Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ja mislim da je 4 limit pod win-om. Neko je bas pisao u Bitcoin temi o tome.

Ja mislim da je 4 limit pod win-om. Neko je bas pisao u Bitcoin temi o tome.
Netačno. Ovaj lik https://50btc.com/en/article/bitcoin_hardware_mining kaže da fura 6 kartica pod winom.
Ono što je meni zapalo za oko je:
Only console miner Diablo and 50miner are working stable in Windows 7 x64 with 6 VGA's. To adjust 50Miner use instuction attached in archive (instruction.pdf)
Probaj da nije to, mada i ja mislim da je u pitanju napajanje. Drugi pik bi mi bila ploča, kartice deo struje vuku preko pci-e slotova, moguće je da ploča ne može da isporuči sve to i da se komp gasi zbog toga. Znači prvo probati diablo, zatim 2 kartice na drugom napajanju, i na kraju sa drugom pločom.

Meni na win 7 x64 radi 5kom, nisam stigao ubaciti i 6-u.

Ja bih ubacio 5 kom kada bih imao extendere, imam 2*x16 i 3*x1 na ploči. Čekam na ekstendere već 20 dana, ne stižu...

LTC 2.819 :)

pitanje: zašto na WeMineLTC dobijam skoro duplo više LTC-a po Share nego kod Notroll-a ??

koji je po vama trenutno najbolji pool ?

i da li je dovoljno da imam ovakvu skriptu:

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.wemineltc.com:3333 -u igysa.1 -p 9887 -o stratum+tcp://eu.notroll.in:3333 -u igysa1.1 -p 12345 --intensity 13 --worksize 256 -g 1 --thread-concurrency XXXX

pa da mi se automatski poll sa WemineLTC prebaci na notroll ako je ovaj prvi trenutno neaktivan ?
ili je potrebno još nešto drugo uraditi u CGIMineru ?

i da li neko zna kako da "nateram" CGIMiner da se ne zamrzne ako uradim switch na drugog user-a pod win-om ? taj user nije admn i nema pravo pristiupa folderu gde je cgiminer

ja ovo radim sad na 4870 čisto experimentalno i znam da je neisplativo, ali 90 posto da ću uskoro uložiti u pravi Rig :banana:
trenutno imam otprilike jednu trećinu linija (na notroll) "Stratum from pool 0 detected new block".. a pre toga je bilo mnoogo lošije (dok nisam odradio setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 iz command prompt-a).

Poslednja izmena:
Mani se notroll-a... Meni je radio dobro čitavih 5 sati danas. Uzas. Sreca pa ltcmine.ru proradi.

OK probao LTCmine.ru i pool u CGIMineru radi zaista super ! hvala :)

ja sam početnik i dalje, i sad kontam da je nagrada uslovljena sa Difficulty izmeđuostalog.

Pda - svaki pool ima svoju težinu sharea i cenu istog tako da je najbolje upoređivati zaradu na poolovima u toku nekog vremenskog perioda (24h, 7dana itd.)

momci, ima li neko da poseduje PowerColor HD 7870 MYST ili Sapphire HD 7870 XT? interesuje me koliko ima KH/s?

Generalno, zanjih 15 dana koliko aktivno kopam, ltcmine.ru je dosta stabilan. Jako dobar stale ~1.5%, ne puca nista toliko cesto. Ja sam generalno zadovoljan.

Jedini backup koji se ok pokazao je notroll, ali nista vise od toga.

momci, ima li neko da poseduje PowerColor HD 7870 MYST ili Sapphire HD 7870 XT? interesuje me koliko ima KH/s?

nemojte mi zatrpavati pitanje, mnogo mi je bitno da dobijem odgovor zato sto hocu da kupim ovu kartu. hvala na razumevanju.:wave:

Ne pratim aktivno još uvek LTC, ali sam primetio da su pool-ovi strašno nestabilni, da li se zna razlog tome, jer iskreno ne razumem zašto pucaju kod LTC-a, a BTC rade normalno

Jedva da postoji par pravih, fer i poštenih, LTC rudnika. Od tih dva ili tri, jedan je zatvoren za registraciju novih članova.
LTC rudnici su uglavnom savršeno mesto za razvoj korupcije, sticanje velike finansijske dobiti na račun rudara.
LTC ima manju pažnju medija, manju zajednicu nego BTC, lakše je ukrasti / oteti i pritpom prći "nekažnjeno". bitcointalk je verovatno jedina globalna zajednica gde je moguće naći informacije o rudnicima...

Pa i pored svaga toga, ja i dalje kopam (kao i većina predpostavljam) u SCUM rudnicima (notroll i nushor), svestan rizika, polažući sve nade da će LTC jednog dana vredeti daleko više nego danas.

Zna li neko da li može na MTGOXu naknadno da se ubaci intermediate banka za transfer? Ne sećam se ni da li je postojala opcija kada sam pravio nalog...

Mislim da ne mozes dodavata na vec postojeci. Jedino da napravis novi pa cekas validaciju ali ne znam sta dobijas time i dali im je to uopste bitna stavka.

Napravio sam probni transfer, poslao 250€ (bez opcije intermediate banke) i ukupno su mi skinuli 40€. Znači 16€ MtGOX, 20€ intermediate banka i 500 din. moja banka, tako da je leglo 210€ od 250€ poslatih. Pitanje je da li bih uštedeo tih 20€ ako bih naveo svoju intermediate banku?

DuleC je napisao(la):
Napravio sam probni transfer, poslao 250€ (bez opcije intermediate banke) i ukupno su mi skinuli 40€. Znači 16€ MtGOX, 20€ intermediate banka i 500 din. moja banka, tako da je leglo 210€ od 250€ poslatih. Pitanje je da li bih uštedeo tih 20€ ako bih naveo svoju intermediate banku?
Isto bi ti bilo. Toliko i kosta transfer na devizni i bas tom putanjom.

Poslednja izmena od urednika:
DuleC je napisao(la):
Znači nije vredno cimanja. MtGOX i posrednička banka uvek uzimaju po 16 i 20€? To je fiksna naknada?
Da. I ne isplati se da prebacujes manje cifre jer ce ti isto uzeti. Ali mozes prebaciti sebi i drugarima naprimer i podelite trosak ;)

Naravno, nisam ni mislio da prodajem na malo, nego je ovo bila test isplata :).

I ode diff preko 400. :S:

Ltcmine ne radi, idemo na notroll dok ne prodje ddos.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno