Šta je novo?

Licencirani windows sta je dokaz?

Mozda je mislio na vece finansijske obaveze kao...kupovina kuce npr :D
***, glupi Adobe Proffess kosta 500$...ccc

Ako mi se ucini da neki softver vredi toliko koliko kosta - platicu ga. Windows ne spada u takav softver, ni office ... a taj vas adobe ne koristim, deluje preskupo i verovatno ga ne bih platio.
Osim toga kriza je, cak i firma koja ima para, valja malo da ustedi neki dinar, a pogotovo evro ... i da, kupujmo domace :wave:

Poslednja izmena:
Za ove iznad sto su pisali da se OEM ne moze kupiti posebno, itekako moze da se kupi posebno. Barem tada, sada ne znam za druge firme :D

Evo bas gajbi imam disk koji je OEM i koristim ga za svoje kucno sklepalo. Sold by R.I.P. Jurolink.

Virus koji me je napao i napravio njesra na kompu (do tada "legalan" win, kao i 90% populacije :D ) odlucim da se bacim na OEM, druga instalacija isto njesra, i na trecu kroz razgovor sa MS trazili su da im posaljem fotku.
A kako fotku kada Win ne shljaka kako treba i gubi se do krajnosti kada nece ni da se uloguje, pa kako da posaljem. Srecom skapirali su.

Da skratim pricu na kraju je sve proslo kako treba, virus je zarazio sve exe fajlove i nemoguce ga je bilo ocistiti, i dok sam provalio da je viruscina i to novog porekla, tada nije bila definicija napisana.

U medjuvremenu kroz pricu i resavanje problema sa jednim likom iz MS-a, upita me za jedan kod na disku. Ja mu izdeklamujem, kad vidim da na nalepnici stoji drugi, a na brown kutiji 3ci kod. Tri razlicita koda. Ovaj objasni da su to neki kodovi A, B i C, a treba da su na nalepnici i na disku isti. I pita me gde je to kupljeno, ja tu i tu, tako i tako. Kaze da nije problem jer ih cesto ljudi zovu gde su 2 razlicita koda u pitanju (Srbija bato). I kada me je lik pitao i za nalepnicu, ja mu rekao da je ne drzim na kucistu, jer ako sta ako promenim kuciste? A lik je totalno razumeo. (koji je to ***** smislio) A inace ovi iz Jurolinka nalepili nalepnicu na "uputstvo" za XP na CD Boxu. :eyebrows:

BTW sto ga Vista Ultimate OEM kod nas 220 jura, a napolju Retail je 220 dolara (150 jura)? I pride na jednom mestu kod nas, i to samo na jednom mestu, sam video Retail i kosta skoro 350 jura?

Sto to nas MS ne resava?

Poslednja izmena:
BTW sto ga Vista Ultimate OEM kod nas 220 jura, a napolju Retail je 220 dolara (150 jura)? I pride na jednom mestu kod nas, i to samo na jednom mestu, sam video Retail i kosta skoro 350 jura?

Sto to nas MS ne resava?

Bole ga patka?

Dok ima ovca, ni runo nece biti u deficitu.

eh, evo iscitao sam ovih 7 stranica :) samo imam jedno pitanje. imam ponudu da kupim windows xp ggk od usera ovde na benchu, to bi islo preko racuna, caletova firma kupuje od njegove. e sad dal to moze tako? dal bi bio problem da se win kupi od firme koja nije microsoftov gold partner?

edit: da zaboravio sam da kazem da je on kupio nekoliko ggk windowsa za firmu i ovaj mu je ostao i zato ga prodaje. pretpostavljam da mu se firma ne bavi prodajom racunara i opreme...

Poslednja izmena:
eh, evo iscitao sam ovih 7 stranica :) samo imam jedno pitanje. imam ponudu da kupim windows xp ggk od usera ovde na benchu, to bi islo preko racuna, caletova firma kupuje od njegove. e sad dal to moze tako? dal bi bio problem da se win kupi od firme koja nije microsoftov gold partner?

edit: da zaboravio sam da kazem da je on kupio nekoliko ggk windowsa za firmu i ovaj mu je ostao i zato ga prodaje. pretpostavljam da mu se firma ne bavi prodajom racunara i opreme...

Mislim da to nije bitno, osim ako firma od koje se kupuje u svojoj delatnosti nema maloprodaju, ali to bi već bio privredni prekršaj koji sa microsoftom nema veze.

Nije bitna maloprodaja ukoliko imaju Ugovor o toj transakciji. Nekoliko redova teksta.

Ranije je bilo bitno da prodavac mora da bude registrovan za tu delatnost, ali sada nije važno. Prijavljuje se samo preovalađujuća delatnost, a možeš da se baviš bilo kojom delatnošću za koju ispunjavaš propisane uslove.

To je OK, osim ako MS nema neki problem sa tim...

Ako čovek kaže da plaća preko računa, nema nikakve veze ima li firma maloprodaju ili ne.

Nisam se dobro izrazio ali ste me ispravili, bitno je da je sve ok.

kako mi je prodavac rekao, to bi fakturisao kao neku vrstu pruzanja usluge. ponudio mi je i racun iz metroa gde je kupio windows, ali on je naravno naslovljen na njegovu firmu.

druga mogucnost, koja mi je pala na pamet, je da ja kao fizicko lice kupim windows od njega, a posle laptop zajedno sa tim windosom koji sam i mislio da unesem u firmu prodam caletovoj firmi. caletova firma ima mogucnost da otkupi od fizickog lica. dakle imam fiskalni racun od laptopa, imam racun iz metroa, do duse naslovljen na njegovu firmu, sklepam ugovor po kojem prodajem legalizovan polovan laptop i to je to :) ovo bi mozda i najlakse proslo. naravno, covek mi daje cd, nalepnicu i sve ostalo sto se dobija uz ggk xp pro, tako da inspekcija ne bi trebala da pravi problem. da li je ovaj nacin po vama ok?

i jos jedno pitanje: da li se ggk kao i oem moze prebaciti na drugi racunar ako se laptop ne daj boze pokvari? na onu foru zvanja microsoftovog centra i trazenja novog serijskog broja?

Zašto bi ti izdao račun za uslugu, kada ima ulazni račun iz Metroa da je kupio taj software? Neka ti jednostavno izda račun za taj komad software-a, onako kako ga je uneo u svoj inventar/magacin.

Nazad
Vrh Dno