Pa mogu skoro svi od novijih. Ali i tu imaš 2 kombinacije:
1. Prva je da napraviš persistant flash, pa kad bootuješ sa live usb-a odabereš live persistant mode, onda se promene čuvaju na samom sticku, u persistant delu. Tu odaberi za početak 512mb, da ne bi čekao mnogo dugo dok se napravi casper-rw. Ovaj će ti usb raditi gde god da ga odneseš i radi malo brže nego druga opcija i za sam usb je dugotrajnija opcija, nema toliko read write obraćanja. Casper-rw fajl može kasnije da se povećava, pravi backup i sl.
2. Druga je čista perverzija - da pokreneš live instalaciju sa live cda ili usba, a onda ubaciš drugi usb i instaliraš linux direktno na usb stick tj, odabereš da mu mount point bude "/" na sticku.Ono što sam ja uradio jeste da sam od 8gb flasha napravio 2 particije, prva fat32, vidljiva svima. Druga ext4, gde sam instalirao Mint 11. Grub u mbr samog flasha. Kada bootujem sa flasha, Mint mountuje odmah prvu particiju i spremna je za rad + tu su mi neki standrni fajlovi. Kada neko drugi sa windowsom ubaci flash vidi samo prvu fat32 particiju, može i da formatira, mint ostaje netaknut.
Naravno, druga je nešto teža za realizaciju i najbolje je otkačiti hdd u trenutku kada se odabiraju particije i mbr lokacija za grub loader, da se ne bi pogrešilo...:zgran: