Ima Linksys wrt54gs. Radi kao AP i delim net preko njega. Na rastojanju od nekih 10ak metara u stanu ne dobijam dobar signal i to me pomalo nervira. Proucavao sam razne forume i skapirao da ovaj model i nije bas slavan po dometu. Ok, imam par zidova koji predstavljaju prepreke, takodje u okolini detektujem nekoliko wireless mreza sto sve zajedno ometa moju mrezu. Probao sam sa DD-wrt firmware-om da pojacam mW ali bez promena. Jedina nada mi je nada da stavim vece antene.
Gledao sam Linksys-ov sajt i tamo nude neke antene i pojacivace kao opcije ali ja ne znam gde kod nas da ih kupim?
Ima li neko ideju gde mogu da nadjem odgovarajuce antene za moj router ili da li mogu nekako samogradnjom da pojacam ili usmerim domet?
Razmisljao sam i da probam da iza obe antenice postavim dva parceta lima, onako parabolicno i da ih usmerim ka sobi ali nisam siguran da je to odgovarajuce resenje. Ima li neko iskustva u tome?
Pozdrav!
Gledao sam Linksys-ov sajt i tamo nude neke antene i pojacivace kao opcije ali ja ne znam gde kod nas da ih kupim?
Ima li neko ideju gde mogu da nadjem odgovarajuce antene za moj router ili da li mogu nekako samogradnjom da pojacam ili usmerim domet?
Razmisljao sam i da probam da iza obe antenice postavim dva parceta lima, onako parabolicno i da ih usmerim ka sobi ali nisam siguran da je to odgovarajuce resenje. Ima li neko iskustva u tome?
Pozdrav!