Vlasnik sam mesec dana, izabran je nakon jedno 4 meseca traženja telefona koji će zadovoljiti moje potrebe i biti u okvirnoj ceni shodno mojim mogućnostima, do nekih 300€, inače smatram da bilo koji ne treba da košta više od 100. Uslov je bio da ekran bude 5,5 minimum, dve kartice, 3/32GB memorija, FM prijemnik i prosečno dobra fotografija. U užem izboru je bio Xiomi, međutim, loša čujnost i razgovetnost razgovora i neimanje radija pa je otpao. Prijatelj nakn LG G3 uzeo ovaj model, polovan al kao nov i nakon mesec dana upotrebe sa punim zadovoljstvom sam i ja uzeo takođe korišćen besprekoran. Nemam iskustava sa telefonima, predhodnih 4 godine je bio Prestigio koji više nije mogao da primi aplikacije zbog malih memorija, inače ga je lansirala programerska kompanija i izuzetan je bio za upotrebu, dok recimo neki Sony duos koji sam pozajmio tokom 4 meseca me je žuljao ko kamen u cipeli. Nisam vičan drndanju telefona i kad god je nešto potrebno, drugar je čačkao. Sa LG V20 sve sam sam instalirao iz cuga, podešavanja isto sam, za ono ostalo sam morao malo da se konsultujem jer jednostavno nisam znao šta sve ovaj telefon može. Softverski i funkcionalno, telefon je savršeno logičan i ni u jednom trenutku nemam nedoumicu gde je šta kad ga čačkam, rizik da nešto zeznem je gotovo nepostojeć, vrlo jasana manipulacija po svemu. Suštionski, telefon služi za halo, no ovde ima jako puno komfora koje su zaista lepe i dobrodošle i pružaju neki komfor koji nikad ne bi predpostavio od običnog telefona. Prijem mreže je savršen, mahom ga koristim u betnoskoj garaži gde masa telefona gubi signal, 90% razgovora ide preko spikerfona i dodatnih PC zvučničića, razgovetno i glasno u oba smera bilo da je putem mreže, Vibera,Skajpa ili Watsapa. 4G je uvek na primarnoj kartici, 3G na drugoj, razlike između wifija nema kao što je bilo sa predhodnim aparatima. Zbog svoje manipulacije u gražnim uslovima,preko kamere zalepljen selotejp ali to ne smeta fotografijama koje su zaista odlične i više za prikaz radova mehanike na motorciklima. Suma sumarum, telefon je savršen, supruga ima Ajfon top, ovaj ga nadmašuje po svemu, plus dve kartice, plus mogućnost dodatne memerijske kartice i zamenljiva baterija. Zbog svog načina upotrebe, FM radio na zvučnicima, pretežno spikerfon razgovori, otvoren ekran i Viber, potrošnja baterije je prisutna, isto i sa predhodnih par aparata, ali brzo punjenje je toliko efikasno da nije potrebna druga ili veća baterija, mada praktično ovo jeste jedina manjkavost ako je uopšte, pre će biti da je moja zahtevna upotreba prekomerna. Zbog ne dolaska na evropsko tržište, pa i kod nas, telefon nema široku rasprostranjenost pa samim tim ni ugled, zahvaljujući tome se može kupiti po povoljnoj ceni kao polovan. Kako mi se čini, radiće dok ga gugl ne zaguši ili razbije, meni je potrebna što bolja zaštitna futrola pre svega zbog vucaranja u radionici, jedno lepo kućište je ovo, ali na žalost slanje za našu zemlju je isključeno, ima li neko ideju gde ga nabaviti ili nešto slično a dostupno:
https://www.zizowireless.com/collections/lg-v20-cases
https://www.ebay.com/itm/For-LG-V20...ickstand-Holster-Armor-FLAGSHIP-/351897293701
https://www.amazon.com/Zizo-Protector-Kickstand-Military-Holster/dp/B01M4R765P