Šta je novo?

Linux i Games...

|smile|

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
Epa ovako...
Zanima me dali bi bilo pametno staviti linux u igraonicu i kako bi se on ponasao u mrezi i koji bi bilo najpametnije staviti???

boom

???
A koje to igre rade na Linux-u ??? Cini mi se da mozes da ih nabrojis na prste jedne ruke 🙂
Kakva ideja !?!? ctp;

quake će ti raditi bez problema, ali ipak nije ti linux za igreonice još jer je suviše komplikovan za klince koji inače dolaze da se igraju a i što darpin reče vrlo malo igara će raditi

|smile| je napisao(la):
Epa ovako...
Zanima me dali bi bilo pametno staviti linux u igraonicu i kako bi se on ponasao u mrezi i koji bi bilo najpametnije staviti???

Linux se u mrezi ponasa kao riba u vodi, medjutim, broj igara interesantnih za igraonicu je prilicno suzen - mozes da pogledas sta je nudio Loki, koji doduse vise ne radi, ali imas odatle linkove ka resellerima koji i dalje prodaju te igre.

Dosta igara moze da se pokrene preko nekog windows emulatora, ali nije to to. Sama emulacija znaci pad performansi igre, a i potencijalne probleme sa kompatibilnoscu (emulacija nije isto sto i "prava stvar", zato se i zove 'emulacija' 😀).

Ma ono sto je najbitnije
ne radi CS.
A za (neki) server i moze ali ipak treba naci nekog ko se razume u postavljanje servera pod Linuxom.
Za neki internet centar vec i moze(cak i bez harda na radnim stanicama) ali koga to jos zanima! 🙂

Ma

Ma meni je frka ako dodje do ovog ****** sa microsoftom sto ce morati da se placa windows, pa sam zato hteo linu,.
ma nema veze, u svakom slucaju hvala vam...
(btw: ovo nije smile, vec njegov buraz) 🙂
cya!....

U tom slucaju ne bi trebao placati samo windows, nego i igre (po masini). Osim toga, u takvoj situaciji (kada dogori do nokata) proveri dobro u vezi igara da li je dozvoljeno uopste koristiti "obicna" izdanja igara u takvoj primeni. Znas ono kao sto pise u pravima "zabranjeno iznajmljivanje, trt-mrt, itd".

Uglavnom, nije tu windows jedina stavka za koju bi te nagazili (da hoce da te nagaze).

radi:
quake2,3,sof 1 i 2, jedi knight 2, wolfenstein,...i ostale q2,3 endzin igre

halflife(aka cs) RADI!!

samo vam treba hl port i mozette skinuti cs sa neta...

mada je po meni mnogo bolja opcija da samo jedan komp bude pod linux-om i da s e na njemu drzi server za razne igre tipa q3, ut, cs, cak moze i bnet🙂))

jeste da bi jedan covek morao da bude vecinu vremena tu, al ajde😉

Jeste, igre sa quake engineom rade fenomenalno, cak bolje nego na windowsima. Nisam znao da je Halflife portovan, video sam samo halflife linux server...gde se moze skinuti linux halflife?

Znaci Wine? 🙂 Steta.....
Bas cu da procackam

S obzirom da sam probao wine samo par puta uzdrzacu se od iskljucivih ocena, ali reci cu da je razlog za to sto sam se svaki put razocarao i sad ga i nemam u sistemu. Ono stpo sam video radilo je bar 5 puta sporije nego na pravom winu. Mozda ako stavis P4 2.53GHz mozes da imas performanse kao Duron 600.

Marel je napisao(la):
S obzirom da sam probao wine samo par puta uzdrzacu se od iskljucivih ocena, ali reci cu da je razlog za to sto sam se svaki put razocarao i sad ga i nemam u sistemu. Ono stpo sam video radilo je bar 5 puta sporije nego na pravom winu. Mozda ako stavis P4 2.53GHz mozes da imas performanse kao Duron 600.
ja sa wine-om imam malo drugačija iskustva, konkretno quake 3 mi je radio 10% brže nego pod windowsom

BeastMaster je napisao(la):
ja sa wine-om imam malo drugačija iskustva, konkretno quake 3 mi je radio 10% brže nego pod windowsom

Zasto wine i quake kad postoji native quake 3 za linux? 🙂 Zamisli koliko je tek onda brzi nego onaj u windowsima 😀

salac je napisao(la):
Zasto wine i quake kad postoji native quake 3 za linux? 🙂 Zamisli koliko je tek onda brzi nego onaj u windowsima 😀
pa zato što nisam imao prilike da nađem quake za linux🙁
pozdrav

BeastMaster je napisao(la):
pa zato što nisam imao prilike da nađem quake za linux🙁
pozdrav

Skini quake 3 za linux sa http://www.planetquake.com/quake3/files.shtml
Pa kad ga instaliras iskopiraj pud fajlove iz wina u quake direktorijum na linuxu i gotovo. Ili jos bolje, sa ln -s izlinkujes pud fajlove sa win particije u linux quake3 dir.

Nazad
Vrh Dno