Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Blago meni... Od ~6 ltc-a koliko sad iskopao od kako sam usao u ovo 2 mi je na ltcmine i ne mogu da ih podignem. E sirotinjo i bogu si teska.

Veruj mi da bi ti bilo gore da imas zarobljeno 400 litecoina koji sutra mogu vredeti $8000. :)

Znam da trebas biti hrabar za tu izjavu, zato sam i napisao "mozda". :)

Jer 20$ po novcicu nije uopste malo i daleko je od realne cene litecoina. Toliko ni bitcoin nije bio pre 4-5 meseci. :)

Vi i dalje od realnosti, to u finansijskom sektoru ne postoji....

Covece gde rudariti? litecoinpool.org po prvi put down na vise od 6 sati, ltcmine.ru vec skoro 2 dana ne radi (kopas kako bi im napunio novcanik, tj za dz), nije valjda da cu ugasiti masine prvi put posle 7 meseci?

Sta fali coinotronu ?

Rudario sam tamo neko vreme ali imam jos od onda jako losa iskustva. Sacekacu jos sat-dva da vidim hoce li litecoinpool proraditi. Ionako mi treba sat vremena da na svim masinama podesim drugi pool.

Mozda je pomesao notroll za coinotron ?

jel moguće da je razlika između btc i ltc kada se rudari preko 10*C, btc mi radi na 70*C a ltc mi ide nekad i do 89*C na istom broju rpm i istom naponu gpu, jedino memorija umesto na 625 radi na 1625 :), ali opet 15*C

nego pustio sam juče ltc preko guiminer-a i imam problem, sinoć je sve radilo u full-u (500khash jedna i 680khash druga kartica), jutros ustao kad ono jedna radi na 170, druga na 350 (u pitanju su sapphire 7950)

Poslednja izmena:
Zbog memorije ti se vise greje kartica . Na btc ti nije bila potrebna memorija dok se ovde koristi ;)

Poslednja izmena od urednika:
Pa stavio je on 2 pool-a izgleda. Ali jedan ne radi a drugi pool poklanja novcice srecnim dobitnicima kao lutrija.

Koristim reaper i koliko znam on nema opciju za backup pool. Pa sam ja u tom slucaju napravio vise kopija reapera sa rqazlicitim poolovima i izveo precice na desktop. Tako da rudarim na onom poolu koji ja odaberem.

I da, proradio je litecoinpool.org.

ja dobijem celih više 10 khash/s kad klokujem memoriju pri istom kloku gpu, pa je držim na 850 zbog toga.

kod mene je razlika ogromna, ako je memorija na 1250 (deff) onda praim oko 550, a kada je stavim na 1650 (što mi je koliko sam uspeo da skontam neki max) onda ide do 670, 120khash, nije malo. Po kalkulatorima nekim sad mi jedna kartica (ova na koju nije nakačen monitor) zaradi kao obe kartice dok rudare btc :)

jel moguće da je razlika između btc i ltc kada se rudari preko 10*C, btc mi radi na 70*C a ltc mi ide nekad i do 89*C na istom broju rpm i istom naponu gpu, jedino memorija umesto na 625 radi na 1625 :), ali opet 15*C

Moguce je - samo sto je na 7790 karticama obratno. Meni na btc grafe idu na 65/65/71 stepen na 39/49/80% RPM ventilatora, dok ltc kopaju na 'auto' (ne prelazi nikad 35%) na 58/58/60 stepeni.

nemojte silovati taj hardver trebace vam jos:)
ja drzim karte kao i na btc,jedino sam memoriju vratio na 1250 i tako daju 10-15 posto vise khs nego sto su davale mhs.ja srecan i hardver mi je nesilovan.temperature su vise 3-5c kako koja

Za stabilno kopanje preporučujem
http://wemineltc.com/

bili prilični lopovi dok sam kopao LTC ( do pre mesec i po dana).. jedini PPLNS gde ti ne stigne NIŠTA ako prestaneš da kopaš, al momentalno ništa (iako imaš unpaid shares.. gledaš kako ti sa 2000 unpaid, shares padnu na nulu, a tebi balance isti ?!?!) .. dok kod drugih raste balance i dalje u narednih 12-13 sati.. nadam se da su se popravili..

Poslednja izmena:
Totalni sam pocetnik i imam problem pa molim za pomoc. Hteo sam da krenem da kopam LTC, pozvao drugara, namestili programe, inace koristim cgminer i coinotron pool. U cg mineru sve lepo gura, nekih 870 k/hash-a ja sve happy, kad pogledam preko site-a coinotron.com i tamo vidim da mi je brzina kopanja tipa 200 k/hash-a. U cemu moze biti problem ? Video sam danas da nismo podesili na primer gpu_thread ali ako ne podesis, on stavlja defalt vrednosti valjda. Hvala unapred.

Potrebno je malo vremena da bi se pokazala prava brzina na coinotronu . Nekada ce pistai manje nekada vise uglavnom bice blizu cifre koja je kod tebe . Bitno je da nemas HW error na cgmineru i sto manji stale .

Imam dve graficke. Prva je 6870 i ona ima malo HW-a , ali druga 7950 pumpa te HW errore ko luda. Koristim cg miner i cim hocu da podesim gpu_thread_concurrency nece da mi se pokrene kopanje.

Sto znaci da si preveliku cifru upisao za gpu_thread_concurency

Nazad
Vrh Dno