Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Nemoguce,moja MSI 7850 daje ~300kh na def klokovima... LTC je dosta osetljiviji na podesavanja,nesto ti ne stima tamo...

Pa znam, zato me i nervira ovaj LTC :d

Evo ti moj cgminer.conf fajl tj sadrzaj,koji sam jedva iskamcio od Praleta (to je iskorostio kao osvetu zbog WoT-a gde sam ga prasio redovno...):

Kod:
{
"pools" : [
	{
		"url" : "http://notroll.in:6332",
		"user" : "Mikithelegend",
		"pass" : "sifra"
	}
]
,
"intensity" : "14",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "8064",
"shaders" : "1024",
"gpu-engine" : "0-0",
"gpu-memclock" : "0",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "0.000",
"temp-cutoff" : "95",
"temp-overheat" : "85",
"temp-target" : "75",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "2",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "2",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

E sad ako neko misli da nesto ne stima neka se javi,posto sam i ja zelen u ovome...

I npr ja imam vise napravljenih cgminera za svako rudarenje,tj svaki ima neki svoj cgminer.conf pa koji treba palim...

Poslednja izmena:
Koristite stratum, manje je grešaka. ;) Barem kod mene.

Koristite stratum, manje je grešaka. ;) Barem kod mene.

Po ovom podesavanju stratum radi iz mesta...
Primetio sam da napucavanje intesity-ja pravi pozamasno HW i Rejected greske,sto se moze malo kompenzovati stelovanjem ostalih parametara... caka je da za svaki pool nadjes podesavanje za neki maximum...

Ono sto meni nije jasno je zasto kada npr pokrenem cgminer sa I=16 poludi sa nabijanjem R i HW,a kada krenem sa 14,pustim ga par minura pa dignem na 16 onda sve ok...
Npr ovde sam krenuo sa 16,vratio na 14 pa posle 5min vratio na 16 i sve ok,ne brljavi vise...

29snb7.jpg

100 : 335 * 7 = 2% = odličan procenat
Ja uvek imam 5% i nema te mogućnosti da ode ispod, probao sam sve što bi moglo da utiče...
Pogledajte prilog 112444

Ja ne bi rekao da placaju vise, po mom racunu palacaju manje od cifre koja se dobija na njihovom kalkulatoru
za 2100 i neki kilohes se dobija oko 7 ltc dnevno, ja za 48 sati imam 12.6, to je nekih 10% manje

Evo šta sam ja izmerio:
notroll calc: 1.03523812 LTC
12h notroll: 0.54039916 LTC
ltcmine calc: 0.703 LTC
12h nushor: 0.300708 LTC

Poslednja izmena:
Po ovom podesavanju stratum radi iz mesta...

Ako je ovo podešavanje iz spoiler-a, onda to nije stratum. Međutim, cgminer automatski sam prebaci na stratum.

U url-u ispravi:

Kod:
stratum+tcp://notroll.in:3333

Ako je ovo podešavanje iz spoiler-a, onda to nije stratum. Međutim, cgminer automatski sam prebaci na stratum.

Bas tako... :)

SS,jes ti to dobro racunao? Ne proveravam te vec i ja imam slicno misljenje,ali nikako detaljno da stavim na papir...

Da dodam,ispravio sam url po sam663 i primetio sam da mogu odmah da krenem sa full loadom tj nema tolikih gresaka vise... izgleda da automatic stratum u cgmineru malo brljavi...

Zahvaljujem Sam!

Poslednja izmena:
A ja se razmišljam da li da uzimam 6770. Svakako mi treba za drugi komp, ali nisam baš nešto pri parama trenutno. Ako bi LTC išao sa cenom gore onda bih svakako pokrio troškove, ali... uvek to ALI :D

SS,jes ti to dobro racunao? Ne proveravam te vec i ja imam slicno misljenje,ali nikako detaljno da stavim na papir...

Poslednjih nedelju dana isprobavam razne pool-ove, neke i po više puta. Kao merodavno uzimam 12h (ostavim uveče pa sutra prekidam). Nisam računao ništa jer to ne umem :), samo radim copy/paste.

coinotron mrtav otprilike od jutros od 09:20h...

Moze li mi neko reci gdje je greska ili kako se pravi backup pool na guiminer-u?
Da obrazlozim: do sada sam koristio guiminer, ali mi on vise ne odgovara zbog cestog pada pool-ova, pa zelim preci na cgminer zbog mogucnosti namjestanja backup pool-ova. bat fajl sam napravio ovako:
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u x -p y -o stratum+tcp://notroll.in:3333 -u x -p y -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -u x -p y --shaders 1024 --intensity 17 --worksize 256 -g 1

imam 2 masine, prva sa 3kom 7850, druga sa 7770, 6870, 6950.
pokrenem bat, on naizgled normalno radi (s' tim da daje ~10% manje kh/s od guiminer-a), za 3x7850 daje oko ~900kh/s, ali na samoj statistici pool-a dobijam 10-20kh/s. kad pokrenem guiminer, pool odmah prikazuje normalnu brzinu od 900+ kh/s.

stanje na notrolu mi je od sinoc 1:31 do 17:05 0~0.76 novcica? a za 24h earning mi stoji20 novcica

Moze li mi neko reci gdje je greska ili kako se pravi backup pool na guiminer-u?
Da obrazlozim: do sada sam koristio guiminer, ali mi on vise ne odgovara zbog cestog pada pool-ova, pa zelim preci na cgminer zbog mogucnosti namjestanja backup pool-ova. bat fajl sam napravio ovako:
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u x -p y -o stratum+tcp://notroll.in:3333 -u x -p y -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -u x -p y --shaders 1024 --intensity 17 --worksize 256 -g 1

imam 2 masine, prva sa 3kom 7850, druga sa 7770, 6870, 6950.
pokrenem bat, on naizgled normalno radi (s' tim da daje ~10% manje kh/s od guiminer-a), za 3x7850 daje oko ~900kh/s, ali na samoj statistici pool-a dobijam 10-20kh/s. kad pokrenem guiminer, pool odmah prikazuje normalnu brzinu od 900+ kh/s.

Prva mašina (3kom 7850):
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -O x:y -o stratum+tcp://eu.notroll.in:6332 -O x:y -o stratum+tcp://notroll.in:6332 -O x:y -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -O x:y --shaders 1024 --intensity 17,17,17 --worksize 256 -g 1
Druga mašina (7770, 6870, 6950):
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -O x:y -o stratum+tcp://eu.notroll.in:6332 -O x:y -o stratum+tcp://notroll.in:6332 -O x:y -o stratum+tcp://ltcmine.ru:3333 -O x:y --shaders 640,1120,1408 --intensity 17,17,17 --worksize 256 -g 1
Podvučeno ti je možda jednostavnija konfiguracija za "username" i "pass", podebljano je obavezno. Naime, potrebno je da podesiš broj šejdera za svaku karticu ponaosob (ako se razlikuju, možda čak i ako su iste!), kao i intenzitet kopanja.
GPU info: http://www.gpureview.com/show_cards.php

Poslednja izmena:
Prva mašina (3kom 7850):

Druga mašina (7770, 6870, 6950):

Podvučeno ti je možda jednostavnija konfiguracija za "username" i "pass", podebljano je obavezno. Naime, potrebno je da podesiš broj šejdera za svaku karticu ponaosob (ako se razlikuju, možda čak i ako su iste!), kao i intenzitet kopanja.
GPU info: http://www.gpureview.com/show_cards.php

nazalost, nije u tome problem.
sa portom postavljenim na 3333 za notroll masina kopa u cgminer-u, ali statistika na sajtu registruje samo 10-20kh/s. sa portom postavljenim na 6332 masina i ne pocinje da kopa, sto ce reci da port nije otvoren?

edit: + stalno dobijam gresku: "pool 2 JSON stratum auth failed: <null>"

Poslednja izmena:
poslao sam 1 ltc u wallet offline i uradio backup, i sta sad? vidim da mi je taj 1 ltc jos na stanju u walletu? a ne vidim opciju da taj bekapovani fajl ubacim u wallet? sta prilikom reinstalacije sistema?

Kad si slao stavio si adresu iz "Receive coins?

Bem ti LTC i 7950 karticu.

Cgminer ne mogu da "poteram" pa da **be jež ježa. :D

Radi reaper, ima stale 5-9% iako ide preko proxy-a.

Guiminer radi lepo ali malo manji Kh/s daje, ne mo\e backup pool-a da se radi.

Nađoh sad Guiminer-sript alpha, i mislim da je OK, makar mogu neke opcije da se podešavaju.

Izgubih ceo dan na ovome. :(

Nađoh sad Guiminer-sript alpha, i mislim da je OK, makar mogu neke opcije da se podešavaju.

i kod mene isti problem.... sad pokusavam naci kako da se u guiminer-scrypt alpha 0.3 postavi backup pool.

Pa guminier alpha je najbolji i najlaksi za podesavnje, jer ima sve kartice u bazi i odradi ti sam najbolji intensity, threads i ostalo... Mada i preko cgeasy-a moze vrlo jednostavno da se odradi to... Meni stale bude od 0.50% do 2% max i mozda na 5k serova da ima 40-50 "invalids"...
Share Stale Invalids
9022 124(1.36%) 171
3656 6(0.16%) 32

Poslednja izmena:
Da ta adresa, iz receive coins, ne kapiram samo zasta ce mi backup kada su novcici i dalje u waletu?

Vrh Dno