Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

jel to onaj sto se digao hype oko njega pre par dana i sto je morao mail da se salje da bi se registrovao?!...dugo je i radio ako je taj :D Coinotron rullez ;)

Ne bas. Prabacio sam tokom noci na coinotron i sad me docekao hladan tus. Umesto 800khasha prijavljuje nepunih 500 za prosek, malo malo pa stale (a koristim proxy!), malo malo pa pukne konekcija; difficulty je fiksno na 192 i ne mogu da smanjim (izuzetno vazno za male majnere od po 20-50 khasha) i sve u svemu za vise od 12 sati miniranja nije ni pola koina napravio (0.48). Na litepool.eu je uredno bilo 1.1 coina na dan. Kad sam hteo da prebacim tih jadnih pola koina i batalim coinotron - opa, trt, min iznos je 1 ltc i to moze samo automatsko prebacivanje.

Ne kazu dzaba na bitcointalk da je coinotron scam. Nikad vise, pa makar na drugom mestu placao i 10% PPS.

... i neka mu tog pola zarobljenog koina neka si obrise svoju poljsku guzicu :mad: Litepool.eu proradio.

Poslednja izmena:
Sta si digao frku kad sa 800KHasha pravis 1LTC dnevno?!? Pa koliko hoces da dobijes za 12h?

Mesecima kopam na coinotronu i osim kracih prekida radi kao sat. Obrati paznju i na diff sledeci put pre nego sto zapenis bez ikakvog razloga jer se i diff promenio. I ako hoces da kopas na coinotronu prebaci se na RBPPS slobodno.
Nema na cemu.

Sajber me pretekao :D Inace evo pominjani kraci prekidi na coinotronu upravo na snazi; primorali me da napravim nalog i na litepool.eu sto darko hvali, cisto da moze automatski da se prebacuje masina da ne drlja u prazno ;)

ja kopam na Litepool.eu i mnogo mi se svidja to sto je mali share difficulty , trenutno je na Litepool.eu 31 za razliku od ltcmine.ru gde je 256, sada kome to nista ne znaci necu se ni truditi da objasnjavam ali razlika postoji i svakome od nas je u interesu da kopa na pool-u koji je stabilan, ima sto manji share diff i sto manji fee ...

Sta si digao frku kad sa 800KHasha pravis 1LTC dnevno?!? Pa koliko hoces da dobijes za 12h?

Hocu da dobijem 0.55 odnosno onoliko koliko je normalno za 840 khasha koliko pravim. Dobio sam 0.48 za 13 sati, odnosno 0.44 za 12h odnosno 0.88 po danu sto je osetno manje od 1.1 koliko dobijam na litepool.eu. E sad, mozda to nekim velikim i ozbiljnim majnerima nije velika razlika, ali meni itekako jeste jer kao sto i vi placate transakcije tako ih placam i ja. Samo sto mojih 0.1 ltc po transakciji i podizanju mene mnogo vise boli nego vas ;)

A narocito me je jad sto nisam jednostavno presao nazad na 50btc dok je litepool bio nedostupan.

jesi pratio diff, jesi non stop sa kompjuterom?
evo meni danas skoro ceo dan nisu radile grafike jer je kopernikus bio u nekom problemu, i nije imao ni internet ni kablovska, ako imas manje ili je zbog promene diffa ili sto grafike nisu radile non stop (mozda ti internet neko vreme nije radio, pool je bio nedostupan, staleovi, itd)

Bio sam za kompjuterom i posmatrao sam kako izlaze "reject" (stale) na coinotronu. Mislio sam prvo da je nije neka graficka otisla, ali su temperature oko 58 stepeni tako da to otpada. Najgore sto i cpuminer pravi stale svaki treci submit. Mozda je jednostavno konekcija ka coinotronu iz moje univerzitetske mreze kilava (sa svim ostalim poolovima je ok). Ne znam...

Darko je napisao(la):
Hocu da dobijem 0.55 odnosno onoliko koliko je normalno za 840 khasha koliko pravim. Dobio sam 0.48 za 13 sati, odnosno 0.44 za 12h odnosno 0.88 po danu sto je osetno manje od 1.1 koliko dobijam na litepool.eu. E sad, mozda to nekim velikim i ozbiljnim majnerima nije velika razlika, ali meni itekako jeste jer kao sto i vi placate transakcije tako ih placam i ja. Samo sto mojih 0.1 ltc po transakciji i podizanju mene mnogo vise boli nego vas ;)

A narocito me je jad sto nisam jednostavno presao nazad na 50btc dok je litepool bio nedostupan.
Nigde neces dobiti 0.55 za 12h jer je skocio diff i prekini da dramis bez razloga. Ne znam ni odakle ti toliki stale. Mozda jeste za nijansu veci nego obicno, preopterecen je coinotron ali evo kod mene u poslednjih 3 dana 0.8-1.8% stale na svim masinama.
U krajnjem slucaju mogao ti je i provajder iskljuciti net na sat vremena dok konfigurise server u sred noci i ti to nebi ni znao i opet bi krivio coinotron. Ne branim nikoga vec sam samo realan. 12h je isuvise malo vremena da bi video realno stanje.
Druga stvar, sredi pricu, prvo pricas 12h, posle 13h. Ako ti se ne svidja pool vrati se na taj "savrseni" koji je bio "nedostupan".
Mogao si isto preci na RBPPS i imao bi 2% fee umesto 5% koliko je na PPS na coinotronu.

Sad vidim da ti je je Nesic pisao isto za provajdera. Ja sam igrom slucaja budan dugo u noc i cesto mi SBB iskljuci net na pola sata, nekada i dva dok rade nesto. Nikada to ne rade u toku dana vec samo nocu da ne smetaju korisnicima jer jelte normalni korisnici spavaju tada. 99% ljudi nikada i ne vidi kada im nestane neta.

Nigde neces dobiti 0.55 za 12h jer je skocio diff i prekini da dramis bez razloga. Ne znam ni odakle ti toliki stale. Mozda jeste za nijansu veci nego obicno, preopterecen je coinotron ali evo kod mene u poslednjih 3 dana 0.8-1.8% stale na svim masinama.
U krajnjem slucaju mogao ti je i provajder iskljuciti net na sat vremena dok konfigurise server u sred noci i ti to nebi ni znao i opet bi krivio coinotron. Ne branim nikoga vec sam samo realan. 12h je isuvise malo vremena da bi video realno stanje.
Druga stvar, sredi pricu, prvo pricas 12h, posle 13h. Ako ti se ne svidja pool vrati se na taj "savrseni" koji je bio "nedostupan".
Mogao si isto preci na RBPPS i imao bi 2% fee umesto 5% koliko je na PPS na coinotronu.

Sad vidim da ti je je Nesic pisao isto za provajdera. Ja sam igrom slucaja budan dugo u noc i cesto mi SBB iskljuci net na pola sata, nekada i dva dok rade nesto. Nikada to ne rade u toku dana vec samo nocu da ne smetaju korisnicima jer jelte normalni korisnici spavaju tada. 99% ljudi nikada i ne vidi kada im nestane neta.

Nemam sta da spredjujem pricu, pazljivije citaj; log ne laze, kao ni cifre sa litepool.eu:
Your Current Hashrate: 796 KH/s | Shares to be Counted: 18 | Unpaid Rewards: 0.87424200 LTC (Stats) | Past 24 Hour Rewards: 0.87592500
Majning je poceo u 12:51 bez cudaminera, manje vise 800 khasha; do 12:51 danas (24h ukupno) ocekujem da ce biti oko 1.04 coin. Uz cudaminer (~840khasa ukupno) verovatno 1.06-1.07 sto je taman ceh za difficulty, ali opet osetno vise od coinotrona.

Ocekuj, sta da ti kazem.
I dalje su ti te sifre nerazumljive, kako si uspeo da zaradis 1.75 za tom brzinom?

E toga se nisam setio. Uvek je prekidac na istom mestu. Neki su samo veci a neki manji. Uglavnom, neke karte imaju dual bios na kojima je jedan bios sa zakljucanim naponom. Moguce je da je na tvojoj to slucaj.

kod mojih 7970 odmah iza konektora za CF, ali je jako, jako mali :)

Samo samo sam ovo uspeo da uocim...

Jos samo ovo "gore" sto sam okacio u vezi "vorkera" kako i sta treba za 1500kh.

To je taj prekidac ...

A za S.Diff i ostalo na wemineltc sta je najbolje postaviti za jednog vorkera od 1500kh?

BTC-E
Maintenance
Site is under maintenance. We apologize for the inconvenience.

Znachi ako su nas "braca" Rusi opet izradili.......

ja sve sto sam imao cuvao sam tamo, sto se btc-a tice i nesto ltc-a

A druga cifra gde je meni 600?

Prva je suggested, a druga max, prvu na 256 drugu na 512 ;)
U sustini nemozes mnogo promasiti, bilo bi glupo staviti npr 64 i 128 za takvu masinu ;)

Recimo na coinotronu ti je to 192, fixno, a opet lepo kopaju 2x 7970 kada sajt radi i nije prevelik broj paketa u 1 satu.
litecoinpool.org ima veci broj paketa po satu, dakle i manji diff. Sustina tog podesavanja je da ne gubis vreme u slanju i primanju paketa sa brzom karticom, niti da ugusis sporu karticu koja kopa npr. 100kh/s Coinotron ej nasao neku zlatnu sredinu sa fixnih 192, a tebi odgovara i veca cifra, npr. 256-512.

Poslednja izmena:
Evo i jedan mali pool koji posteno radi i nije pod DDOS-ovima, valjda zato sto je mali :D
Nema klasican PPS vec neki hibridni mod, dakle kad dodjete na poll, ostanite bar 24h, a pozeljno i duze.
https://hypernova.pw/

Ko je spreman da zrtvuje 2 dana mininga :) Al ce se sedi krajem jula pocetkom avgusta za kompom :d

BTC-e radi bez brige.

Poslednja izmena:
Koliki je fee za prebacivanje u offline wallet ?

potvrdjeno, ciljajte 12-20$ na peak-u
http://forum.litecoin.net/index.php/topic,4698.0.html

nemam razloga da ne verujem u plan jer je i kopacima i LTC vlasnicima cilj da ostvare najvecu dobit a oni koji se odluce na kasnu kupovinu nek placaju 10x vise!

Uh, kad bi stvarno ovako bilo. Deluje nerealno, ali ako se setimo rasta BTC-a sve je moguće. Ja nemam neki veliki štek LTC-a, ali sigurno ima ljudi koji bi se bukvalno obogatili takvim skokom.

Uh, kad bi stvarno ovako bilo. Deluje nerealno, ali ako se setimo rasta BTC-a sve je moguće. Ja nemam neki veliki štek LTC-a, ali sigurno ima ljudi koji bi se bukvalno obogatili takvim skokom.

Meni deluje realno skok. Ali mi deluje nerealno najava skoka. Znaci sada bi bez po muke mogli svi da se obogatimo. Prodas pc/auto/telefon/whatever, skupis 500e, kupis 230 litecoina i prodas ih po 20$ kasnije. :)

Bitcoin je skocio bez ikakvog nagovestaja, i to do neverovatne i tesko zamisive cifre ($266). Tako da su se "obogatili" samo oni koji su ili "slucajno imali u steku bas tada novcica" ili oni koji su ocekivali da se desi neocekivano.

Ja imam oko 200 ltc, a imacu sigurno preko 500 kada dodje na mtgox, tako da bi mi dobrodosao bilo kakav skok. ;)

Poslednja izmena:
Mislim da je to prevelik skok i nerealan za ocekivati. 7-10$ je kao zmaj. Treba da budemo srecni ako skoci i do toliko.

Nazad
Vrh Dno