Šta je novo?

Linux preporuka

OK tako cu onda... P. S Moze li grafa da pogura, pes, NBA, batman, hitman? Ništa vise od toga mi ne treba

stvarno ništa ne igram ,ali sin igra pes 2013 na drugom kompu sa grafikom 8500 GT ,nekom komparacijom(koliko je tačna)HD 2500 u intelu g1610 je jača ili bar jednaka
http://www.game-debate.com/gpu/inde...are=intel-hd-graphics-2500-vs-geforce-8500-gt
bilo bi dobro da se javi neko sa informacijom iz prve ruke,no u svakom slučaju jeftinije i bolje za ove pare ne može...ipak kasnije možeš dodati i diskretnu grafiku....

Poslednja izmena:
Ma ostajem ja na Intelu, nisam gamer, nego rekko malo da prodiskutujemo šta bih mogao sa ovom Intelovom integrusom da odigram ponekad-ponavljam nije mi to primarno

Naslov teme je Linux preporuka ili mi se čini

jeste.čudi me što nisi uspeo da instaliraš lubuntu
prosto je ko pasulj
za pravljenje butabilnog fleša koristi program Unetbootin http://unetbootin.sourceforge.net/
skineš lubuntu sa linka koji sam postavio

kad krene instalacija štikliraj oba ona kvadrata update,third praty software,stavi kratku lozinku koju će ti tražiti kod rada sa terminalom....

čemu isti post u dve različite teme, briši

Ma ova moja ploča ne moze da butuje sa flesa... Ne mogu da se bakcem, idem posle po Nov
Računar.. Hvala

Poslednja izmena:
32-bitni nije ni stabilniji ni brži od 64-bitnog, ne širi dezinformacije.

moje iskustvo lično
32 bitni diže sistem za 34 sec od pritiska na power dugme,64 bitni preko minut i 20 sec uz ispis kvm disabled by bios i još neke ispise prilikom gašenja što traži podešavanje u biosu,neke aplikacije mi nisu radile na 64 bit
na 32 bit sve radi bukvalno "out of box" bios na default
imam resurse za 64 bit,ali sa 32 bit mi je računar za nijansu živahniji

Poslednja izmena:
Onda imaš neki problem s računarom, kod mene rade isto.

Ako si uzeo nov racunar, probaj i Linux Mint Cinnamon 16, radi extra.

Lubuntu bi na tome leteo.
Sad ce u aprilu izaci i prva LTS verzija pa vredi instalirati 14.04 betu pa posle upgradeom doci do zvanicne.

Tu bi mogo bilo koji Linux da radi OK, surf, filmovi,... Mada, i XP bi trebao da radi dobro. Jeste da ima relativno malo RAM-a, ali za neke osnovne stvari je dovoljno.

Pa iskreno i ne treba mi za bilo sta skyp,surf eventualno neki film da odgledam na terenskom poslu...Hvala...

Ja sam probao Daily build Lubuntu 14.04 i mogu vam reci da radi extra brzo na slabim masinama, preporuka.

Drugar mi nabacio ubuntu 12.04 radi ok,ali sam naisao na mali problem kad sam hteo da instaliram mts 3g modem...nisam uspeo...jel ima neko iskustva kako treba?? Hvala

Na Ubuntuu 12.04 mi je ZTE MF667 bio prepoznat automatski. Sve što sam trebao da uradim jeste kreiranje konekcije.

Можда помогне и неки новији линух, не би ме чудило да је модем касније набачен а код старијих мора да се мало чачне. За месец и кусур излази нова ЛТС верзија па сачекај или пробај неку обичну. Мени 14.04 бета ради без грешке па можеш и то да пробаш.

Dobio sam od direktora Telenorov modem vidi se da je noviji i prepoznao ga,jes da radi sporo jer sam na terenu kod Junkovaca pa je signal slabiji al je skyp odradio svoje :) ,sacekacu LTS verziju taman malo da se naucim jer mi je prvi put da se igram sa Linuxom / Ubuntom/ hvala momci

Nazad
Vrh Dno