Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Steamroller ,jasno.Samo sam dopunio tvoj komentar ... Da ne ispadne kako se foliramo ;) .

...

Nego,jel ima još koji sajt na tu temu ??
Pored Licida,Cenkajse ...

Danas sam po nekim starim porukama u InBoxu naleteo na neki poziv za učešće na "my trade.rs" ,međutim,link je mrtav ...

Ajde da i ja dam skroman doprinos.
Nisam ni na jednoj strani,jer kada se sve skupi u pravu je i jedna i druga strana.
Evo mene izbacili pre dva dana,navodno grubo krsenje njihovih pravila,cak su se i pozvali na pravilni tacka 7.6.gde pise a to sam morao da prihvatim kada sam postao njihov clan,a to je da oni imaju diskreciono pravo da me bez obrazlozenja suspenduju to su normalno i uradili.
Znaci sa te strane su u pravu.
Medjutim sada se postavlja jedno drugo logicno pitanje,
Koji je njima interes da ljude ili ti clanove kao sto sam ja bio 150 pozitivnih nijednu negativnu i neutralnu.da suspenduju.
To mi nikako nije jasno,pa ja i svi ostali su im dobar profit donosili,jer sam preko 90 posto prodavao.
Ajde da mi to neko objasni.
Jedino ako se ide drugom logikom a to je a ti preko nas zaradjujes,pa ce mo ti zabraniti da se bogatis,mada tu uvek ima varijanta da otvoris drugi nalog,kod njega se samo gube pozitivne ocene koje moras ponovo da ostvaris.
Mada sam i taj fazon sa ocenama pokupio na ebay,tamo kinez prodaje nesto skoro dzabe,od 0.15 centi i za mesec dana nakupi preko 100 pozitivnih i onda krece velika prevara,jer ljudi po automatizmu gledaju koliko imas pozitivnih a ne gledaju sta si to prodao pa zaradio te ocene.
Razumem ja da oni trenutno imaju monopol,a kako stvari stoje bice to u dogledno vreme tako.
Ono sto sam primetio da te suspenduju cim ti njima kazes nesto sto im nije po volji,tako sam ja cackao mecku jer su kao navodno imali neke top prodavce koji ka i vecina nas prodaj robu sa ebay,alibaba itd.
Necu sad ja da kazem da tu nije bilo i da nema zarade ima,ali se tu covek nikako ne moze obogatiti kao recimo siva ekonomija hrane iz Madjarske,ovo napominjem jer mi carina za svakavu glupost trazi papir,u pravu su i oni,ali valjda vele prvo ove sitne pa onda ce mo krupne.
Znaci da sumiramo zato sam i rekao da su u pravu i ovi sa Limunda,a bogami i ovi koji su diskvalifikovani kao i ja.
Ipak moramo priznati da je danas do lakog novca jako tesko doci a prodaja je uvek bila najlaksa stim da je uvek i imala najveci rizik.
Ono sto je mene zbunilo a to je ko od drzavnih organa stii ovu korporaciju,jer nista u ovojdrzavi ne funkcionise ako nekome nisi nesto platio ili neka stranka da te drzi.
Ako je tacno da im je firma u Nemackoj to mu onda dodje kao neki ofsor.a to nije dobro u ovom lancu za nikoga a ponajmanje za drzavu.

Zanima me da mi kažete kao poznavaoci prilika da li sam u pravu ili ne.
Skontao sam da se na svakoj aukciji nekoh prodavca pojavljauju "botovi" koji dižu veštački cene. Da li paranoišem ili je to slučaj.
E sad, što se tiče stripova. Ne čitam ih, ali sam načuo da jedan isti lik ima više naloga. Nije u tome problem, već u tome što vam zavaljuje kolekcije stripova kao originale.
I to veoma lako, kopira svoje originale, našao je od preko papir koji liči kao da je star. A štampa negde u Srbiji. Obratite pažnju šta kupujete, sve može da se kopira i plastificira uz odgovarajuću opremu i resurse.

Zanima me da mi kažete kao poznavaoci prilika da li sam u pravu ili ne.
Skontao sam da se na svakoj aukciji nekoh prodavca pojavljauju "botovi" koji dižu veštački cene. Da li paranoišem ili je to slučaj.
E sad, što se tiče stripova. Ne čitam ih, ali sam načuo da jedan isti lik ima više naloga. Nije u tome problem, već u tome što vam zavaljuje kolekcije stripova kao originale.
I to veoma lako, kopira svoje originale, našao je od preko papir koji liči kao da je star. A štampa negde u Srbiji. Obratite pažnju šta kupujete, sve može da se kopira i plastificira uz odgovarajuću opremu i resurse.

koliko cujem, najpopularnija radnja za stripove je u samom centru grada,blizu zelenjaka,pa tamo mozes da potrazis sve sto te interesuje, a sto se tice kupinda,prevarinda i slicnih... kao i na autopijaci ~ mora da se doobro pazi ;)

Na koje stripove mislis? Nove VC i slicne ili na stare...
Ima svako nekog "druga" koji ce mu dizati cenu na limundu. To je opste poznata stvar.
Ali za to stampanje prvi put cujem. Daj vise informacija :)

Kad bi bili dobrog kvaliteta i ti "prestampani" ali po povoljnim cenama ja bi kupovao. Nije mi vazno da je original, neotvoren...
Naravno, prevaru tipa prestampano a prodaje kao original ne bi tolerisao, sve i da su dzabe.

Neznam gde drugde da pitam.

Jesam ja prolupao ili je stvarno bila limundo aplikacija za android telefone jedno vreme na marketu ?

ja bih pustio da me suspenduju a prethodno ih napusio, nemaju pravo to da rade.. otkud im takva ideja, kako ti da znas da taj covek nije nesto uradio sa laptopom? Lepo te suspenduju, napravis nov nalog ili ne napravis uopste i cao zdravo.. ja imam 78 trenutno pozitivnih i ni jednu negativnu, prodavao sam sve i svasta nekoliko godina, imalo neka losa iskustva mojom ili necijom krivicom ali s ovim se nikad nisam susreo.. u zadnje vreme su postali mnogo rigorozni da mi se ne isplati uopste ni da prodajem tamo nista vec samo da iskoristim aukciju kao oglasavanje i najbolje prodjem tako sto ukinem aukciju ili prodje bez ponuda pa napravim neki deal kasnije..

^^ imarkovic da nisi u nekom srodstvu sa limundovcem kafanamarkovic taj je nasiroko poznat :D

da li vam ovde neshto smrducka:

http://www.limundo.com/kupovina/KING-KARTICA-ATI-ASUS-5970-broj-1-/4649422
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...cke-kartice/KING-KARTICA-MSI-ATI-5970/5804364

lichno nisam pristalica bilo kakvih akcija na limundu, ali poshto sam odluchio malko da se poigram sa bitcoin-om, a 5970 i dalje suvereni vladar u tom polju, sam zbog toga samo licitirao (prvi put je je bilo bzvze, imao sam je nekada i ostala mi u lepom secanju :D), i chim sam video oglas bio mi je poznat text, kao i naslov ovaj KING kartica i te fore, najbolja na svetu i dalje :D (riiiiight)
e sad recite vi meni, onaj stochic na kome je slikano u obe licitacije, kao i veci deo texta oglasa su identichni prvoj licitaciji ove asus 5970.
chudno mi je kako to isti stochic malo u kacharevu, malo u bg-u...ili je lik mozda prodao ovom drugom stochic zajedno sa kartom, ili pak, uz sve 5970 ide jedan takav stochic pride?

Zakuni se da ovo pises ozbiljno? Vidis valjda da je prva karta Asus, a druga MSI?

Стварно сточић (???stochic???) исти а картице различите. На обе аукције победио исти купац...

Poslednja izmena:
@jericho
malko bolje obrati paznju shta sam napisao ;)

e sad, postoji i jedno logichno ali malo verovatno objashnjenje :D :
jedino da su u pitanju braca koja su imala po jednu 5970, i jedan od njih je prodao prvo asusa dok su bili u kacharevu, pa su se onda silom prilika preselili u beograd, poneli stochic (a i parket) i kartice sa sobom, a onda je drugi brat odluchio da proda i svoji 5970 :D...mislim....neshto mi tu sumnjivo....mislio je da zavara trag miljeom :D:D:D

@jovandeka
pa kad sam kliknuo na celavogcelavog otvorila mi se i ona stara aukcija i tako sam se da kazem 100% prisetio te licitacije

Poslednja izmena:
Gainward radi samo NV kartice, ili je to i bila poenta? Anyway, ovo jesu razlicite kartice, kao sto napomenuh na pocetku
MSI:
five_pictures4_20100527092900.jpg
Asus:
563_5970_1.jpg

Ne ulazim u to da li je rec o istom prodavcu, kartice su razlicite, iako veoma lice.

Ma kapiram da su razlicite, ali da lice - a da ne pricam o "king" fenomenu...
Postoji mogucnost da je slucajnost, i da su u pitanju posteni prodavci,mada meni ne bi na pamet palo da kupim, smrdi mi na prevaru na 1km. ;)

@jericho
ti nastavljash u stilu da ja mislim da su to iste karte?
znachi, vidim da su razlichite nisam slep :D, kao i nalozi, ali sve ostalo je isto: 99% je to isti stochic(parket :D)/ista osoba, ista velichina slike, rekao bih i isti fotoaparat, slichan nachin fotkanja, text i naslov oglasa gotovo preslikani, i u oba sluchaja pobedio isti lik na licitaciji.
naravno, u teoriji je sve moguce, al u praxi meni ovo smrdi na neke mutne radnje....ja sam to prijavio limundo timu pa eto, videcemo....:D

Poslednja izmena:
^
Meni uopšte nije jasno koja je poenta ovog tvog citiranja????
Ali najozbiljnije...
I šta si zapeo da "braniš" ovog "shizofrenika" sa Limuna, iz aviona se vidi da su u pitanju (u najmanju ruku) dva povezana naloga (ako ne i jedan čovek sa dva naloga), što je prvi signal za sumnju (što je demios i objasnio).

@jericho
ja tebe, druze, nishta ne razumem.

@all
hteo sam samo da ukazem na potencijalno sumnjive radnje ili potencijalno loshe iskustvo na limundu, jer tako tema glasi, da znaju ljudi ubuduce da se paze ili pak ne zalaze tamo.

Ja uopste nisam ulazio u problematiku tog duplog naloga, nego me sad covek nervira sto je najpre tvrdio da je ista karta, a posle toga da to nikad nije ni tvrdio.

ko je tvrdio da su to iste karte? jedino si me ti tako razumeo.
dosta vishe sa tim, nije to uopshte poenta priche.
ako si se uhvatio toga jer nisam bash naglasio za svaki link posebno koji je vendor u pitanju....ondaa....mislio sam zaista da nema potrebe za tako nechim.

Poslednja izmena:
Jesi kupio neku od ovih kartica, asus ili msi?
Ona je mama za btc ali je pitanje koliko su vec radile bas btc.
Ako ti treba neki savet u vezi btc-a, javi se.

Aaaa cek cek, ova asus je prodata jos marta meseca.

U opisu obe kartice imaju identicno opisivanje, isti link je koriscen.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno