Za Ubuntu znam, a da instaliram compiz u Linux Mint samo radi te opcije mi se ne radi, inače nema to podešavanje.
Kakv gconfJel zna neko kako da resim sliku u Skype-uda nije naopacke? Probao sam par stvari i nijedna ne radi, uvek je naopacke.
I meni treba pomoc, nisam nasao resenje na netu. Pokusavam da napravim precicu na desktop iz ovog foldera na primer:
![]()
Fajl kao da nema ekstenziju ali kada se dvoklikne, igra se uredno pokrece. E sad, ako napravim Make Link i to probam na desktop, nista se ne desi. Takodje ako probam desno dugme na desktop i Create a New Launcher here i izaberem taj fajl, isto se ne nista ne desava, nikako ne mogu da napravim precicu pa stalno mora da ulazim u folder da bih pokrenuo igru. Mislim i da isto nece da radi ako je fajl u formatu fajl.sh, pokrece iz foldera ali nikako preko precice.
Ako neko zna kako nek napise.
Zaboravih da napisem sistem, Linux Mint 17 Cinnamon x64.
[Desktop Entry]
Version=1.0
Name= Име игре
Comment=Коментар о игри
Exec=/home/ТВОЈЕ_КОРИСНИЧКО_ИМЕ/Desktop/SteamWorldDig/SteamWorldDig
Icon=/home/ТВОЈЕ_КОРИСНИЧКО_ИМЕ/Desktop/SteamWorldDig/icon.bmp
Terminal=false
Type=Application
Categories=Game;
Ja sam precicu za SteamWorld Dig napravio pri instalaciji, posto Steam ima tu opciju.
[Desktop Entry]
Name= SteamWorldDig
Comment= SteamWorldDig Game
Exec=/mnt/78C28EFAC28EBC3E/INSTALL/LINUX/GAMES/SteamWorldDig/SteamWorldDig
Icon=/mnt/78C28EFAC28EBC3E/INSTALL/LINUX/GAMES/SteamWorldDig/icon.bmp
Terminal=false
Type=Application
Categories=Game;
/mnt/78C28EFAC28EBC3E/INSTALL/LINUX/GAMES/SteamWorldDig/SteamWorldDig
.Постави датотеку као извршиву. Десни клик Properties -> Permissions -> Allow executing file as program.
Path=/mnt/78C28EFAC28EBC3E/INSTALL/LINUX/GAMES/SteamWorldDig/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari