Site Specific Browser (SSB): This is the unique selling point of Peppermint Linux and what sets it apart from other distributions. The idea of the SSB is that you can visit sites that provide web applications and turn them into what appears to be a normal desktop application.
At the end of the day, Peppermint OS is just another Ubuntu-based distro with a few tweaks here and there and the Ice tool on top of it. This is not necessarily a bad thing, but it needs to be more than that to make it an appealing proposition.
Zanimljivo deluje ovaj pepermint os, jel neko probao ?
Netacno. To koristi onaj ko voli 🙂 Moji racunari mogu da guraju tri win 7 odjednom ali imam instalirane lagane LXDE distribucije jer volim minimalisticki pristup i malu zahtevnost LXDE-a. Openbox ima zilion opcija za podesavanje - vise od bilo kod WM. XFCE je takodje odlican pa onda MATE -GNOME2 (koji je ipak manje ergonomican od XFCE).LXDE je previse osakacen, to koristi samo ko mora
Koji distro da stavim da "oživim" komp iz 2005. koji se ne koristi?
AMD Sempron 2400 (1,6 MHz, single core), 1GB DDR1 RAM-a, 120GB SATA I HDD (1,5Gbit/s), mislim neka ATI grafika.
Da se ne vuče, već bude smooth. ,) Hvala!
(Stavio bih i dual-boot, Win i Linux. Ne znam da li WinXP ili da probam Win7.)
Poz. ortak moj ima kompjuter koji je napravljen u periodu od 2003-2004, Pentium 4 je u pitaju. Ima jako mnogo problema sa OS, to jest, koci mu mnooogo XP SP3. Resili smo da predje na Linux, pa mi treba vas savet, pomoc,itt, u odabiru prave verzije Linux OS.
Naime, njemu taj komp samo treba za: Facebook,Youtube,filmovi sa DVD/hard diska, muzika, i nista vise od toga...
Pa je svaka pomoc dobrodosla,
Hvala vam!
Aj' da i ja priupitam nesto. 🙂
Imam laptop DELL Vostro A860 (Intel CoreDuo 1.8GHz, 1GB RAM) i trenutno mi je na njemu Ubuntu 12.10 koji je, valjda zbog Unity, poceo uzasno da trokira. Treba mu jako mnogo vremena da odradi neke osnovne stvarcice poput otvaranja foldera i sl.
E sad, kontao sam da isprobam Xubuntu 12.10, ali ne znam da li je on zaista dovoljno nezahtevniji od Ubuntu 12.10 da bi radio normalno. Bitno mi je da mogu lepo da slusam muziku sa njega, surfujem preko Chrome/Chromium i ponekad ga kacim na 32" tv i pustam 720p filmove preko VLCa. Znaci, konkretno pitanje je: Da li da predjem na Xubuntu 12.10 iz gore navedenog razloga ili mi preporucujete nesto drugo? 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari