Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

sto, jel to nesto bitno? Pa minimum 5 ljudi ih zna.
Ovo je i onako *******cija, eto kome je stalo neka uzme sve mu dajem :)
bar si mogao napisati sta ono znaci. Cao od mene

Ma opusti se, čak i da neko uzme tu šifru kopaće za tebe. Šifra za radnika i šifra za log na sajt nisu iste (valjda :D).

ja sam sacuvao onaj walet dat na desktopu? da ga stavim u appdata/roaming/litecoin? sta dobijam time

Pa kada reisntaliras sistem, skines litecoin wallet cekas da updejtuje prekopiras wallet.dat u appdata/roaming/litecoin i imas svoje novcice. Za nas male rudare Superstarr je napisao da moze i slanje novca sa btce na moneybookers uz 12% provizije, dok mtgox uzima 16 eur.

Poslednja izmena:
aham, e hvala za info, moram li na primer da pazim kada uradim vec jednom backup, pa hocu opet drugi put, samo uradim ili moram da cuvam wallet fajl prvi i drugi koji sam dobio od backup-a

323.27 378.55 17.10% 2d 10hr 31m 59s, ala se razbukario ltc, mreza oko 9.8

Poslednja izmena:
Isplata USD sa BTC-e:

Potrebna vam je Intezina Visa Electron kartica. Sa njom možete i da vršite plaćanja na internetu...
Kartica je besplatna, kao i održavanje, traje 2 godine, na karticu se čeka 7-10 dana.
Čini mi se da je moguće devizni račun vezati i za $, ja sam ga vezao za € jer sam planirao da kupujem neke sitnice sa evropskih sajtova...

Isplata ide preko Skrill (ex MoneyBookers) sajta, on je posrednik između BTC-e i naše Intesa banke.

Kada na BTC-e berzi unovčite vaše novčiće u $, kliknete na "Finances" koji se nalazi gore desno, tik ispod vašeg "nickname"-a.
Zatim na Withdraw money u liniji gde su vam $ (USD) pa izaberite količinu.

Imajte na umu:
Withdrawals may take up to 24h to complete
kao i da povlačenje sa Skrill-a na devizni račun vezan za Electron karticu može potrajati od 3-7 dana u zavisnosti da li vas "hvata" vikend i kada se banki ćefne da vam prebaci sredstva na karticu.

Keš možete podizati na bilo kom automatu.

:wave: i javljajte iskustva!

moze i preko racuna u banci, koja je bese provizija kada dizes sa kartice, 1.9% a preko racuna deviznog 1.9$?

Hm, a ček. Tu karticu imam, imam i devizni, ali ako se ne varam, ta kartica služi samo za plaćanje preko neta, nikako za podizanje love.

@Vladika, napisao bih da sam znao šta to znači, ali ne visim na Cointronu. Rekoh ti već da sam na LTCmine_u. Ne pratiš na času. :]

Isplata USD sa BTC-e:

Potrebna vam je Intezina Visa Electron kartica. Sa njom možete i da vršite plaćanja na internetu...

Zašto ne Visa Internet kartica koja je vezana za Skrill? Znam da sa nje mogu da se podignu pare u banci (podizao sam), jedino ne znam da li Skrill može da uplati na tu karticu, ali čim može da vrati onih 1 i nešto evra za validaciju, valjda može i da vrši veće uplate.

Isplata USD sa BTC-e:

Kartica je besplatna, kao i održavanje, traje 2 godine, na karticu se čeka 7-10 dana.
Čini mi se da je moguće devizni račun vezati i za $, ja sam ga vezao za € jer sam planirao da kupujem neke sitnice sa evropskih sajtova...

Isplata ide preko Skrill (ex MoneyBookers) sajta, on je posrednik između BTC-e i naše Intesa banke.

Kada na BTC-e berzi unovčite vaše novčiće u $, kliknete na "Finances" koji se nalazi gore desno, tik ispod vašeg "nickname"-a.
Zatim na Withdraw money u liniji gde su vam $ (USD) pa izaberite količinu.

Imajte na umu:
kao i da povlačenje sa Skrill-a na devizni račun vezan za Electron karticu može potrajati od 3-7 dana u zavisnosti da li vas "hvata" vikend i kada se banki ćefne da vam prebaci sredstva na karticu.

Keš možete podizati na bilo kom automatu.

:wave: i javljajte iskustva!

Imam problem sa btce logovan sam i kad pokusam da pristupim opciji finances izbacuje ovo "Your authorization is needed to browse this page"

Refresh, F5. Ili se ponovo loguj.

idi na sign off pa ponovo na sign in

vidim na btc-e mnogi kukaju da im fale neke pare

SuperStarr pored ovih 12% preko posrednika (moneybookers)...jel ima jos neki skriveni trosak ?

realno u tom slucaju se vise isplate bitcoinsi...trebalo bi da mtgox usd kod radi..?

Poslednja izmena:
@sam633
@nesic

To je to hvala ljudi, nesicu citao sam i ja na bitcointalk da su velike cifre ljudima zamrznute na btce. Ovo sto je Superstar napisao da moze sa btce na mb je po meni bolje za male cifre do 200$ jos samo da vidimo kako radi u praksi, ja imam mb pa cu probati da skinem 100$ cim skupim ltc.

aham, e hvala za info, moram li na primer da pazim kada uradim vec jednom backup, pa hocu opet drugi put, samo uradim ili moram da cuvam wallet fajl prvi i drugi koji sam dobio od backup-a

323.27 378.55 17.10% 2d 10hr 31m 59s, ala se razbukario ltc, mreza oko 9.8

Bekap radis uvek kad primas uplatu na klijent a samo poslednji bekap kopiras.

Poslednja izmena:
e super, hvala na odgovoru,

sto se tice withdrava mozete da koristite i liqpay, ja ga nisam koristio za svlacenje novca na karticu ali sam ga koristio da placam nesto preko njega i radio je ok, cak su me zvali da mi verifikuju telefonom nalog, prica se na engleskom, to je bilo pre kad su poceli sa radom, vise se i ne secam svog usera i pass tamo, e sad da li se nesto promenilo ne znam, za vece sume bolje je ici preko moneybookers-a koliko toliko su pouzdani ili direkt preko raduna deviznog

bitcoinsi koliko mi se cini ne rade vise? ili sam se nesto istripovao?

e super, hvala na odgovoru,

sto se tice withdrava mozete da koristite i liqpay, ja ga nisam koristio za svlacenje novca na karticu ali sam ga koristio da placam nesto preko njega i radio je ok, cak su me zvali da mi verifikuju telefonom nalog, prica se na engleskom, to je bilo pre kad su poceli sa radom, vise se i ne secam svog usera i pass tamo, e sad da li se nesto promenilo ne znam, za vece sume bolje je ici preko moneybookers-a koliko toliko su pouzdani ili direkt preko raduna deviznog

bitcoinsi koliko mi se cini ne rade vise? ili sam se nesto istripovao?

Pravili su pauzu, poceli danas sa radaom ali je 250$/nedeljno limit...8% preko bitstampa, realno za manje iznose bolja stvar nego 12% MB

Poslednja izmena:
trenutno ne mogu da se salju novcici sa btc-e na drugu adresu

SuperStarr pored ovih 12% preko posrednika (moneybookers)...jel ima jos neki skriveni trosak ?

realno u tom slucaju se vise isplate bitcoinsi...trebalo bi da mtgox usd kod radi..?

Varijanta 1:
Imaš 100$ na BTC-e.
12% uzima skrill ostaje ti 88$.
Ako si Intezina Visa Electron kartica vezao za $ kada si otvarao račun neophodan za tu karticu, onda ti Skrill (ex MoneyBookers) ne naplaćuje 3% proviziju koju bi ti naplatio da si vezao karticu za €.
Znači u tom slučaju ti stiže 88$ na Skrill nalog.
sledeći korak:
Money transfer fee €0.50 max for personal accounts
Skrill ti šalje 87,5$ na račun vezan za VISA Electron karticu.
Kada ti legnu pare (dobiješ SMS ili proveriš na bancaintesa.rs portalu), odeš na najbliži automat i podigneš (računaj po najnižem kursu) tih 87,5$.

Varijanta 2:
Imaš 100$ na BTC-e.
12% uzima skrill ostaje ti 88$.
Ako si Intezina Visa Electron kartica vezao za € kada si otvarao račun neophodan za tu karticu, onda ti Skrill (ex MoneyBookers) naplaćuje 3% proviziju koju ti ne bi naplatio da si vezao karticu za $.
Znači u tom slučaju ti stiže 88$ na Skrill nalog -3% (2,64$) za konverziju = 85,36$ u Evrima (računaj po najnižem kursu)!.
sledeći korak:
Money transfer fee €0.50 max for personal accounts
Skrill ti šalje 84,86$ u Evrima na račun vezan za VISA Electron karticu.
Kada ti legnu pare (dobiješ SMS ili proveriš na bancaintesa.rs portalu), odeš na najbliži automat i podigneš (računaj po najnižem kursu) tih 84,6$ u Evrima.

Prednosti su što ne cimate nikog, ako ste vezali karticu za € sa njom možete i da platite nešto na internetu, možda može da se plaća i u domaćim prodavnicama / benzinskim pumpama i sl. nisam probao.

EDIT: ja ne znam za bolje rešenje, tj i ako sam "čuo" nešto nema detaljnog opisa, ne znam šta me čeka i gde mogu da pogrešim, ovo mi je za sada najsigurnije pored prodaje BTCa kolegi sa foruma.
Ako imate alternative, dajte odvojite par minuta i uputite nas ostale. :)

Poslednja izmena:
A primer ako se radi o deviznom računu? Verujem da bi tu moglo valjda bez provizije da se uplaćuje?

@ nesic. sajber

pokušajte da promenite adresu. Meni to uspeva kada šaljem sa notrolla na BTC-E

Poslednja izmena:
Vrh Dno