Нисам читао предложена упутства за инсталацију линуха на USB јер не знам чему то служи. Једноставно се покрене инсталација, изабере флешка на коју се инсталира и све нормално одради. Windows тако не може да се инсталира па се користе разни начини. Ипак, као што је поменуто, линух овако може да ради привремено, иначе ће флешка да буде кратког века. Зато је и употреба live варијанте ту негде, сасвим довољно за неки тест.
Што се осталог дела теме тиче, тешко да ће било који линух да се апсолутно нормално користи на сваком хардверу, врло често ће да се појаве проблеми који траже добру интервенцију а често и нову инсталацију. Да је другачије, онда се не би ни инсталирао него би се само једном негде набацио и после копирао на остале компове. Онда би тако долазио и од произвођача.
Ја сам скоро мењао плочу на другом компу, разлика у хардверу је била прилична али су и пенџери и линухи без већег проблема успели да се прилагоде и наставе да раде. Пошто сам набавио још један хард, пребацио сам најмањи из главног компа у тај други па ни ту није било проблема, чак је windows лакше успео да реши промену, код линуха је било потребно да се мало више чачне.
Све у свему, може да се инсталира ОС на флешку, много је лакше са линухом, али је то за краткотрајну употребу на том компу а не универзалац који ће да се убоде било где и из прве да ради у фулу.