Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ni DC2 je nebih po vrucinama gurao na toliko. 1020MHz je sasvim dosta za scrypt.
Jedino sto ja imam strasnu muku, ne mogu da podesim cgminer da kopa LTC. Sinoc smo drugar i ja svasta pokusavali ali nece. Ili prijavljuje HW error, ili nece da baci nijedan share a kao radi...
Reaper nece da mi se konektuje na coinotron... Na ostalima radi normalno.
I tako, koristim guiminer iz nuzde. Hajde ako neko kopa sa 7950 na coinotronu i koristi cgminer da mi posalje podesavanja da probam jer stvarno mi ne ide u glavu gde je problem.

I ja sa slazem. Ako neko hoce hladnu karticu i 600+ Kh/s morace i da plati to. Kod mene 7970 na 950/1500 guraju 648kh/s. Moze to vrlo lagano i 700 na 1000Mhz, ali onda ide gore i grejanje. Cemu to? Zarad 6-7-8%? Oscilacija vrednosti LTC i BTC je u 30 dana daleko veca od ovih 6-7%.

@kurajber
ako ne resis do veceras kad se vratim sa posla JA CU TI POMOCI .... :smoke:
a sto ne kopas na ltcmine.ru????

Poslednja izmena:
Ali high usage ga rokne na intensity 20, kartica se pregrejava...

Sad sam proverio ipak ih drzim na intensity 19.

@sajber
Mozes da kopas sa reaperom preko stratum proxy-ja (imas ga u guiminer scryptu).

Coinotron odavno ne podrzava vise getwork za ltc i btc, samo stratum radi.

Ja takodje nisam uspeo da namestim cist cgminer da kopa ltc na 7950, jednostavno nece da radi, a preko guiminera koji isto to radi preko cgminera radi ko bombona. I guiminer (cgminer) je sasvim ok ne vidim zasto ga ne bi koristio.

Poslednja izmena:
Bojan.zex je napisao(la):
@kurajber
ako ne resis do veceras kad se vratim sa posla JA CU TI POMOCI .... :smoke:
a sto ne kopas na ltcmine.ru????
Sad idem na posao tako da sigurno necu resiti do veceras. Hvala ti unapred. Probacu i ltcmine. Nisam ga do sada probao jer coinotron stvarno sjajno radi.

Kurkova podesavanja su sjajna ali zavisi dosta od modela karte. Asus nece preko 590 da daje dok mi jedna daje znatno vise, ne znam dali Giga ili Vapor. Mislim da je on i bije preko 600. Apsolutno na istim podesavanjima radi kao i ostale. Sto on radi bolje ne znam.

Mislim da nema potrebe za 950/1500 spusi na 925/1000 trebalo bi da imas 640.

930/1500 daje 635kh/s. Meni stoji 950/1500, napon na 1,03-1,045V zavisno od masine do masine (realno ocitano ~1,02V u GPUZ). Temperature su mi u sobi kad je 28C, a grafike su 71/64C. Prva kartica je uvek nesto toplija. Ventilatori od 60-70%, sami setaju obrtaje da bi odrzali target od 70C.

Poslednja izmena od urednika:
kartica 7970 lightning
Klokovi 1194mv 925/1600
638kh/s
Sta god drugo da probam, bilo koji odnos, nista. A cim malo spustim memoriju, na bilo kom core clocku ne mogu da prebacim 600kh/s. BTC je kopala lepo, 710-720mh/s
Da li ima neko neku ideju sta da pokusam?

edit: cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u user -p pass --scrypt --thread-concurrency 8192,8192 -I 13 -g 2 -w 256

Poslednja izmena:
Koliko ti daje na 1044/1500 ?

Ta kartica ima problem sa Ltc kao i sve karte koje MSI AB prijavljuje kao lighting

Ta kartica ima problem sa Ltc kao i sve karte koje MSI AB prijavljuje kao lighting

Znaci nisam prvi ko ima problem na ltc sa njom.... E da ga hebem za 60-ak kh/s, necu da propadnem, zahvalan sam jer ima sta da se kopa, a da je isplativije od BTC-a trenutno. Amen!

Ima li neko resenje ...Guiminer mi ode u tray...i na dekstopu se ne pojavljuje ?

Dupli klik na ikonu sistem tray, onda mis preko njega u taskbaru, kad se pojavi tumb na njega desni klik>maximize pa ga onda uhvatis za prozor i spustis.

Guiminer scrypt, imate profile 7950 (high usage) promenite samo thread c. na 16384, Klokovi 1020/1250, daje 620kh/s. Naravno ako vam zapadnu dobri primerci jer nekima tako nece ni 570.

Tačno tako, uvek sam pominjao da Kurtkove klokove koristim kad kopam LTC. :)

Guiminer scrypt i nema cimanja oko LTC-a.

Slazem se, Kurkova podesavanja su se pokazala kao najbolja. Ali Guiminer scrypt baca manje. Samo 550, dok sa reaper-om cupam 590. Nije ni mala razlika ali svakako je izuzetno lako podesiti gui. Za pocetnike je prava stvar.

Pokusaj takt memorije i GPuUda jos razdvojis, makar i sa nizim taktom GPU-a ako memorije vec nece iznad 1250. Takodje probaj da stavis intensity 15 ili 16, nekima i 13 daje veci rezultat.

Stavio sam gpu na 1100 mem na 1300 i imam ~370kh/s. Probao sam razne vrijednosti za intensity ali najbolje baca na 19. Mozda mem moze jos ali nisam siguran dokle smijem da je tjeram. Ipak nebi da ostetim kartu.

probaj sa GUIMiner-scrypt alpha evo kod mene kako je nekad bilo podeseno

Probao sam i to ali isto baca kao i cgminer.

@kurajber

radi na coinotronu , neznam zasto imas problem
Pogledajte prilog 115961

znaci ukucas u cgminera klasicno

http://coinotron.com:3334
sajberkurajber.worker1 (ili kako si vec nazvao radnika)
pass koji si vec namestio

ali na coinotronu na MY ACCOUNT u padajucem meniju moras da namestis LTC i onda change da bi znalo da kopas ltc...

Poslednja izmena:
Ne, reaper nece da se konektuje na coinotron a cgminer ne mogu da podesim nikako na ltc jer prijavljuje nesto levo ili baca HW error ili kao radi normalno ali nece da baci nijedan share. Cudna rabota skroz.
Drugar mi posalje njegov bat s kojim pokrece i kao krene da kopa ali ne baca share i posle 2 minuta opet nece. Probao sam 3 verzije cgminera i na svima mi se isto desava.
Sad cu da probam na drugoj masini sta se dogadja.

Ne, reaper nece da se konektuje na coinotron a cgminer ne mogu da podesim nikako na ltc jer prijavljuje nesto levo ili baca HW error ili kao radi normalno ali nece da baci nijedan share. Cudna rabota skroz.
Drugar mi posalje njegov bat s kojim pokrece i kao krene da kopa ali ne baca share i posle 2 minuta opet nece. Probao sam 3 verzije cgminera i na svima mi se isto desava.
Sad cu da probam na drugoj masini sta se dogadja.
aj sad cu ja da ti na PM posaljem moj CFG , ja sa batovima NE RADIM!!

javi sta si uradio, imao sam isti problem sa jednom kartom, nisam mogao da je nateram da kopa btc i prodao sam je, ltc je kopala odlicno, probao sam i razne drajvere i onaj sdk i reinstalaciju windowsa, i prebacivanje u drugu masinu ali opet nije htela

Nije samo [SAJ]ber Kurajber sa tim problemima i ja nikako ne mogu da nateram da rade ove moje 2 karte na cgmineru

Voltaza?

sto se tice reapera nece da radi na poolovima gde ima stratum protokola tako da je to jedini problem koji je inace jako lako resiv , samo napravis stratum proxy na svoj desk i njega uperis na pool gde zelis da kopas LTC a sve rudare uperis na svoj desk i to radi kao singerica .... mene naucio Kurtk da ne zaboravim da spomenem coveka i zahvalim mu se jos jednom :d

Vrh Dno