U 3 grada, racunajuci i moj je tako (sam video), sluzbenici i lekari koje poznajem kazu da je tako svuda. Odi u opstinu ili kod bilo kog doktora i videces i sam Ubuntu. Sto se tice objavljivanja, nisam video, nit' trazio. U principu, ne objavljuju ni mnogo bitnije stvari od OS-a koji se koristi po kancelarijama.
Ne može da menja jer ugovor koji su potpisali to zabranjuje. Tako su neke ustanove želele usled dobrih iskustava da korisničke računare (one sa kojima korisnici posetioci dolaze u dodir) da stave linux, imali edukovano osoblje a nailazili su na velike probleme.Koliko je meni poznato, posto i sam radim u drzavnoj instituciji, ne moze nikao samoinicijalno da menja platformu sa Windows-a na Linux.
Ljudima pada na pamet imaju čak i volju ali ih često koče. Dakle nemora da dođe sa vrha računaj da se u svakoj državnoj ustanovi nađe po neko dovoljno pametan da iskoristi postojeće resurse sredi neke stvari ali nažalost nailazi na prepreke.Jos manje, da bi nesto tako nekom iz tih opstina palo na pamet.Jedino sto mogu da zakljucim je da je to doslo sa vrha i da se odnosi najmanje na teritoriju centralne Srbije, a takvu informaciju sam dobio i od zaposlenih i u opstini i u bolnici.
O tome ti pričam. Dakle Windows je nekritički ušao još za vreme Đikija kad je njegov savetnik za socijalnu politiku! doveo BalmeraZnam da je potpisan ugovor sa MS-om, ali ni to u krajnjem slucaju ne znaci nista. Deo racunara u opstinama i blonicama je i dalje na Windows-u, racunari u osnovnim i srednjim skolama su samo na Windows-u, a nisam video Linux ni na racunarima u lokalnom MUP-u.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari