Šta je novo?

linux on iPhone

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
A milestone has been reached in iPhone firmware modification on Friday with the first alternative operating system for the hardware, Linux, now running on the device... klik!

Sad će neki firmware update iz Applea da udari po Hajdučiji 🙂

Na mobilnom telefonu? Ma quad boot bre :smoke:

hehehe... ovo je ekstra... steta sto ce apdejtovati firmware..

Ima da bude "u najnovijim vestima, Apple je odgovorio izbacivanjem novog update-a za iPhone zbog kojeg je butovanje Linux kernela na istom postalo nemoguce. Apple se izvinjava zbog ove greske i radi na ispravci". Right 🙂

Mada ne kontam sta ce nam Linux portovan na iPhone-u ali osecam da ce imati neke totalno unique mogucnosti poput zvanja iz konzole - samo otkucas dial voice +1-555-1212 -ntwk mts -prot cdma2000 -ssh-version 2 -a -l -q -9 -b -k -K 14 -x i to je to 🙂 Jednostavno zar ne? 🙂

Ima da bude "u najnovijim vestima, Apple je odgovorio izbacivanjem novog update-a za iPhone zbog kojeg je butovanje Linux kernela na istom postalo nemoguce. Apple se izvinjava zbog ove greske i radi na ispravci". Right 🙂

Mada ne kontam sta ce nam Linux portovan na iPhone-u ali osecam da ce imati neke totalno unique mogucnosti poput zvanja iz konzole - samo otkucas dial voice +1-555-1212 -ntwk mts -prot cdma2000 -ssh-version 2 -a -l -q -9 -b -k -K 14 -x i to je to 🙂 Jednostavno zar ne? 🙂

Na čemu odkucas??? :d
Još nisam čuo za command prompt/konzolu koja podržava touch screen.

2008-11-29-Linux-on-the-iPhone.png

Pogledaj video:
http://www.vimeo.com/2373142

Haha kakvi ste vi bogovi pa to nigde nema!!!

a bas mi je bilo zanimljivo gledam video i dize se linux i kontam na cemu ce da ukuca login 😀

Najjaca da nekazem svetla tacka teme :d

Е па ти купи ајфон, уместо што се патиш са глупим симбијаном хехе

П.С. Јел може симбиан на ајфон? е то би га дотукло хаха

Ne odgovara mi iPhone, ja stvarno koristim telefon... 😉
Dobar je meni simbijan, ali bi mi linux bolje legao zbog brzine i zbog toga sto bi mi bilo lakse da pisem aplikacije za svoj telefon 🙂

@zevs: ako ti nešto znači info.. pogledaj Motorole od A780 pa preko modela A1200, A1600, A1800. Svi su na linuxu i izuzetno su parče elektronike.

Te motorole nikad nisam video uzivo, ali sam cuo za njih 🙂
Hvala.

Svakako necu jos neko vreme menjati telefon, mada moram priznati da je nokia uradila odlican posao sa ovim novim simbijanima, prilicno su brzi 🙂

Nazad
Vrh Dno