Пробао ја grub-customizer и знам да ми је пар пута тако забрљао да сам једва оправио. Зато сам неко време користио startupmanager да променим колико чека груб и резолуцију ... а после сам укапирао да ми је лакше да то пешке променим у /boot/grub/grub.cfg и у etc/default/grub па после не бринем, update-grub само додаје нове линухе/верзије/кернеле а оне параметре не дира.
Вероватно зато и default резолуција буде ауто а ти си одмах набацио неку која не може да се прикаже.
Него ниси написао који је крш у питању, можда стварно нешто што може да ради само са мало старијим верзијама, линух је много пробирљив по питању хардвера. Коначно сам се решио оне графичке fx5200 са којом је било мучно да се инсталира иоле новији линух.
Следећи пут стави водено хлађење које дихтује а не расипа се по плочи.
Nisma mu ja nista nabacio sto nemoze, znaci to je bilo pod # to znaci da ne vazi, na toj rezoluciji na 9600 radio je normale, sad su mu ga malo dali grub2, i pre se zvao grub2 al cifra je bila 1.9
Prvi krs je ASUS CUSL-2c ploca Intel na 933MHZ, 2xHD dal su 60 ili 40 GB nemam pojma , 2DVD rezaca itd, Pinacle TV kartica, Ati 9200 agp4 imao sam 9250 al sam je poklonio. Ovo je bila najjaca konfa kad je kupljena i najbolje kuciste. Koliko je to sve kvaliteno pokazuje da sve zivo radi, napajanje ok, hladjenje napajanja 2 ventosa sa zastitnim mrezicama, ploca, procesor, kuler i ventos na njemu, prekidac za paljenje i za reset....
Ovaj krs je MSI ploca, mrzi me da gledam oznaku, 2GB RAM, mogao bi da mu uradim mix sa 1GB 166 jer je ova na 200, ATI radeon 9600, 2HD 150GB i 320GB PATA, 2 DVD rezaca, Nvidi je cip set za mreznu i zvuk,
procesor je AMD Barton na 2600MHZ, FireWire ports kartica, 4 USB 2 expanziona kartica, ima i onaj Intel (nazovi hardwerski)modem nisam ga izvadio, ostale dzidzabidze sam povadio bilo neki light show sa neonkom (ko javna kuca),
bilo je jos nesto al sam povadio, bili bimetalni esterni senzori za procesor, HDD plus normalni senzori. Ja kad kupim kupim, jednom u 100 godina al kupim.

O ovom zadnjem ne smem da pisem dok se ne zavrsi ali kad imas posla sa nasim debosima najverovatnije bi i NASA satelit shebali kod montaze.
Ironija je kad ti prodaju maglu da prave za siroke narodne mase (pogotovo crnce) a ono da bi radilo treba svasta, ne bi ulazi u ostale distroe, to sto moze da radi je sakato, cim zatreba nesto malo izvan uobicajnog onda cvrc.
Nego jel moze da se nabaci opengl za googlete, gledao sam na TV ljudi posluju laptop u kamionu, googlete map, aukcija preko latopa za posao, mapa puta googlete itd...