Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

nemoz da iscupas za saku pirinca....

Pirinac je izvor zivota Azijatima, nemoj tako.

@cacanin Ako nisi "nacupao" dok je bio ispod 2 dolarcica, neces ni sad.. veruj drugu na rec ;)

Dizi 1.6.x bamt gde imas brdo valuta podrzano i diskaj ;)

Kada je asic krenuo da jase sha256 mining, nisam verovao da takve sprave postoje za nas obicne smrtnike. I onda sam se vrlo brzo razuverio prateci uzlaznu putanju diffa. Za razliku od tada, sada se jako radujem asic uredjajima za scrypt mining :D

Cacani samo zezate.
Tebe bamt "placa" sigurno ;)
A bio si najveci nevernik u ASIC dok je Migo bio najveci vernik i mracio pre svih.

Jel uspeo neko da osposobi miner sa arebyp? Probam cgminer, al ne dobijam nista bolje i sgminer koji prilikom startovanja istog se ugasi. Nek okaci neko svoj fajl sa vec namestenim minerom.

nisi nešto lepo otkucao u sgmineru. stavi "pause" na kraj bat fajla pa vidi koju grešku javlja

@va_milos: Stavi na kraju .bat stavi "pause" u novom redu. Videces sta te zeza.

Skines sgminer-4.1.271 i arebyp.cl kopiras u kernel folder.

Otprilike kao ovo dole, samo treba naci podesavanja. Nisam zavrsio sa testiranjem, cesto baca HW, tako da treba pronaci TC, intensity ili xintensity i ostalo.

del *.bin

sgminer.exe --kernel arebyp --algorithm scrypt --lookup-gap 2 --no-submit-stale --failover-only -o stratum+tcp://*** -u ** -p * OSTALA_PODESAVANJA

pause

https://litecointalk.org/index.php?topic=19668.0
https://litecointalk.org/index.php?topic=19642.0

Poslednja izmena:
nasao sam sta me zeza. Ubacio ceo folder na drugi rig gde ne koristim integrisanu grafiku i tamo radi. 7950 daje sad 715k.
Na ovoj masini gde nece da radi, koristim integrisanu grafiku i u cgminer-u mi je -d 0, al to u sgminer ne funkcionise izgleda.

Sve je to ok ali da nam je to bilo pre makar 6 meseci pa i da se radujemo. Sada nam je sve dzaba, diff leti gore, nikakvo ubrzanje nece opravdati kopanje ltc-a za mesec dana.

Slazem se. Bar sam probao da vidim sta i kako. Vec je haos sta kopati i na cemu ostati...

Mene vise muci sto LTC uopste nema nameru da mrdne na gore i pored tog rasta diff-a.

pa dokle god bude osrednji kinez pravio 500-1000 ltc dnevno cena ce biti takva. E kad bude pravio 10-15 dnevno onda verovatno nece biti cena slicna sadasnjoj.

Napisao pre par meseci kad je bio ltc 0.27 da ce zbog ASIC-a da LTC klizi lagano nadole jer ce svega nekoliko ljudi da kopa vecinu coina i da dampuje ..nece kao mali majneri kao mi mali kopaci da ima interes da ga nesto cuva i da litecoin pruzimanjem od ASIC-a gubi glavni razlog razlike u odnosu na bitcoin a samim tim i svrhu uopste njegovog postojanja..sad mu Dark uzima mesto.Naravno nijedan od vas "starih kopaca" se ne slaze jer svi imate brdo litecoina.

svi scrypt novcici ce kliziti na dole, jer mislim da ce ih unistavati polako sa scrypt multipool/ovima i asicima.

90 M scrypt asic donosi na multipoolu oko 0.25 btc-a dnevno. da kopa samo ltc pri ovom diffu, to je 10 komada iliti 0.18 btc-a trenutno.

za 0.25 btc-a dnevno je potrebno oko 5 TH btc asic-a = 9 k $.

90 M scrypt masina = 10 k $

gde je tu racunica?

Poslednja izmena:
Moze LTC da ide dole, al ne previse. U suprotnom cela ASIC prica pada u vodu (a mnogo je para ulozeno u to). Ja na ASIC gledam samo kao dobru podrsku mrezi.
A kad tad LTC ce opet iznenaditi. Ja ga cekam na 192$ :D

svi scrypt novcici ce kliziti na dole, jer mislim da ce ih unistavati polako sa scrypt multipool/ovima i asicima.

90 M scrypt asic donosi na multipoolu oko 0.25 btc-a dnevno. da kopa samo ltc pri ovom diffu, to je 10 komada iliti 0.18 btc-a trenutno.

gde je tu racunica?

10k je titan od 300 mhs. jedino ako si mislio na odmah isporučive mašine.

gde je tu racunica?

Po meni, objasnjenje za trenutni odnos LTC-a lezi u cinjenici da je LTC, sem za odnos sa BTC-om, vezan i za cenu u $.
Njegova cena je 10,5-11$ vec neko vreme, dok je cena BTC-a otisla na 620$ iz tog razloga odnos opada.
Ja sam nakupovao kolko god sam mogao LTC-a, mislim da ce krenuti da prati BTC samo je malo inertniji u ovom momentu.

ako ne trolujete znate i sami da racunica na kraju dolazi...tako je bilo i prosle godine, a bice i ove. Ko god sada kupi Asic ili Asic scrypt nece pogresiti naravno ako je to preko 10k dolara investicije!

pravih 783? nije neka fora??

Nije fora nego optimizovan kernel nesto kao x11mod.

Hmmm dobra fora... caka... ajde probaj 1070/1500 bas me zanima rezultat?

Probao ali mi troluje karta pa dobijam oko 600 kh/s vjerovatno joj treba vise napona a mrzi me da sad kacim hdd i fleshujem bios.
Na linuxu sam.

Sve je to ok ali da nam je to bilo pre makar 6 meseci pa i da se radujemo. Sada nam je sve dzaba, diff leti gore, nikakvo ubrzanje nece opravdati kopanje ltc-a za mesec dana.

Pa isad je ok jer ima jos ljudi koji kopaju LTC ili neki drugi scrypt coin (pogotovo oni koji se 'lade vodom :D ) a svako ubrzanje je dobro doslo.

Opet dezinformacije povodom LTC-a, onog dana kad LTC postane primarna valuta, oni sto su na multipool-u a i posto asic-i prave problem sa shit coin-ima moze se ocekivat veoma brz dan kad ce vecina multipoolo-va izumreti, tada ce vecina asica kopat LTC direktno i budite sigurni niko nece dumpovat, ovo je pitanje dana ili nedelje

gledam btce i za zadnjih 10 minuta bila 5 dumpa od po 2000 litecoina..izgleda mi da samo botovi kupuju nazad automatski pa drze koliko toliko cenu

Opet dezinformacije povodom LTC-a, onog dana kad LTC postane primarna valuta, oni sto su na multipool-u a i posto asic-i prave problem sa shit coin-ima moze se ocekivat veoma brz dan kad ce vecina multipoolo-va izumreti, tada ce vecina asica kopat LTC direktno i budite sigurni niko nece dumpovat, ovo je pitanje dana ili nedelje

daj boze samo...

gledam btce i za zadnjih 10 minuta bila 5 dumpa od po 2000 litecoina..izgleda mi da samo botovi kupuju nazad automatski pa drze koliko toliko cenu

I tamo vazi pravilo panike, nemoj da mislis da mnogi ne prodaju u panici, ipak je ltc pao sa 0.025 na 0.017 sto je prilican pad.
Ja to gledam kroz cenu u $ i vidim da se nista bitno ne desava.

Juuuuu, nisam ni ocekivao da ce ovoliko brzo stici na 0.017. Ide to i na 0.015 kao sto sam vec rekao ali plasim se da ode jos ispod.

Juuuuu, nisam ni ocekivao da ce ovoliko brzo stici na 0.017. Ide to i na 0.015 kao sto sam vec rekao ali plasim se da ode jos ispod.

Pazite se ako sad nameravate da shortujete.... dosta njih se vec istreslo od trgovaca i dumpera... kad BTC stoji ili blago raste, dosta njih svrbe prsti jer mogu da shortuju i samo je pitanje kad ce da poleti, sto neznaci da ne moze pasti na 015 i ispod ako BTC nastavi da tuce ka 700+

Zeljko, nema ako. Btc je krenuo. Sada je ltc u fazi da pada i kada btc raste i kada se btc koriguje. Jedina sigurica ti je da igras sa nekom kolicinom btc-a, kupis ltc na npr 0.0165 i stavis sell na 0.017. Bice tog stepenicastog padanja i privremenih skokova. Ja licno igram sa dva btc-a tu igru, odnosno sa oko 120 ltc-a i idem na 2%. Sto je solidno puno za iskopati na dnevnom nivou, za 2.5 ltc-a danas treba vise od 6 rigova sa 4xr9 280.

Danas je BTC lepo skocio, sto se nije odrazilo na odnos BTC-LTC. Mozda je ovo neka najava oporavka LTC-a, kad se govori o odnosu.

Ako su asici proradili u vecoj meri onda i nije cudo sto odnos LTC/BTC pada. Jednostavno, dampuje se LTC i kupuje BTC i dize mu se vrednost istovremeno. A ako je to tako onda ce LTC padati jod vise u odnosu na BTC. Barem je za utehu sto se i dalje drzi na 8e.

Ako su asici proradili u vecoj meri onda i nije cudo sto odnos LTC/BTC pada. Jednostavno, dampuje se LTC i kupuje BTC i dize mu se vrednost istovremeno. A ako je to tako onda ce LTC padati jod vise u odnosu na BTC. Barem je za utehu sto se i dalje drzi na 8e.

Da, vrednost mu realno ne opada.

Sve je ovo mršenje, da ne kažem čega, pošto nema sveže kinte u sistemu nego se samo pretače.
Dok se ne uloži živa lova nema ozbiljnijeg rasta, samo zarad pretakanja.

Sve je ovo mršenje, da ne kažem čega, pošto nema sveže kinte u sistemu nego se samo pretače.
Dok se ne uloži živa lova nema ozbiljnijeg rasta, samo zarad pretakanja.

Zato je rast BTCa dobar, ljudi kad vide da njegova cena raste ulazu novac koji se preko BTC razlaze na ostale valute.

Nazad
Vrh Dno