Šta je novo?

Limundo - Opomena pred utuženje???

Limundo je imao svojih par godina slave 09-10-11. Nakon toga, postao je rupa od sajta sa ocajnim menadzmentom. Ne znam ko uopste trguje na limundu pored zivog kupujemprodajem, koji, iako ima svoje mane ipak je bolji sajt u svakom smislu za korisnike.

Neverovatno je koliki je potencijal limundo imao, ali kad ljudi ne znaju da vode biznis, nista ti ne znaci.

Interesuje me da li ima neko ko je odlucio da ne plati dug zbog zastarelosti? Ja se i ne secam da sam bilo sta prodavao na limundu, ali imam dug. Poslednji put sam se ulogovao pocetkom 2011. znaci da je dug napravljen pre. Da li je neko u slicnoj situaciji sa 10+ god i odbija da plati? Da li cete ici do kraja sa prigovorom, itd?

Po zakonu je to definitivno zastarelo, ali ovo je Srbija, tako da ....

Ja imam skoro 10 godina staza na limundu,na kp oko 7.
Na limundu imam preko 500 cena dok na kp imam oko 15.
Meni kao kupcu vise odgovara limunda iz vise razloga.
Moze se pronaci dosta povoljnije nego na kp.
I generalno kupoprodaja mi je sigurnija.
Na kp sam imao vec jednu prevaru kao kupac i kp tim mi nista nije pomogao,a na limundu sam isto imao ali sam na kraju isterao pravdu.
Limundo prvenstveno nije za prodavce jer deru sa provizijom. Prvo je ogromna provizija za postavljanje,vrtis 10 tak puta stvar od 300 din a isto toliko novca das limundu zbog usluge sto si postavio oglas na njihovom sajtu,kp je daleko bolji za prodavce.
Limundo i dalje ima dosta kupaca ali to vise nije to,mnogi sumnjaju da se vestacki dizu cene (i ako nema niko dokaza i ja smatram da se vestacki duzu) Mnogo manje kupaca i clanova a vise ponuda nego pre 10 godina gde je daleko bio popularniji i aktivniji.

Ja samo od 2013 god. isključivo kao kupac tamo, i dan danas povremeno pazarim ponešto jer može znatno bolji dil da se postigne nego na KP. Ima "smeća" na oba sajta ali ovde mu barem početna cena bude niska pa se proda ako vredi a na kp stave fiksnu i to neku ludačku cenu. Evo primer, ovo na limundu ne bi otišlo preko 50 din, verovatno ne bi ni mrdnulo sa početnih 10 din pa recimo uzmem jer sam hteo da experimentišem nešto sa mem čipovima, ovako neka hvala.
Najviše pazarim od ovih što donose raznu robu iz inostranstva, i to najviše volim ono što se vodi kao neispravno, da bi popravljao :D

Ja samo od 2013 god. isključivo kao kupac tamo, i dan danas povremeno pazarim ponešto jer može znatno bolji dil da se postigne nego na KP. Ima "smeća" na oba sajta ali ovde mu barem početna cena bude niska pa se proda ako vredi a na kp stave fiksnu i to neku ludačku cenu. Evo primer, ovo na limundu ne bi otišlo preko 50 din, verovatno ne bi ni mrdnulo sa početnih 10 din pa recimo uzmem jer sam hteo da experimentišem nešto sa mem čipovima, ovako neka hvala.
Najviše pazarim od ovih što donose raznu robu iz inostranstva, i to najviše volim ono što se vodi kao neispravno, da bi popravljao :D
Ja se ne usudjujem da kupujem neispravne stvari sa limunda. Dosta pojacala se prodaju kao neispitana ali u kategoriji "neispravno"
Za malo novca moze da se dobije mozda ispravna stvar ili da se popravi.
To uglavnom i rade ljudi,kupe pa posle na kp prodaju po 3x vecoj ceni :D

Ljudi zamolila bih Vaš za savet.Meni su ovu opomenu slali na mejl koji ne koristim dugo, nisu na kućnu adresu nit išta, al istu imaju u sistemu.Prosao je rok od sedam dana, i brinem se da li će stvarno pokretati postupak ako sam platila sada.

Meni su juče, 15 dana od podneska zahteva isplatili preostali kredit. Nalog će mi navodno trajno ugasiti naknadno pa ću i oko toga da vas izvestim.

Hvala na odgovorima. 😄😄😄 Baš me je iznerviralo ovo. Za je*enih 500 dinara. Ja koliko sam razumela ta provizija je trebala da se plati samo kada novi predmet stvaljam na prodaju.

Nisi razumela. Provizija je trebala da se plati čim si prodala predmet. A bez plaćanja nisi mogla da staviš nov predmet na prodaju.
Jasno, mene samo zanima da li će stvarno zbog 500 dinara da tuže i da se ciganišu. Jer do sad nisam dobila ni jednu opomenu ili išta slično, a danas sam saznala da nije samo meni. Pa sam htela ovde da pitam da li je nekome stavrno stigla tužba.
Svesna sam ja da sam trebala da platim, kao i svi ovde, ali sam zaboravila da uopšte postoji taj nalog i nisam znala da je to razlog za tužbu...

zamisli zaboravis da imas brojilo za struju :)

Jasno, mene samo zanima da li će stvarno zbog 500 dinara da tuže i da se ciganišu. Jer do sad nisam dobila ni jednu opomenu ili išta slično, a danas sam saznala da nije samo meni. Pa sam htela ovde da pitam da li je nekome stavrno stigla tužba.
Svesna sam ja da sam trebala da platim, kao i svi ovde, ali sam zaboravila da uopšte postoji taj nalog i nisam znala da je to razlog za tužbu..
Opusti se platila si neće te tužiti, većina su platili ko je platio platio ko nije nije i na tome će se završiti to su baš stari dugovi i sitni

Interesuje me da li ima neko ko je odlucio da ne plati dug zbog zastarelosti? Ja se i ne secam da sam bilo sta prodavao na limundu, ali imam dug. Poslednji put sam se ulogovao pocetkom 2011. znaci da je dug napravljen pre. Da li je neko u slicnoj situaciji sa 10+ god i odbija da plati? Da li cete ici do kraja sa prigovorom, itd?

Po zakonu je to definitivno zastarelo, ali ovo je Srbija, tako da ....

Da, ja. Odgovorila sam im na glupav mejl da neću da platim jer je zastarelo i da ću se pozvati na rok zastarelosti i na činjenicu da su o tome bili unapred obavešteni, ukoliko me tuže. Odgovorili su mi da im se obratim sa mejla na koji sam dobila ''opomenu pred utuženje''. Sa tog istog mejla sam im i pisala ali eto ni to ne mogu da vide, tako da i da nisam u zastarelosti ne bi im platila jer ako ne znaju koji mi je mejl kako da znaju kako se zovem i gde živim.

Za napad panike, opusti se zaboga neće te tužiti i da nisi platila tih 500 din, a posebno ne sad kad si platila.

Skupljaju sta mogu pred da ugase sajt. Neko plati, neko ne, al bice dovoljno za da idu na odmor.

Zanimljivo mi je da je tema o limundu opstala i opstace dosta dugo,a za kupujem prodajem su dve teme vec otvarane i ubrzo su dobile katanac.

KP je radio masovne opomene pred tuzbe?

Ne verujem da će biti tužbi, mislim da je Limundu u interesu da se sve ovo što pre zaboravi, a izgleda da ide u tom smeru. Onoj advokatskoj kancelariji ponovo omogućili ostavljanje recenzija na Google Maps a ima samo jedne, i to od pre tri dana.

KP teme su bile iskljucivo o prodavcima tj clanovima. Ovde je rec direktno o Limundu i njihovom pristupu resavanja problema. Takve KP teme nikada nece biti niti opstati iz kristalno jasnih razloga niti su za poredjenje sa ovom. Ignorisi temu ako ti se ne svidja.

Meni nikakav mejl nije stigao Screenshot_20220625-180605.jpg

KP teme su bile iskljucivo o prodavcima tj clanovima. Ovde je rec direktno o Limundu i njihovom pristupu resavanja problema. Takve KP teme nikada nece biti niti opstati iz kristalno jasnih razloga niti su za poredjenje sa ovom. Ignorisi temu ako ti se ne svidja.

Ja ne znam kakav treba da bude pristup resavanju problema,kao sto sam rekao,dug je dug i treba da se vrati.
Sto se nacina tice slazem se,nacin im je smesan i potraznja duga im je na razini decijeg obdanista.

Bila i kod mene neka sića. Nisam se logovao na sajt još od 2012. Rešio i to, pa da sam miran.

Screenshot_20220706-101132_Gmail.png

Meni su juče, 15 dana od podneska zahteva isplatili preostali kredit. Nalog će mi navodno trajno ugasiti naknadno pa ću i oko toga da vas izvestim.
Upravo obavešten posle tačno mesec dana od podnošenja zahteva da mi je nalog obrisan.
IMG_20220706_101445.jpg

I da li je propao.bankrotirao ili sta vec Limundo?..........deluju da i dalje punom snagom jasu...

Ne znam kako se vidi to propadanje...ja sam tamo najcesce kupovao knjige i stripove,sad pogledam i vidim i dalje velika ponuda istih,koji se uglavnom prodaju....

Ja pratim jedno 15tak prodavaca više od godinu dana, od onih što donose polovne stvari iz (otpada) inostranstva, skoro pola je prestala da prodaje od početka godine.

Evo da okačim moju današnju prepisku sa Limundom da se vidi kakvi ljudi tu rade i kako i na koji način tretiraju svoje korisnike. Sve počinje tako što mi stiže od njih poruka kako je potrebno da verifikujem svoje podatke, ostatak prepiske možete da ispratite. Nakon poslednje poruke nalog mi biva suspendovan.

11111111.jpg
22222222.jpg
33333333.jpg
4444444.jpg

Moj odgovor na poruku o suspenziji :

"....Evo ovako da sumiramo stvari. Suspendovali ste mi nalog bez i jednog razloga validnog, lažno ste me optužili da koristim lažne podatke što je kao što znate zakonom kažnjivo. Lažno ste me optužili i da sam koristio nekakve prethodne naloge.
Imao sam oko 50 pozitivnih ocena i ni jednu negativnu, nalog sam koristio 2 god. Ovo je vaše hvala nama korisnicima koji vas hranimo i koji redovno izmirujemo obaveze prema vama.
Zbog ovakvog brutalnog iživljavanja potrudiću se da ovo dospe u medije pošto vam izgleda nije bila dovoljna farsa sa potraživanjem novca.

42 din možete da zadržite, to neka vam ide na čast...."

Takodje evo ovom prilikom pozivam sve vas koji imate veze sa medijima da ovo poguramo i da ljudi još jednom vide na koje su grane ovi spali.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno