Šta je novo?

Linux Mint 17 Qiana LTS

Instalirao KDE 17 MINT, zeza me login manager i grub. Jedan disak dve particije i swap. Ne vidim gub, ne reaguje na shift da pokaze grub, juce pretrazivao ne nadjem gde gresim sta mi fali.
MDM login manadzder odjednom poludeo i ne prihvata pass ako su na kraju brojke.

Ovaj me ubi u pojam, 32-bitna instalacija, PATA disk, ne vidim grub mogu da se postavim na glavu, stavio sam i grub customizer opet isto rezultat nista.

Нешто си ти опасно промешао, јесте да Минт уме да брља али не баш толико. Да ли постоји /boot/grub/grub.cfg? Да ли си проверио да ли је одрадио update-grub а евентуално одради grub-install и update-grub.
Пата? 32-битна? На чему си то инсталирао??
Calexx probaj da stavis stariji kernel, nesto pre 3.13
Да се не играм са другим, Манџаро је default са 3.12 па ћу неко време да пробам њега и видим како ће да се понаша. Мада, то би била велика рупа за кернеле ако је толико забрљало и не поправљају у 3.13, 3.14 а ни у 3.15.

ih pa i da je u tome problem to je low priority bug, secam se problema sa open source ati drajverima koji su ispravljeni tek posle ihaaa. Uglavnom vidi cini mi se da sam tako nesto procitao, nisam siguran ali isprobaj. Znam kako je kad se naviknes na KDE, jedva sam presao na njega posle gnome2 ali sad ne mogu bez njega :D

Нешто си ти опасно промешао, јесте да Минт уме да брља али не баш толико. Да ли постоји /boot/grub/grub.cfg? Да ли си проверио да ли је одрадио update-grub а евентуално одради grub-install и update-grub.
Пата? 32-битна? На чему си то инсталирао?? Да се не играм са другим, Манџаро је default са 3.12 па ћу неко време да пробам њега и видим како ће да се понаша. Мада, то би била велика рупа за кернеле ако је толико забрљало и не поправљају у 3.13, 3.14 а ни у 3.15.

Nisam nista mesao, instalirao Mint KDe i kad sam hteo da vidim grub na shift da bi mogao i u recovery mod ne radi. Sad sam prikacio drugi disk na njega instalirao Kubuntu, isti slucaj, grub je nevidljiv i sad mogu samo u taj Kubuntu. Masina je starija sa PATA diskovima, Socket A, Barton na 2600Mhz. Ne znam neki djavo je u tom novom grubu koji sad izgleda brlja jer ovde nemam windows ni nikakav UEFI ili EFI.
Ispada da cu morati da stavljam bilo kakav window pa onda linux. Nemam ideja, sve sam setovo kako pise u savetima ali ne vredi, kartica jeste AGP ATI 9600.

Dodje mi da sve razbucam cekicem. Za ludacki win bar znas na cemu si, pise moze ili ne moze. Ovde dva dana ko ****** gledam sve moguce stranice oko gruba,
stavio i drugi disk i nema gruba da biram dva distroa moz da ga mrzim. Sta ga prave za 32 bita ako ovako pravi zvrcke, gde sad da ispasuljatim sta tu fali,
sta fali u uputsvima posto ovo nije EFI i UEFI. Stvarno sam vise puko sa ovom linuxom, hiljadu kombinacija, hiljade zastarelih saveta, dok se pojavi pravo objasnjenje
rodim mecku. @Calex ima fajlove gledao sam, update-grub to radim to je valjda normalno a ako mu ide update kernela on sam uradi update-grub. Nego da ja ovo bacim
iako je masina ispravna ili da pokusam da stavim win7, jos ce ispasti da ce radi na win7.

Ајде опет, да ли си радио update-grub на неком од тих новоинсталираних? Да ли си код инсталације уопште изабрао да негде набаци груб? Ако ниси, одради grub-install /dev/sda или на који већ хоћеш диск. Да ли си Кубунту инсталирао на други хард а груб на први?
ih pa i da je u tome problem to je low priority bug, secam se problema sa open source ati drajverima koji su ispravljeni tek posle ihaaa. Uglavnom vidi cini mi se da sam tako nesto procitao, nisam siguran ali isprobaj. Znam kako je kad se naviknes na KDE, jedva sam presao na njega posle gnome2 ali sad ne mogu bez njega :D
Знам да није неки приоритет али ... разумем да се нешто појави на новом хардверу па док реше али ... цео дан сам на Манџару са његовим 3.12.22-1 и није још пукло. Осим ако му није потребно време да крене. ;) Ако ради на старом кернелу, вероватно је час посла да нађу шта су забрљали.
Пробаћу овако дан-два па га пребацујем на 3.15 и ако брзо пукне, знам шта ми је чинити.

Где сад да се вратим на нешто друго, па мени и сами ефекти помало недостају (Арчи ради без брљања кад му искључим ефекте) а тек да се враћам на оне минималистичке ДЕ ... можда ако једном постанем мазохиста. ;)

KDE je odličan DE, jedva čekam v5 da vidim, trebalo bi uskoro da se pojavi ako se ne varam. :)

Ајде опет, да ли си радио update-grub на неком од тих новоинсталираних? Да ли си код инсталације уопште изабрао да негде набаци груб? Ако ниси, одради grub-install /dev/sda или на који већ хоћеш диск. Да ли си Кубунту инсталирао на други хард а груб на први? Знам да није неки приоритет али ... разумем да се нешто појави на новом хардверу па док реше али ... цео дан сам на Манџару са његовим 3.12.22-1 и није још пукло. Осим ако му није потребно време да крене. ;) Ако ради на старом кернелу, вероватно је час посла да нађу шта су забрљали.
Пробаћу овако дан-два па га пребацујем на 3.15 и ако брзо пукне, знам шта ми је чинити.

Где сад да се вратим на нешто друго, па мени и сами ефекти помало недостају (Арчи ради без брљања кад му искључим ефекте) а тек да се враћам на оне минималистичке ДЕ ... можда ако једном постанем мазохиста. ;)

Prvo radio sam update-grub na Mint KDE jer sam samo njega imao i ta ja disk. Izabrao sam kod instalacije da grub bude na sda. Danas sam stavio drugi disk sdb na njega instalirao Kubuntu, radio update-grub,
kod instalacije birao da grub bude na sda. Posle restarta nema grub menia i sad samo mogu u Kubuntu. Radio sam i grub-install /dev/sda ali nema pomoci. Ne znam jedino da sve obrisem pa da pokusam win7 na svaki disk a onda extend particiju pa u okviru nje logicke partice, ne znam sta bi derugo mogao, ispada sve moze a kad krenes onda ne moze i sve mi lici da je sve teska beta oko gruba. Najcrnje je sto ako stavim neki zastareli distor ssta posle, postavio pitanje ovde ili negde drugde iz iskustva isto mi se vata, spala je knjiga na tri slova i nema niko ko ce konkretno da kaze uradi to, daj izvestaj taj i taj, problem je to i to i to se resava tako.

Uopste ne vidis grub? Idi etc default grub pa podesi timeout pa onda update

To sam sve probao, sad sam nasao, to sto se pise da moze 32 bitni e ne moze, ja imam PATA diskove to su veci ATA diskovi,
ne zna grub da radi sa njima. Mozda moze da radi s anekim ATA od 40GB ali sa PATA od 150GB i 320GB grub2 32bitni ne zna da radi :wall:
Cekic...i u djubre.

Где си нашао да то не може? Какве везе има хард, РАТА је сваки АТА а не само неки већи. Дај да видимо /boot/grub/grub.cfg и /etc/fstab као и /etc/default/grub.

Где си нашао да то не може? Какве везе има хард, РАТА је сваки АТА а не само неки већи. Дај да видимо /boot/grub/grub.cfg и /etc/fstab као и /etc/default/grub.

Tamo gde daju super grub2 disk da bi sa njim dizao masinu pa iz njega dobijes grub pa mozes da biras opcije da li ces recovery ili normalno ili neki drugi linux.
Cist mazohizam. Pogledaj tabelu iu linku http://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_Drive_Electronics

Prilozi

• fstab.zip
    3.6 KB · Pregleda: 38
Poslednja izmena od urednika:
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET="true"
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=

to izmeni i odradi update

kao sto i rekoh ranije u /etc/default/grub

Poslednja izmena:
Hvala ti na trudu ali pogledaj zakaceni .zip file to stoji u fajlu. Ne kukumacim ja dzaba, sve to je radilo do neke verzije na ovoj masini, grub meni je normalno radio ali sad njet.
Nista nije menjano isti je BIOS, samosam stavio novu bateriju, pre je radilo sada ne, pre dve godine spansko selo je bio UEFI bios, sad to radi ali zato ovo ne, forsiraju da se kupuje novi hardwer
iako sa ovim sve moze normalno da radi.

nije isto stavi # ispred ovoga sto sam rekao, tj. da bude bash tako kako sam napisao

Нисам пажљиво гледао фајлове, мислим да није битно то у default делу јер се то учита на update-grub па је битно шта је тамо. Који монитор је закачен на комп? Мени је раније брљало ако поставим преко 1280х1024 за груб, пробај да поставиш ауто. Сада и код мене пролази ова твоја разолуција, пре није ишло.

Ја ипак више волим да ми ОС буде стартни на свом харду, требало је да набациш груб из Кубунту на /dev/sdb па би док не решиш ово имао оба линуха. ;)

Ајде касније ћу да погледам детаљније ове фајлове.

probaj da lupas ESC ako shift ne radi,probaj i da odradis purge,pa opet instaliraj, ako nista ne pomogne instaliraj grub legacy

inace to sto ne radi shift je bug od 2009 na nekim masinama u nekim uslovima
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/425979

probaj i u grub customizer da stavis 640x480 rezoluciju, sad videh da je nekima to pomoglo

Poslednja izmena:
lega99, prosecljaj malo internet ili archlinux wiki i nadji neko minimal upustvo za instalaciju (nikakvo fino podesavanje, samo skidanje generickih paketa). Upustvo gde mesto grub ide syslinux, DE mozes da biras, ja bi na konfu ili LXDE ili probao LXQt koji se jos uvek razvija.

lega99, prosecljaj malo internet ili archlinux wiki i nadji neko minimal upustvo za instalaciju (nikakvo fino podesavanje, samo skidanje generickih paketa). Upustvo gde mesto grub ide syslinux, DE mozes da biras, ja bi na konfu ili LXDE ili probao LXQt koji se jos uvek razvija.
Hvala na sugestijama ali ne bi se upustao u tu avanturu. Imam pored sebe drugu masinu na kojoj je Lubuntu i XP. Pamtim koje sam muke imao dok sam taj lubuntu namestio da obavlja osnovne stvari.
Ironija je sto sam na toj masini cak poterao i osakacenu Vistu, win 2000 server radio je ko lud sa podignutim wins i dhcp serverom. Nemam vise zivaca za eksperimente.
Ova masina sa kojoj je problem ladno je sve terala pa i grub se pojavljivao itd... Problem oko gruba je resen stavljanjem 640x480 ali kroz program grub customizer, rucno sam pre editovao grub
i tu skidao #, radio update grub. Sve je to porazavajuce, radi pa posle ne radi, novo izdanje distroa ne radi, nema pravila, sve funkcionise na nivou neodredjenosti i slucajnosti. Za sve ove godine nista nisam naucio jer ne postoji pravilo, jednom je 2+2=4 a drugi puta nije. Nailazio sam na toliko bizarnih situacija da ne mogu ni da upamtim, npr. CRT ekran ATI 9200 sve radi u ludackoj viskoji rezoluciji, uradim proceduru koja je opisna za Nvidia karticu i plymouth i sve se vrati u normalu; bizarsnost u nekoj ediciji Ubuntua kad sam morao da prekucavam tekst, potpuno isto i onda sve proradi; bizarno program za snimanje ekrana isto prekuca se original rec koja je napisana velikim slovima u mala slova i program radi; famozni Cinnamon koji poludi kad se stave vlasnicki drajveri. Ovo sa grubom nemam reci, prvo sto pamtim, stalno je grub vecita beta, jezim se kad god dolazi neki update sta ce biti, da li ce mi masina raditi, sta da ljudski zivot zavisi od od toga, sta ako se stavi linux u drzavnu upravu pa se po obicaju muva i onda npr. odjednom ja vise nisam ziv ne postojim jer je neki levi program imao uticaja na bazu a da to niko nije ni znao. Koliko sam samo juce procitao oko gruba, Launchpad stranice i stranice gde tvrde da od tamo neke verzije grub meni ne radi na PATA diskovima i da je to tako i sta se moze, sad na moju srecu ispada da nije tako.
Hvala svima na pomoci i izdvojenom vremenu

Hvala na sugestijama ali ne bi se upustao u tu avanturu. Imam pored sebe drugu masinu na kojoj je Lubuntu i XP. Pamtim koje sam muke imao dok sam taj lubuntu namestio da obavlja osnovne stvari.
Ironija je sto sam na toj masini cak poterao i osakacenu Vistu, win 2000 server radio je ko lud sa podignutim wins i dhcp serverom. Nemam vise zivaca za eksperimente.
Ova masina sa kojoj je problem ladno je sve terala pa i grub se pojavljivao itd... Problem oko gruba je resen stavljanjem 640x480 ali kroz program grub customizer, rucno sam pre editovao grub
i tu skidao #, radio update grub. Sve je to porazavajuce, radi pa posle ne radi, novo izdanje distroa ne radi, nema pravila, sve funkcionise na nivou neodredjenosti i slucajnosti. Za sve ove godine nista nisam naucio jer ne postoji pravilo, jednom je 2+2=4 a drugi puta nije. Nailazio sam na toliko bizarnih situacija da ne mogu ni da upamtim, npr. CRT ekran ATI 9200 sve radi u ludackoj viskoji rezoluciji, uradim proceduru koja je opisna za Nvidia karticu i plymouth i sve se vrati u normalu; bizarsnost u nekoj ediciji Ubuntua kad sam morao da prekucavam tekst, potpuno isto i onda sve proradi; bizarno program za snimanje ekrana isto prekuca se original rec koja je napisana velikim slovima u mala slova i program radi; famozni Cinnamon koji poludi kad se stave vlasnicki drajveri. Ovo sa grubom nemam reci, prvo sto pamtim, stalno je grub vecita beta, jezim se kad god dolazi neki update sta ce biti, da li ce mi masina raditi, sta da ljudski zivot zavisi od od toga, sta ako se stavi linux u drzavnu upravu pa se po obicaju muva i onda npr. odjednom ja vise nisam ziv ne postojim jer je neki levi program imao uticaja na bazu a da to niko nije ni znao. Koliko sam samo juce procitao oko gruba, Launchpad stranice i stranice gde tvrde da od tamo neke verzije grub meni ne radi na PATA diskovima i da je to tako i sta se moze, sad na moju srecu ispada da nije tako.
Hvala svima na pomoci i izdvojenom vremenu

Важно да се груб види али ... нешто мислим да има и твоје кривице. ;) До сада нисам инсталирао линух као једини ОС па не знам какве вредности онда поставља, могуће да онда сам подеси да се груб и не појави јер немаш шта да бираш. А онда си ти повукао grub-customizer и оправљао га. ;) Да ли си ту поставио 1680x1050 или је он сам то урадио? Мени та резолуција на претходној графичкој није пролазила, максимум је био 1280х1024 а на ауто (како је увек било у старту) је слика блинкала па сам зато мењао. Све то се подешава у /boot/grub/grub.cfg и траје до следеће update-grub команде када се неки детаљи преузму са /etc/default/grub па је зато потребно да се оба држе под контролом. :) Оно што је у овом последњем под тарабама неће да се врати у основни груб а оно што није ће да утиче па се зато и ту подеси.

Скоро ме Манџаро вртео око тога, ја подесим резолуцију, он врати, ја подесим колико секунди да буде видљив, он ресетује. Подесим да увек основни ОС буде први са списка, он врати да буде последње покренути ... па сам тек онда укапирао ко је кривац за то. :)

Важно да се груб види али ... нешто мислим да има и твоје кривице. ;) До сада нисам инсталирао линух као једини ОС па не знам какве вредности онда поставља, могуће да онда сам подеси да се груб и не појави јер немаш шта да бираш. А онда си ти повукао grub-customizer и оправљао га. ;) Да ли си ту поставио 1680x1050 или је он сам то урадио? Мени та резолуција на претходној графичкој није пролазила, максимум је био 1280х1024 а на ауто (како је увек било у старту) је слика блинкала па сам зато мењао. Све то се подешава у /boot/grub/grub.cfg и траје до следеће update-grub команде када се неки детаљи преузму са /etc/default/grub па је зато потребно да се оба држе под контролом. :) Оно што је у овом последњем под тарабама неће да се врати у основни груб а оно што није ће да утиче па се зато и ту подеси.

Скоро ме Манџаро вртео око тога, ја подесим резолуцију, он врати, ја подесим колико секунди да буде видљив, он ресетује. Подесим да увек основни ОС буде први са списка, он врати да буде последње покренути ... па сам тек онда укапирао ко је кривац за то. :)

Kriv sam sto ocu da radi ;) Mogao sam da ostavim XP ili da pokusam sa win7 al nisam hteo iz inata. Kako da udjes u recovery ako nemas grub menu a na shift ne radi. Inace podesva se da se vidi grub menu ima na netu al te zahebe nesto drugo:mad: Inace rezolucija gruba moze i sa VGA=xxx ja sam tako ranije radio. Ovo sto sam sad uradio koliko znam provenstveno se odnosilo na rezoluciju terminala al da ne palamudim, obavezno sam stavljao i podglogu-sliku da ne bude monotono. Ovu kaku od probrama grub customizer stavio sam posle jer kako otvoris neku starnicu ono vristi stavi grub customizer:smash:
Colour depth 640x480 800x600 1024x768 1280x1024 1400x1050 1600x1200
8 (256) 769 771 773 775
15 (32K) 784 787 790 793
16 (65K) 785 788 791 794 834 884
24 (16M) 786 789 792 795
Ovo su ti modovi koje mozes da stavis za VGA u grub, mozes da stavis ili rezoluciju ili gore na pocetku gruba gde je splash quit VGA=xxx
Podloga mora biti 640x480 ali za ove starije masine inace na novim mozes da stavis onoliko kolika je maksimalna rezolucija ekrana a i vise
jer to se sve samo podesi.
Ne cackam u grub.cfg jer je to samo do prvog update gruba. 1680x1050 je prepisano ali zatarabljeno sa neke druge kofiguracije.
Sad vidim da ne mogu da dobijem opengl sa slobodnim radeon drajverima, sta su tu isekli kad je pre moglo, pre je mogao i compiz da se vrti na ATI 9600.
Opengl mi treba zbog gogoleta ali nije vise bitno, ova masina trenutnomi sluzi za nedaj boze, teo sam malo da je doteram, inace ona jos starija sluzila je pod XP i Pinacle kartica kao TV.
Ubacicu tu Pinacle u ovu masinu pa cu probati da je poteram kao TV, ovo kuciste mi je nesto lose, starije je mnogo bolje ali ko ce to sve premontiravati, nemam volje a
ni astal na kojem bi to ko covek odradio. Inace cim se unormalim ici ce jedan DD po disku na kojemj esad Mint, nesto cu da ubacim od kartica, namestim da radi za nedaj boze
a ovu najstariju cu da bacim u djubre iako radi al je to ipak istorija na kojoj je leteo win2k server na 256MB RAM memorije.:)

Пробао ја grub-customizer и знам да ми је пар пута тако забрљао да сам једва оправио. Зато сам неко време користио startupmanager да променим колико чека груб и резолуцију ... а после сам укапирао да ми је лакше да то пешке променим у /boot/grub/grub.cfg и у etc/default/grub па после не бринем, update-grub само додаје нове линухе/верзије/кернеле а оне параметре не дира.

Вероватно зато и default резолуција буде ауто а ти си одмах набацио неку која не може да се прикаже.

Него ниси написао који је крш у питању, можда стварно нешто што може да ради само са мало старијим верзијама, линух је много пробирљив по питању хардвера. Коначно сам се решио оне графичке fx5200 са којом је било мучно да се инсталира иоле новији линух.

Следећи пут стави водено хлађење које дихтује а не расипа се по плочи. ;)

Пробао ја grub-customizer и знам да ми је пар пута тако забрљао да сам једва оправио. Зато сам неко време користио startupmanager да променим колико чека груб и резолуцију ... а после сам укапирао да ми је лакше да то пешке променим у /boot/grub/grub.cfg и у etc/default/grub па после не бринем, update-grub само додаје нове линухе/верзије/кернеле а оне параметре не дира.

Вероватно зато и default резолуција буде ауто а ти си одмах набацио неку која не може да се прикаже.

Него ниси написао који је крш у питању, можда стварно нешто што може да ради само са мало старијим верзијама, линух је много пробирљив по питању хардвера. Коначно сам се решио оне графичке fx5200 са којом је било мучно да се инсталира иоле новији линух.

Следећи пут стави водено хлађење које дихтује а не расипа се по плочи. ;)

Nisma mu ja nista nabacio sto nemoze, znaci to je bilo pod # to znaci da ne vazi, na toj rezoluciji na 9600 radio je normale, sad su mu ga malo dali grub2, i pre se zvao grub2 al cifra je bila 1.9
Prvi krs je ASUS CUSL-2c ploca Intel na 933MHZ, 2xHD dal su 60 ili 40 GB nemam pojma , 2DVD rezaca itd, Pinacle TV kartica, Ati 9200 agp4 imao sam 9250 al sam je poklonio. Ovo je bila najjaca konfa kad je kupljena i najbolje kuciste. Koliko je to sve kvaliteno pokazuje da sve zivo radi, napajanje ok, hladjenje napajanja 2 ventosa sa zastitnim mrezicama, ploca, procesor, kuler i ventos na njemu, prekidac za paljenje i za reset....
Ovaj krs je MSI ploca, mrzi me da gledam oznaku, 2GB RAM, mogao bi da mu uradim mix sa 1GB 166 jer je ova na 200, ATI radeon 9600, 2HD 150GB i 320GB PATA, 2 DVD rezaca, Nvidi je cip set za mreznu i zvuk,
procesor je AMD Barton na 2600MHZ, FireWire ports kartica, 4 USB 2 expanziona kartica, ima i onaj Intel (nazovi hardwerski)modem nisam ga izvadio, ostale dzidzabidze sam povadio bilo neki light show sa neonkom (ko javna kuca),
bilo je jos nesto al sam povadio, bili bimetalni esterni senzori za procesor, HDD plus normalni senzori. Ja kad kupim kupim, jednom u 100 godina al kupim.:D
O ovom zadnjem ne smem da pisem dok se ne zavrsi ali kad imas posla sa nasim debosima najverovatnije bi i NASA satelit shebali kod montaze.
Ironija je kad ti prodaju maglu da prave za siroke narodne mase (pogotovo crnce) a ono da bi radilo treba svasta, ne bi ulazi u ostale distroe, to sto moze da radi je sakato, cim zatreba nesto malo izvan uobicajnog onda cvrc.
Nego jel moze da se nabaci opengl za googlete, gledao sam na TV ljudi posluju laptop u kamionu, googlete map, aukcija preko latopa za posao, mapa puta googlete itd...

Evo moj slucaj. Na jednom hardu mi je LM Cinnamon 17 x86 i radi super sa 14.04 drajverima za moju HD7770. Rade igre, zvuk preko HDMI-a, sve. Problem imam sa 64-bit sistemom. Vec drugi put instaliram na drugom hard disku koji je SSD i sigurno je ispravan jer na njemu radi Win7 bez problema. Prvi put mi je sistem radio ali igre nisu htele uopste i ako je imao istu verziju drajvera. Drugi put sve se ok instaliralo, nisam ni stigao da probam neku igru, cim sam zakacio LCD TV preko HDMI kao drugi monitor, prso mi cinnamon bezpovratno! Znaci nista nisam mogao da uradim, otkacio TV, restart, recovery mod, software mod, mdm-recovery - nista. Znaci vidim ikone na dekstopu i mogu da otvaram programe ali mi nista iz Cinnamon okruzenja ne radi, ni settings, ni sat, nista. Obrisao i stavio Win opet dok ne budem imao vremena da probam opet ili cu na onaj drugi obican HDD da instaliram x64 pa da vidim sta kaze.
Video sam na AMD sajtu par saveta koje nisam probao i koji treba navodno da se urade pa cu i to probati. Ako imate ideju sta moze da me zeza samo zato sto je x64, javite.

Evo moj slucaj. Na jednom hardu mi je LM Cinnamon 17 x86 i radi super sa 14.04 drajverima za moju HD7770. Rade igre, zvuk preko HDMI-a, sve. Problem imam sa 64-bit sistemom. Vec drugi put instaliram na drugom hard disku koji je SSD i sigurno je ispravan jer na njemu radi Win7 bez problema. Prvi put mi je sistem radio ali igre nisu htele uopste i ako je imao istu verziju drajvera. Drugi put sve se ok instaliralo, nisam ni stigao da probam neku igru, cim sam zakacio LCD TV preko HDMI kao drugi monitor, prso mi cinnamon bezpovratno! Znaci nista nisam mogao da uradim, otkacio TV, restart, recovery mod, software mod, mdm-recovery - nista. Znaci vidim ikone na dekstopu i mogu da otvaram programe ali mi nista iz Cinnamon okruzenja ne radi, ni settings, ni sat, nista. Obrisao i stavio Win opet dok ne budem imao vremena da probam opet ili cu na onaj drugi obican HDD da instaliram x64 pa da vidim sta kaze.
Video sam na AMD sajtu par saveta koje nisam probao i koji treba navodno da se urade pa cu i to probati. Ako imate ideju sta moze da me zeza samo zato sto je x64, javite.

Menjaj tu Radeon HD 7770 za NVIDIA GeForce GTX 750. Ne vredi se mučiti. AMD očito ima loše drajvere ua Linux. Prošle godine mi je malo falilo da bacim u đubre HD 5670 zbog Linuksa... Na kraju sam kupio GeForce GTX 650 i propevao sam.

Nazad
Vrh Dno