Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

I ja sam bash taj problem imao sa cgminerom: sve pise da je ok, ma vise nego ok, a pool mi od 550khs cita pola? Probam drugi pool, treci pool, bez stratuma... Zahebem ga i predjem na reaper i odjednom sve proradi.

Podesim reaper kao sa prve stranice i nece da se pokrene uopste..

evo ga reaper conf:

kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown yes
long_polling yes
platform 0
device 0

mine litecoin

evo ga litecoin conf:

host notroll.in
port 6332
user xxxx
pass xxxx

protocol litecoin

worksize 256
vectors 1
aggression 17
threads_per_gpu 1
sharethreads 1600
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 10240

gde gresim? klokovi su mi na default.

@La.Prestige
Kako uspevas da ih ohladis ova moja na 770MHz daje 320Kh/s ali ide i do 70c sa 30% vent e sad ne znam dali je pametno da drzis 24/7 na vise od 30% kako je kod vas?

Poslednja izmena:
Sta znaci nece da se pokrene? Ne izbaci ti ni dos prozor ili izbaci na sekundu i ugasi se? Koristi stratum za notroll, i za sve koji ga podrza aju, nema srece bez njega. Btw ako imas muke sa podesavanjima skini guiminer scrypt u njemu imas zadnji reaper, podesis iz gui i sve radi. Imas i stratume da dizes, a imas i cgminer ako ga se uzelis :)

Poslednja izmena:
Jednom kad kliknem ne otovori uopste dos prozor,a sledeci put ga otvori na sekund i zatvori...

potrazi po netu koliko ti kartica ima shadera pa unesi u share threads polje, puca ti zato jer ti pise 1600, probaj sa 1024 a ako nece upisi tacan broj shadera

Jednom kad kliknem ne otovori uopste dos prozor,a sledeci put ga otvori na sekund i zatvori...

sharethreads 32 ili 64 ili ... 800 ali 1600 je suvise mnogo.Probaj pa javi.Takodje nece da radi na win 32bit sa velikim aggression.Povecaj slobodno i gpu_thread_concurrency (meni je sa jednom kartom na 28160)

Poslednja izmena:
win64 je u pitanju,probacu ovaj sharethreads da smanjim ;) inace ima 1600 shadera graficka,tako bar kaze gpu caps viewer...

win64 je u pitanju,probacu ovaj sharethreads da smanjim ;) inace ima 1600 shadera graficka,tako bar kaze gpu caps viewer...

Ma bre sharethreads nema ama bas nikakve veze sa brojem shadera.Cekaj zar ne pricamo o hd7870?

probao sam sa 32,64 cak sam iskopirao i nesicev conf za 7850 i samo upali na sekund ne stignem da vidim ali ispise neki eror i ugasi se

evo da se javim i da smaram jos malo sa bamt-om :d uspeo sam da podignem graficko okruzenje, ali fixer nece da se konektuje na net a net radi, skinuo sam driver za graficku??
Ako nisi peske uneo ip adrese nece ti raditi fixer ...

Ne znam koji si reaper skinuo, ali ima 32 i 64 bit. Evo ovde imas jedan koji meni veoma lepo radi http://ltcmine.ru/faq . Ne secam se koja je verzija ali sam ja extra zadovoljan njime.
Edit: sad vidim da si probao i 32 i 64. Mali mi tft na fonu :d. Probaj ipak ovaj sa linka odozgo.

Poslednja izmena:
ovo me vec izludjuje :D uspeo sam da pokrenem sa ovim tvojim ali imam 90% reject i 25% hw erors...

A jesi ukucao prava podesavanja za 7850? Ako ti je agrression preveliki hoce to da se desava. Probaj od najmanjeg ka najvecem, i pazi koliko memorije dodelis. Ukoliko su podesavanja ok, reinstaliraj win, probaj 2-3 novija drivera (meni 12.8 fino rade, 13.1 solidno, 12.6 isto, 13.2 mi sve prehebu). A onda ukoliko nista ne upali proveri hw i psu da li daje dovoljno struje. I koristi stratum :).

uspeo sam konacno :) sad imam hw erors 0 i nesto malo rejecta 1-2% Jedino ne kontam ovo u reaperu brzina konstantno raste?? dokle to ide?

evo i podesavanja:

worksize 256
aggression 17
threads_per_gpu 1
sharethreads 32
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 16384

@La.Prestige
Kako uspevas da ih ohladis ova moja na 770MHz daje 320Kh/s ali ide i do 70c sa 30% vent e sad ne znam dali je pametno da drzis 24/7 na vise od 30% kako je kod vas?

Imao sam problem sa 6770-kama pre 2 nedelje. Znaci i na defaultu su temperature isle u nebesa. Ventilator drzim na 58% i graficke se jedva cuju. Ranije su temperature bile od 95 do 108 stepeni sto je i previse. Nisam znao sta da radim, razmisljao da ih reklamiram. Nabacim ti ja artic silver mx4 pastu, kad ono temperature ne prelaze 49 stepeni u full loadu. Ja se zaprepastio! :d Da pasta moze spustiti temperaturu preko 50 stepeni nize, ne bih nikome verovao.

@La.Prestige koje 6770 su u pitanju ?

Hvala, to sam uspeo u beti 06 ali u ovom 05a nema nigde, 05c zakucava na pola ucitavanja, probacu danas, a ako se desi da uspem i nemam jodno 20-40 hesa vise po kartici ima da ga izbacim kroz prozor :d

Moze neka podesavanja za 7770?

Imao sam problem sa 6770-kama pre 2 nedelje. Znaci i na defaultu su temperature isle u nebesa. Ventilator drzim na 58% i graficke se jedva cuju. Ranije su temperature bile od 95 do 108 stepeni sto je i previse. Nisam znao sta da radim, razmisljao da ih reklamiram. Nabacim ti ja artic silver mx4 pastu, kad ono temperature ne prelaze 49 stepeni u full loadu. Ja se zaprepastio! :d Da pasta moze spustiti temperaturu preko 50 stepeni nize, ne bih nikome verovao.

verovatno nisu hladnjaci dobro stajali pa kad si skinuo hladnjake i zamenio pastu namestio si i hladnjake kako treba, dogadja se to sa karticama

Događa se to i sa procesorima, bukvalno sam zamenom paste i čišćenjem (bolje reći kupanjem) hladnjaka skinuo temperaturu za 50 stepeni :)

@La.Prestige koje 6770 su u pitanju ?

U pitanju su Powercolor modeli.

Ne znam ali hladnjaci su bili dobro dotegnuti, ne verujem da nisu dobro nalezali na bazu. A inace stara pasta je bila poput neke zvake. :)

Da li vam kartice na extenderu x1->16 pucaju? ova u pcie slotu mi daje stabilno 15% vise u odnosu na ovu u extenderu, a sa istim podesavanjima ovoj na extenderu puca driver ali daje malo vise , desi da nekad pukne driver odma, nekad posle 2-3 sata a nekad radi celu noc i ne puca, da nije do extendera? Imam onaj sa molexom?

Nikada mi nijedna nije pukla, extenderi su bez molex-a. Radi sve kao sat.
Digni napon mrvicu.

cudno mi je samo sto ova na pcie slotu radi bez problema i u fulu a ova na extenderu nece da daje dao ova prva, iste su graficke, isto je sve

trenutno sam joj spustio klok i imam 10kh manje ali radi stabilno ;) ne bih da im dizem napon trosice vise a to vec ne mogu da izmerim koliko, mislim da se ne isplati, dizao bih napon ako bih recimo dobio boljitak za 40-50kh , probao sam cisto da vidim kako se ponasaju digao sam sa 1138 na 1158 i stavio malo vece klokove i odma bsod tako da sam vratio sve na default, provao sam da undervoltujem ali nece iz windowsa, tako da za sad rade na stock naponu sa stabilnom oc-u sto se rudarenja tice, narucio sam plocu sa 2 pcie slota pa cu da probam kako se ponasaju

Rekoh ti ja. ;)

Nazad
Vrh Dno