigo sa posla , sad cete dobiti detaljno sve: :d

"intensity" : "18,18,18",
"vectors" : "1,1,1",
"worksize" : "256,256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "0,0,0",
"thread-concurrency" : "6144,6144,6144",
"shaders" : "1440,1440,1440",
"gpu-engine" : "725-890,725-890,725-890",
"gpu-fan" : "0-85,0-85,0-85",
"gpu-memclock" : "900,900,900",
"gpu-memdiff" : "0,0,0",
"gpu-powertune" : "-15,-15,-15",
"gpu-vddc" : "1.040,1.040,1.040",
"temp-cutoff" : "90,90,90",
"temp-overheat" : "85,85,85",
"temp-target" : "75,75,75",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Pogledajte prilog 118580

NEGO
jel vidite kolko pade LTC u odnosu na BTC od 0.036 na 0.029??
pocinjem da se nosim mislju da kurs LTC-a odrzavaju na ~2E nevezano za kurs BTC-a???

Poslednja izmena:
Ne vec jednostavno cim BTC krene gore, bootvi na BTC-e prodaju LTC za $, posle dolazi do korekcije i plus kad se ukljuce mesetari da jos vise uzdrmaju cene, ja sam dumpovao 20% na 0.033-34 jer sam znao da ce BTC rasti da sam dumpovao sve bilo bi jos zesce drmanje

Hvala @bojan.zex ali ja nikako da nateram cgminer da radi sa .conf fajlom (pokrene se al ne radi ništa). Kad probam u .bin fajlu da menjam gpu-vddc onda se dešava kao što sam opisao u prethodnom postu :wall:

DA li drzis oba fajla u cgminer folderu ? Ako drzis zato ti i ne radi jer sme biti samo 1 ili conf file ili bat file ..

i kad napravic .conf onda startujes cgminer preko njegovog exe fajla

Iz foldera izbrisao .bat i sve .bin fajlove koje je on napravio, znači ostao samo .conf. Kad pokrenem cgminer.exe on se pokrene i onda mi traži da ubacim pool, user, password (iako to već postoji u .conf fajlu). Kad ubacim i to pokrene se i...ništa....samo zvrlji i ne pokazuje ništa...evo kako izgleda moj .conf možda nisam nešto dobro upisao (single HD5850).
Kod:
{
"pools" : [
	{
		"url" : "http://stratum.give-me-ltc.com:3334",
		"user" : "XXXXXXXX",
		"pass" : "XXXXXXXX"
	}

],

"intensity" : "18",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "6144",
"shaders" : "1440",
"gpu-engine" : "725-850",
"gpu-fan" : "0-85",
"gpu-memclock" : "860",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "-15",
"gpu-vddc" : "1.040",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "1",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

ajde ovako
-u tom tvom config fajlu lookup-gap vrati na 0
-izvadi ga iz cgminera i isti obrisi iz racunara
-ponovo raspakuj cgminer iz rar fajla i ubaci ovaj config
-on treba da se zove cgminer.conf
- na kraju ga startujes na cgminer.EXE

trebalo bi da radi tako , a ako ne mozes da resis problem ti instaliraj guiminer scrypt alpha u njemu vec imas gotove config fajlove tako da samo izaberes karticu a overklokovanje i ostalo uradis preko AB-a..

lepo je ove radnje oko podesavanja kopanja LTC-a opisao Kurajber kao :" BLUDNA RADNJA"!!!!:d

Poslednja izmena:
Bogami tako je evo sad sa ovim tvojim podesavanja krenulo je kod mene ali umesto kH/s ispisuje mi Mh/s :D

Onda probaj sa I:13

ajde ovako
-u tom tvom config fajlu lookup-gap vrati na 0
-izvadi ga iz cgminera i isti obrisi iz racunara
-ponovo raspakuj cgminer iz rar fajla i ubaci ovaj config
-on treba da se zove cgminer.conf
- na kraju ga startujes na cgminer.EXE

trebalo bi da radi tako , a ako ne mozes da resis problem ti instaliraj guiminer scrypt alpha u njemu vec imas gotove config fajlove tako da samo izaberes karticu a overklokovanje i ostalo uradis preko AB-a..

lepo je ove radnje oko podesavanja kopanja LTC-a opisao Kurajber kao :" BLUDNA RADNJA"!!!!:d
Sve to za cgminer sam odradio i opet ništa...samo dobijem "stopped working", zatim sam probao guiminer a on neće ni da se pokrene (kliknem start i ništa se ne dešava). Čak sam reinstalirao ati drajvere i SDK...znači mogu da rudarim samo sa .bat gde ne mogu da undervolt-ujem VDDC. AB me takodje zaj**ava iako sam otključao podešavanja :wall:. Zato ostajem pri .bat podešavanjima na def. VDDC i ne diram više ništa da ne bih nešto zaj***bao...narodski rečeno "narani svinje i ništa ne diraj" :d

Poslednja izmena:
NApisi samo jos sa cime si reinstall ATI drivere i koje imas i koji SDK si instalirao ...
btw brisanje drivera vrsi sa ovim programom jer ce ih kompletno ubrisati sa sve SDK ...
deinstalirao sam sa altmanom a sada imam 13.4 i 2.6 sdk (2.8 obija da se instalira :S:). Sa .conf sam hteo da probam jer u .bat ne mogu da undervolt-ujem kartu. Hvala na podršci ali neću više da se maltretiram kad mi .bat radi kako treba (osim undervolt-a).

Sajber kako stoje stvari jos dva difa i GPU se gasi. Ja cu onda imati tacno godinu dana staza i bez prava na biro !

Sto ne kopas sve ltc? Mnogo se vise isplati, jos kako mi sew cini diff ce malo da padne za sad

Vrh Dno