Šta je novo?

Linearno programiranje

dr1pac

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
380
Znam da nema mnogo veze sa samim programiranjem, ali ne znam gde drugde da postavim temu.
Elem, treba da pisem seminarski iz Linearnog programiranja, a tema su "matricne igre". Dobio sam neku literaturu na engleskom, ali je jako lose objasnjeno (malo konkretnog, vise neki primeri). Ima li neko neke literature o ovome, a da je na srpskom?

Na FTN-u,odsek za industrijsko inzenjerstvo i menadzment se predaje predmet TEORIJA ODLUCIVANJA,i koristi se knjiga sa FON-a (nisam siguran koji je tacan naslov knjige),elem u njoj imas i poglavlja o lineranom programiranju...Mozda cak u kopirnicama na FTN-u mogu da se nadju kopije,a i biblioteka bi trebala da poseduje po koji primerak te knjige.
Eto,cisto da znas gde mozes da usmeris svoju potragu...

Pozdrav:)

'fala :)

Kod nas na FON-u postoji predmet operaciona istraživanja. U okviru predmeta detaljno se radi linearno programiranje (mnogo detaljnije, nego recimo što radimo na predmetu teorija odlučivanja ili npr. metode optimizacije).
Možda ti nešto pomogne sajt www.laboi.fon.bg.ac.yu ...
Link ka literaturi iz operacionih istraživanja tj. uvodu u linearno programiranje ti je http://www.laboi.fon.bg.ac.yu/download/OpIs/LP.zip (fajl ima oko 1,2 MB)... srećno.

Poslednja izmena:
U sustini da li taj seminarski treba da bude smao neka prezentacija ili trebas da napises program koji ce raditi matricne igre. Ako je samo prezentacija, kolega bluenick je lepo rekao da potrazis na FON-ovom sajtu, tj bas na prezentaciji LABOI, imas dosta materijala jer sam i ja student FON-a.

Ako je ipak potrebno napisati program, u matematickoj gimnaziji smo to radili u PROLOG-u.

Hvala svima, snasao sam se.

P.S. Posebno hvala Danijelu cheers

Nazad
Vrh Dno