Šta je novo?

Lightbox

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Smorio sam se od pretrazivanja pa reko da pitam ovde. Trenutno koristim jquery.lightbox-0.5.js. E sad da li neko zna, da li na njemu mogu da se postavljaju opisi slika, ili koja lightbox varijanta to omogucava (ima ih gomila)? Bilo bi jos bolje ako mogu i komentari da se postavljaju (tipa kao na fb).

U Lightbox2 možeš da dodaš description sa title="blabla"
Baci pogled ovde

E da gledao sam to, ali da li moze za svaku sliku posebno? Znaci da napisem za svaku slike posebno sta se nalazi na njoj.

Poslednja izmena:
E da gledao sam to, ali da li moze za svaku sliku posebno?

Naravno. Title tag može da se doda svakoj slici.
Kod:
<a href="images/image-1.jpg" rel="lightbox" [B]title[/B]="Description slike">image #1</a>
To je kod za dodavanje slike ako hoćeš pojedinačne slike.
Ako hoćeš da po otvaranju prve slike postoji Forward i Back za druge slike iz galerije
umesto rel="lightbox" stavish rel="lightbox[imegrupeslika]".

Ja to imam u jquery-ju kod. meni je poziv ovoga samo :
$(function() {
$('.aha a').lightBox();
});
gde mi je aha span u kome se nalazi link ka slici. Fora je sto sam uradio paging preko php-a tako da mi on generise linkove 🙁, postavlja mi title na ime slike. Da li bi mogao nekako da uradim da na osnovu imena slike iscupa opis iz nekog tekstualnog fajla ili baze (ovo je vec pitanje iz php-a)?

Poslednja izmena:
Slab sam sa PHP-om. sirNemanjapro ili neko drugi ko se bolje razume u materiju ti verovatno može pomoći.

Možeš to ali najbolja opcija ti je da ime slike i tekst o njoj držiš u tabeli u DB.

Nazad
Vrh Dno