Šta je novo?

Linux preporuka

vladax10

Cenjen
Učlanjen(a)
10.08.2013
Poena
170
Konfa:
Screenshot 2014-02-10 15.41.48.png
Koji mi linux preporucujete za net,youtube,gledanje filmovaa?Trenutno koristim xp sp3 koji mi se vuce,ne mogu da pustim youtube snimak uopste itd..
Unapred zahvalan na sugestiji!
Edit:slucajno sad instalirah sentinel da proverim stanje HDD-a-Screenshot 2014-02-10 15.50.05.png
Izgleda se haos desava sa HDD-om...Da li otuda poticu ovi moji problemi sa xp-om?

100%, sto je hard stariji, to je sporiji. Menjaj ovo sto pre i spasavaj podatke, bukvalno je pitanje trenutka kada da crkne! (Tamo pise da mu je ostalo jos 12 dana)

Mislis da bi xp sa ovom konfom mogao da radi normalno ako zamenim HDD?

Vladax, tvoj računar je poprilično star, tako da bilo šta da mu uradiš, yotube će kočiti....
Preporuka, kupi bilo kakav Intel dual core, toga sad imaš po oglasima, jednostavno stari athlon nije dovoljan da bi pokrnuo flashplayer koji pušta youtube. Iako ga pokrene html5, isto će biti :(

Vladax, tvoj računar je poprilično star, tako da bilo šta da mu uradiš, yotube će kočiti....
Preporuka, kupi bilo kakav Intel dual core, toga sad imaš po oglasima, jednostavno stari athlon nije dovoljan da bi pokrnuo flashplayer koji pušta youtube. Iako ga pokrene html5, isto će biti :(

Da ali kad bih hteo da kupim intelca nekog morao bih da menjam i matičnu i sve redom, a ja za to trenutno nemam para.. Tako da je zeznuta situacija

Zameni taj hard prvo - pred odlaskom je u vecna lovista. Posle, mozes da probas neki Linux, recimo Mint XFCE - radice sigurno dosta dobro. Mada ni XFCE nije vise tako light kao sto je bio...

Ljudi imam kući jednu istu takvu starudiju ako ne i bolju, hdd u vrh stanju i ne može da pusti Youtube, secka, jednostavno ne može Athlon da sažvaće mp4 i webvideo.

Tacno. Bez dualca nista ovih dana kad je rec o yt i slicnim sajtovima.

Zato su i najavili da prestaje podrska WinXPu. Na kompu za programiranje od pre x godina (Intel P4 1.8GHz, 512MB RAM,...), sve radilo ok. Danas sa 1.5GB nece lepo da radi YT,... secka, koci se sa vremena na vreme...

Definitivno vreme za otpad.

Pozdrav.

može još da posluži ,instaliraj lubuntu 14.04 koji ćeš redovnim ažuriranjem(update) dovesti do stabilne verzije koja dolazi u aprilu
http://cdimage.ubuntu.com/lubuntu/daily-live/pending/

i to naj red trusty-desktop-i386.iso 11-Feb-2014 17:58 736M Desktop image for PC (Intel x86) computers (standard download)
brisanje novog fleša i instaliranje starijeg koji podržava rad procesora bez SSE2 instrukcija kao što je tvoj athlon je obavezno
detaljno uputstvo imaš na ubuntu rs forumi,+java 7 via ppa i pokrio si osnovne potrebe
baš nedavno sam instalirao na jedan athlon xp 1800+

Hvala na odgovorima, pokusacu da se nategnem za nekog intelca,ili da probam taj lubuntu..

Poslednja izmena:
probaj prvo lubuntu i to sa linka koji sam ti dao...
kupovina bilo čega polovnog ispod sandy bridge intela socket 1155 je bacanje para,ali to traži i sata hard disk,sata optički uređaj,praktično sve osim kućišta....
zato probaj lubuntu može prihvatljivo da radi,mnogo bolje od xp...

Pa i mislio sam da se nategnem za neki g1620,ali ako ništa ne bude od toga, svakako ću te poslušati, Hvala!

g1620 je ubica,za osnovne potrebe i procesor i njegova integrisana grafika više nego dovoljno...

Ima sad i poboljsana verzija g1820 po skoro istoj ceni ali za 1150 socket sa novijim h81 chipsetom.

to je boljea opcija,(sata3,usb3.0)ali ipak oko tri hiljade skuplje(skuplja ploča,procesor),nategnut budžet-da li će izdržati....g1620 moglo bi se nategnuti oko 18,19 hiljada sa 4 giga rama...

Poslednja izmena:
U prodavnici na e je razlika 650din izmedju g1620 i najjfetinije 1155 ploce i g1820 i najjfetinije 1150 ploce.
Ako uzme g1610, onda je razlika 1100din.

Pozamašna mi je razlika za g1820+sve ostalo, zato što kupujem u ww A tamo nisu te cene...

Na sajtu nama omiljene gore pomenute firme na e :) za svaki proizvod imas sifru. Zapisi te sifre i u ww prodavnici trazi artikle pod siframa, ne pod imenom. Morace da ti daju po ceni e prodavnice jer je vlasnim isti ;-) znam dvone ljudi koji su tako kupili u ww po ceni e forme :)

Napravi live usb sa persistance, instaliraj neki stariji flash pa probaj kako radi

Aj sad cu da napravim live usb, pa javljam utiske

Ti si za ovu matičnu gigabyte znaci? Ima li jos ko kakvu sugestiju sto se tice matične? I da li da uzmem g1610 onda? Voleo bih da mogu i da odigram neki NBA 2k13/14

Vrh Dno