Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Na 1100/1300 dobija se 383-385 kh/s, temperatura se penje na 59-60 stepeni:
  • uz aggression 13 i threads_per_gpu 2 (upotrebljiv računar),
  • uz aggression 18 i threads_per_gpu 1 (jedva upotrebljiv računar).

Kazem ti ja mora preko 250 HD7790 trebala bi do 300 dobra je to karta za rudarenje, probaj cgminer ako ti treba pomoc o podesavanju samo javi, ja sam probao guiminer i reaper ma nista sa cgminerom iz prve sve radi bez problema.

Ovo je muka dok se namesti, prvo nije htela da radi sa 13.1 ili beta drajverima, drugo ako neko uspe da nategne ovo cudo da daje 300 khash-a skidam mu kapu, ceo dan menjam setovanja, probao sve minere i sa guiminerom dobijam 224 khash na 800/1500 intensity 18. Sve sam isprobao i nema sanse da daje vise od 224.

Poslednja izmena:
Spustio sam klok na 800mhz sve ispod toga daje skoro duplo manje hash-a.

http://goo.gl/3ftsC

sudeći po ovome imaš dobar rezultat. Polako, sačekaj da tu karticu uzme više ljudi pa će biti i više šansi za podešavanja. Ja kad spustim klok a dignem "agression" nabije mi oko 300kHs ali je onda komp neupotrebljiv. Zato furam oko 240kHs dok koristim komp :]

Na 1100/1300 dobija se 383-385 kh/s, temperatura se penje na 59-60 stepeni:
  • uz aggression 13 i threads_per_gpu 2 (upotrebljiv računar),
  • uz aggression 18 i threads_per_gpu 1 (jedva upotrebljiv računar).

Sto ce reci da ona preporuka za gpu = mem * 0.6-0.7 bas i ne stoji posto je kod tebe odnos 0.85?

Ma taj odnos kod mene ne pije vodu ni malo. Imam 5 vrsta grafickih i ni kod jedne taj odnos nema veze sa vezom. Jednostavno je klokujes na X megaherca i povecavas mem dok ne nadjes najoptimalniju brojku.

BTW, jel ima neki sajt, kalkulator ili bilo sta sto je vezano za taj PPC (ne znam mu ni ime, samo ovu skracenicu). Znam da se jedino rudari na coinotronu. Ali ako ne nadjem info kao za ltc/btc (diff, network hashrate, pools, odnos btc:ppc, itd) necu ga ni poceti rudariti.

Poslednja izmena:
Ovo je muka dok se namesti, prvo nije htela da radi sa 13.1 ili beta drajverima, drugo ako neko uspe da nategne ovo cudo da daje 300 khash-a skidam mu kapu, ceo dan menjam setovanja, probao sve minere i sa guiminerom dobijam 224 khash na 800/1500 intensity 18. Sve sam isprobao i nema sanse da daje vise od 224.
aj ako ti nije tesko probaj jos sa 13.2beta6 drajver kod mene samo sa taj driver daje koliko treba

@Prestige, trazio sam i ja te informacije ali ih nema nigde, samo za btc/ltc/nmc ima, ostalo nista

Ma kakav PPC ne radi uopste. Samo BTC, TRC i LTC.
Ostalo samo izmisljaju.

aj ako neko kopa TRC/PPC neka kaze i gde, meni na coinotronu pokazuje manje nego u gui mineru, i kada zapisem stanje novcica sad pa za 10 min proverim stvarno je ono koje pise na sajtu (duplo manje).

@SuperStarr, hvala matori. Treba ih skupiti par hiljada u slucaju da ga zadesi ista sudbina kao i litecoin (ili bitcoin ;) ).

P.S Auu, pa ovo ima isti algoritam kao i bitcoin, znaci ne mogu ga rudariti preko reaper-a, moram preci na BAMT ili cgminer?

Poslednja izmena:
Sto ce reci da ona preporuka za gpu = mem * 0.6-0.7 bas i ne stoji posto je kod tebe odnos 0.85?

Ne znam šta da ti kažem. Da nisam pokušao i testirao pa ajde. :)

Mislim da to ipak zavisi od slučaja do slučaja. Svako može za 30-ak minuta da istestira svoju konfiguraciju. Metodologiju sam vam dao gratis. ;)

320khash za 7950 je malo ili ok? I to preko guiminer-a na deff klokovima (950/1250)

Premalo. Pa toliko (i vise) izvlaci 7790. Ali dobro, guiminer je uzasan i gledaj sto pre da ga zamenis za neki krsteniji miner. Preporucujem Reaper - brz, efikasan, jednostavan.

Premalo. Pa toliko (i vise) izvlaci 7790. Ali dobro, guiminer je uzasan i gledaj sto pre da ga zamenis za neki krsteniji miner. Preporucujem Reaper - brz, efikasan, jednostavan.

Ma pokušavam ceo dan da podesim reaper-a ali nikako neće da se konektuje na server. Probao sam više pool-ova (iskopirao sam podešavanja od korisnika koji radi LTC) ali non stop dobijam error 52, cannot connect to server, i sa gui-em sam jedinim uspeo da pokrenem LTC, sad sam namestio 1200/1500 i u GUI-u polako skače hashrate, sad je na 370 i skače :) ali na cointronu piše ~335

Ma pokušavam ceo dan da podesim reaper-a ali nikako neće da se konektuje na server. Probao sam više pool-ova (iskopirao sam podešavanja od korisnika koji radi LTC) ali non stop dobijam error 52, cannot connect to server, i sa gui-em sam jedinim uspeo da pokrenem LTC, sad sam namestio 1200/1500 i u GUI-u polako skače hashrate, sad je na 370 i skače :) ali na cointronu piše ~335

Obicno gde se gresi: 1) Nisi dobor ukucao port i sajt za pool? 2) nisi uneo ispravno ime za worker-a i njegovu sifru? 3) nisi podesio ono s*anje device i platform dobro. Najbolje da slikas reaper kada ti izbaci taj error.

Obicno gde se gresi: 1) Nisi dobor ukucao port i sajt za pool? 2) nisi uneo ispravno ime za worker-a i njegovu sifru? 3) nisi podesio ono s*anje device i platform dobro. Najbolje da slikas reaper kada ti izbaci taj error.

napravio sam naravno worker-a tamo na sajtu, čije sam ime ubacio u conf fajl. evo slike i podešavanja

Poslednja izmena:
Port stavi 8322 umesto tog pa probaj.

Napredujemo :) sad sam na error 28 getting work, ali opet neće na server :S

Onda ti je do rudara. Port ostavi 8322, ti si uneo greskom 3334, to je port za stratum. Znaci 2 problema.

Napravi na coinotronu rudara i neka se zove (recimo da ti je nick) "neocar".1 i sifra neka bude "1". To ti je najjednostavnije, meni se recimo rudari zovu La.Prestige.1 i sifra 1 (to mi je jedna graficka) i sve do La.Prestige.14 sa sifrom "14". Tako da ako neki rudar stane, znam tacno koja graficka je u pitanju.

napravio sam rudara naravno, zove se rudarcina.1 :)

Ako nisi primetio, postoji Username i Name, odvojeno. Da nisi mozda na tvoje korisnicko ime dodao to rudarcina.1, pa ti onda sve skupa glasi "neocar".rudarcina.1? Ne znam sta drugo moze biti problem.

probao sam i jedno i drugo, probao sam i username.rudarname i samo username i samo rudarname :)
BTW na giuminer-u mi radi varijanta username.radarname

Poslednja izmena:
Ja sam od tog reapera odustao, error 28 sta god sam probao. GuiMiner mi savrseno radi, 218 KHash sa 5770.

Neo jesi pustio port na ruteru? Ovaj error 52 sam i ja dobijao i znam da je proradilo nakon sto sam obrisao sve polise na ruteru i ponovo dodao samo jednu za coinotron.

Ja bih obrisao device 1 za pocetak.

Registruj se i na notroll.in i napravi posebno reaper i za njega po istom principu kao za notroll.in

@neo imas li ti dovoljno rama za 24000 thread concurrency?? To guta memlriju. Znam da na 21000 guta 1.5 giga.

Nova podesavanja za ~275 kh/s

@920/1150

Kod:
worksize 128
aggression 18
threads_per_gpu 1
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 4800

Nazad
Vrh Dno