Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

scam.jpg

... jer mnogo MNOGO je lakse napraviti sajt i prodavati izmisljene stvari nepoznatim ljudima, nego zaista napraviti ASIC masinu.

Vidim na reddit da je scam teški.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ko prati primetio je da je u poslednje vreme cena LTC "zakucana" na 200-225 dolara (uz male pikove gore ili dole) ...tačno je da mu odnos prema BTC varira (u zavisnosti da li BTC skače i obrnuto) ali u $ je poprilično stabilan u odnosu na ranije periode...mislim da je to dobar pokazatelj da se LTC polako odvaja od uticaja BTCa pa je veoma moguće i da uskoro vidimo da će i ova "raga" (kako ga mnogi od milošte zovu :p) da se pokrene na gore...

Ko prati primetio je da je u poslednje vreme cena LTC "zakucana" na 200-225 dolara (uz male pikove gore ili dole) ...tačno je da mu odnos prema BTC varira (u zavisnosti da li BTC skače i obrnuto) ali u $ je poprilično stabilan u odnosu na ranije periode...mislim da je to dobar pokazatelj da se LTC polako odvaja od uticaja BTCa pa je veoma moguće i da uskoro vidimo da će i ova "raga" (kako ga mnogi od milošte zovu :p) da se pokrene na gore...

u poslednje vreme, tj zadnjih nedelju dana... kako si ti rekao covek bi pomislio da vec 5 meseci je cena stabilna.. a jedna vest (dal lažna ili istinita) može tu cenu da lansira gore tj dole

I pre toga je bila poprilicno stabilna cifra, samo niza. Nije zezanje, LTC postaje jako ozbiljan igrac. Stabilna cena je meni signal da ce ici gore.

Tapatalk

Ako je tebi od 14-og do 28-og nedelju dana blago tebi, ti se baš odmoriš kad odeš na godišnji :d

Ti verovatno nisi bio tu 22. i 23. pa si te rezultate preskocio.. i od 180 do 230 ako je tebi mala varijacija (25%) onda ti moras da proveris u ekonomskom recniku sta znaci stabilna valuta

@Tihi...zanimljivo da si za reper uzeo pikove zadnje oscilacije (iznad i ispod onih koje sam naveo) da bi dokazao kako si stručan u analizama....svaka čast...nadam se da ćeš zaraditi od tog znanja i shvatiti (kao i većina nas) da bench nije mesto za "dokazivanje"...

SAJ ja ti se divim zbog strpljenja u večitoj borbi protiv vetrenjača i osoba koje "ne vide šumu od drveća" ...Lepo kaže narodna "džaba pričaš kad ljudi čuju samo ono što žele"...

ja samo mislim da bench nije mesto gde trebaju da se pricaju prazne (i nepotrebne) price (tvoja je samo jedna od mnogih bila je poslednji post na koji sam se nadovezao), kad bi samo ljudi pisali konkretne stvari ova tema bi imala jedno 150 strana, i bila bi jedno 9x preglednija..a vi kao da je chat na informer forumu..
kod da se ne zna da je litepay prica pogurala cenu ka gore, sad kad je litepay na holdu vec cena klizi ka i verovatno ispod 200.. Stabilna valuta.. dok neko ne baci pikavac ( jedna polu losa vest) i napravi požar u toj šumi u tvojoj narodnoj umotvorini..

Mnogo stručniji i pametniji od mene su ovde pričali a nakon "prozivke" DOKAZIVALI, da bi na kraju bivali omalovaženi (a na kraju se ispostavilo da je "prazna priča" ipak bila pun pogodak) a ljudi u medjuvremenu otišli sa bencha. Žive i zaradjuju samo što (poučeni lošim iskustvom) sada ne dele profitabilne informacije...Prazne priče su onom ko želi sve na tacni i da mu se usput nacrta da bi on tobože bio siguran u to...
Ne bi bilo loše da ponovo pročitaš šta napisah ali sa razumevanjem jer stalno ponavljaš to oko stabilnosti a ja rekoh "poprilično stabilan u odnosu na ranije periode"...i za kraj (i od mene dosta jer je isuviše OFF za ovu temu) narodna umotvorina nije moja već je (kako joj samo ime kaže) narodna...
Pa da ponovimo (Repetitio mater studiorum est) narodnu umotvorinu "džaba pričaš kad ljudi čuju samo ono što žele"...

Hahaha Jasno je meni sve odavno pa se uopste ne trudim da ikome ista objasnjavam jer je forum pun strucnjaka. Napisem sta imam pa ko hoce neka cita.

Sto se tice pada ispod 200$... Ne zanosite se. Stvarno nemam volje vise da objasnjavam zbog cega je to glupost. Ako svakog dana dodje po jedan i trazi da mu se po svaku cenu arugumentuje nesto onda ***. Nemam ja vremena za to a volje jos manje.

Tapatalk

Glupost je jedino tvrditi tako samouvereno da nešto neće pasti ispod 200 recimo, a takođe i da će sigurno dostići npr. 1000. Samo pre dve nedelje, odnosno 14.02. je bio na 165$. To nisu male cifre, pogotovo ko ima puno novčića. Sad se drži jedva glavom iznad vode tu oko 205$, a ništa se ne dešava. Jedan običan uobičajeni "dump" i eto nas opet dole na 170-180$.

@karaz decko tj samoproklamovani strucnjace niko tebe nista nije terao da dokazujes, niti moras sad da mi vadis svoj izvod iz banke.. samo nemoj da pricas prazne price o stabilnosti u kriptovalutama, jer to ne postoji.. jos pogotovo kad uzmes za pirmer varijaciju od +/-25% jel to tebi malo, a inace ostale valute nisu u tom periodu zar i one nisu u tom opsegu ( Dash,ETH,ZEC,BTC) a one su ti nestabilne?
@Maxx, uzeo si mi rec iz usta

Sa stanovnista trgovaca najveca prednost kriptovaluta u odnosu na klasicne trebalo bi da je njihova neverovatna stabilnost zbog koje se ne moze desiti da izgube u kratkom vremenu polovinu svog "bogatstva" medjutim pokazalo se da praksi nije bas tako.

U teoriji broj novcica je ograničen, tojest njihovo "pojavljivanje" nastaje u predvidljivom ritmu, što sprečava inflaciju i pad vrednosti za razliku od klasicnih valuta poput dolara koje se sroka svaki put kada Amerika odluci da stampa nove dolare medjutim ovaj mehanizam ne funkcinise bas najbolje zbog cega su dolar, evro i dinar i dalje olicenje stabilnosti za vecinu kriptovaluta uprkos ovakvim vestima.

Da Amerikanci već četiri decenije štampaju dolare bez pokrića odavno nije tajna, ali je njujorška agencija Bloomberg početkom ove sedmice objavila podatke o 21.000 transakcija prikupljenih iz 29.346 stranica dokumenata i ostalih baza Federalnih rezervi SAD-a (FED) koje ukazuju da je FED u periodu od avgusta 2007. godine do aprila 2010. godine plasirao kroz najveće svjetske banke čak 1,2 biliona dolara.

http://www.vijesti.me/ekonomija/ame...liona-dolara-bez-pokrica-za-spas-banaka-34732

Poslednja izmena:
Obriši post dok još neko nije pročitao. Imam transfer blama [emoji3]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Najveci deo o stabilnosi kursa je iz stare reklame za litecoin u kojoj objasnjavaju njegove prednosti i zasto je stabilan. Dinar se doduse u reklami nespominje ali ako treba ponovicu i taj deo dinar je olicenje stabilnosti za litecoin i objavicu podatke da to i dokazem.

Kretanje kursa dinara u odnosu na evro u zadnjih nedelju dana.

23.2 118.0128
24.2 118.0128
25.2 118.0128
26.2 118.0377
27.2 118.0321
28.2 118.0579
01.2 118.0237

Poslednja izmena:
ASIC, promasio si temu, tj ceo podforum.

Hoce li da padne ovaj LTC na 30$ vec jednom da dokupim? Bukvalno jedva drzi glavu iznad vode [emoji14]

Tapatalk

Pa prestani da ga hvalis, mozda padne :D Mozda nemaju marketing ali imaju tebe :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

bice i to u skoro vreme, ja nisam prodao nista jos kad je bio balon na 50$ :D

Poslednja izmena:
Poslednji poziv za putnike to the mooon

Aha. Sad kad je BTC zivnuo LTC u bilo kom trenutku moze na 220 za polansata (to je 250$). Moze i vise ako BTC padne malo preko vikenda.

BTW, imate 15.1 wallet izbacen. Ko nije neka uradi update.

Tapatalk

Heh, interesantna jedna stvar, kad BTC pada onda Sajber piše kako će se LTC odvojiti, neće biti više tako vezan za BTC i to je veliki napredak za LTC. Sad kad se vidi da su vezani ko crveca nada se da će BTC povući LTC.

Na kraju važno samo da je cena na gore, i da se "zeleni" kriva, a napredak LTC mačku o rep.

Ne kapiras uopste sta pricam. LTC jeste poprilicno nezavistan i cena u dolarima se drzi konstantno izmedju 200 i 220$. BTC kroji sudbinu svima i on je mnozioc u jednacini. Kada on ode svi skacu, kada on pada svi padaju jos brze. Ovo sto BTC sad malo sara ne znaci mnogo. BTC i LTC jesu vezani kao crevca vise nego ijedan drugi novcic. Oni su 2 najslicnija novcica i najblizi rod. Kako se sudbina bude krojila jednom tako ce i drugom. Ne potcenjuj napredak, iznenadices se ;)

Nazad
Vrh Dno