Šta je novo?

LG V10

Upravo tako, samo ovakve fotke sa linka je nemoguce napraviti ako je fon u ruci. Sve preko 1/2 mnogo muti sliku iz ruke. Sto u prevodu znaci da je u praksi to nemoguce uraditi ;)

Auto vs manual
uploadfromtaptalk1458065674291.jpguploadfromtaptalk1458065683645.jpg
f0d9d9d1778534e9b26ed31d813ea73b.jpg

Poslednja izmena:
Prvo moram da se zahvalim ljudima sa ovog foruma jer sam bas ovde prvi put cuo za V10 opciju u VIP-u.
U Telenoru mi je istekao ugovor pre nekih 6m i odbijao sam da potpisem novi (bas u nadi da ce se neka ovakva situacija desiti). Broj prebacen na Nova 4 paket, popust od 7000 din zbog prebacivanja i onda na to 10% od uplate u keshu, sve ukupno telefon 36 000 din. Nakon 2 dana (od prebacivanja) je stigao V10. Pre njega sam imao G2, ocekivao sam ogromnu promenu al sam bio iznenadjen, telefon nije toliko glomazan kolko sam mislio, zapravo dosta je uzak i sasvim lepo lezi u ruci. Lajsne sa strane su malo klizave, al verujem da ce se vremenom "ishabati" pa nece biti veliki problem. Telefon nije zakljucan za VIP mrezu (verujem da to dosta ljudi interesuje). Dobija se verzija od 32 giga, sto nije toliko znacajno jer prima i SD karticu. Zvuk u slusalicama sa HI-FI DAC-om je savrsen (funkcionise samo unutar LG playera, ne radi na YT na primer). Telefon od 5% do 100% se napunio za malo vise od 1h i 20 min. Sto se tice potrosnje ne mogu da komentarisem jer je jos u fazi sredjivanja i "lickanja" tako da nije za uoredjivanje, ali cini mi se da je baterija dosta krace drzi od G2. Kamera zadja je fenomenalna, u svim uslovima (ukoliko se razumete u Manual mod setovanja). Predja kamera, kako je vec poznato sa LG-jem u zatvorenom prostoru nije bas i najbolja, ali napolju je i ona dosta dosta bolja od G2). Predja kamera sa manjim uglom je manje vise beskorisna, jer ce vam gotovo uvek trebati veci kadar, al dobro. Fingerprint skener radi bez greske i za divno cudo kolko god sam smatrao da je 2. ekran koristan samo jer se u njemu nalazi player, opcija da je recent apps gore dosta pomaze ukoliko igrate neku igricu ili se dopisujete na 2 razlicita messingera (npr. Viber i Wa). Meste ispod koga je procesor se naravno zagreva ali zadivljujuce malo, nakon skoro 20 min igranja igrice telefon uopste nije bio u kriticnom stanju. Lag za sad nisam uopste osetio, sve klizi perfektno ali to cemo saznati kroz god. dna koriscenja najbolje. To su neke od stvari koje su mene najvise zanimale pre kupovine ove masine. Nadam se da ce nekome pomoci :)

^ instaliraj ovo: DAC Fix for LG V10

This app enables the use of your LG V10's high fidelity ESS DAC/AMP output mode for any app on your phone, not just the built-in music app.

Mada ti to nista ne znaci za YT koji kompresuje zvuk ali ipak ce znaciti za neke druge plejere/aplikacije uz lossless formate.

Poslednja izmena:
Evo koda mene je oko mesec dana i ni L od laga

Ja na stok lanceru primjerim lag i to podobro. Desava se da sjecne, stucne itd... Na Nova Prime ga nema bukvalno. Ali ukoliko si presao sa samsunga ili lg onda ga neces ni primjetiti :)

Pitah pre neki dan za barometar,da li ga ima. Ima ga ,al mi cudno da nema aplikacije za njega,odnosno widgeta. Skriveni meni za evropske modele je *#546368#*960# ,tu sam ga nasao kako vredno ocitava pritisak :)

Pitah pre neki dan za barometar,da li ga ima. Ima ga ,al mi cudno da nema aplikacije za njega,odnosno widgeta. Skriveni meni za evropske modele je *#546368#*960# ,tu sam ga nasao kako vredno ocitava pritisak :)
Koji meni gledas, kada udjes u skriveni meni?

Jel neko odradio antutu bench, koliko bodova izvlaci, niko nista ne kaci...

Ne znaci mi ta sintetika nista, pa zato nisam ni radio.

Prva fotka auto mod, ostale su manual.
uploadfromtaptalk1458668338724.jpguploadfromtaptalk1458668357560.jpguploadfromtaptalk1458668366003.jpg

Ljudi gde ste šta je ovo - mrtva tema
Nema nikog ni da barem popljuje po telefonu [emoji1]
Eno ih svi u s7 i nexus temi ubiše se sa pisanjem oko kamere - jedina tema na forumu je kamera

Ja prodao svoj. Ocajna baterija i jako spora kamera u low light. Sve ostalo je ok.

Baterija je uzasno losa. Desava mi se da ga navece skinem sa punjaca, prenoci i ujutru krenem na posao sa 95%. Juce sam recimo u 16h ima jos 20% baterije. Jako puno skida bateriju ako je osvjetljenje +80% i ukoliko se slika puno. To sam primjetio da su dvije stvari koje najvise vuku bateriju, ekran i kamera a i youtube. Recimo P8 mi je neuporedivo manje jeo bateriju pri gledanju youtube nego V10, i S6 osjetno manje. Cini mi se da samsung ima najbolji bateriju pri browsingu i youtube, doduse, tu je faktor i ekran. Preko 4h SOT nemoguca mislija. A sjecam se da sam za S6 pisao da ima losu bateriju, a izvlacio sam preko 5h SOT. Mnogo losa baterija.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja.... Najvaznija mi je kamera, V10 me je razocarao u low light, isto onoliko koliko me odusevio slikama u osvjetljenom. Kontao sam 6p ali mi je to lutrija, jer ne znam kakav mu je autofokus u low light. A S7 me odbija zbog softvera... Neka odleze pare jedan dan, pa cu skontati sta i kako :)

Niko nece da nosi aparat pored mobilnog u 21. veku...osim ako nije neka djulabija dslr!

A na forumu su svi neki profesionalni fotografi pa im treba u svim mogućim uslovima savršenstvo od kamere - to se još uvek zove telefon ali izgleda u 21 veku to niko ne razume i previše očekuje ili samo mlati praznu slamu da bi imao što više postova ovde ili u nekim drugim temama
Najgori su oni što polemisu o telefonu a nemaju para ili neće da kupe ili su ljubomorni pa pljuju i što valja i što ne valja

Ne stoji ti poređenje, kao da sada ti praviš ne znam kakve pare pa si kupio telefon sa cpu i grfom jači nego pc mnogi što imaju. Sa ovim kamerama u telefonima glupo je bacati 150-200e na digitalac, plus još jedna stvar koja mora da se nosi i nije uvek pri ruci.

Stoji ili ne to je moje mišljenje - činjenica je da u svakoj temi najviše priča ima oko kamere
Brate mili kupi fotoaparat i udri do mile volje
Možda bi bilo bolje da pravimo peticiju i pišemo cannonu, soniju, toshibi i ostalim da počnu da ubacuju sim kartice u fotoaparate
To bi bilo najbolje - ali onda bi opet bio problem dali dobro kešira

Poslednja izmena:
Niko nece da nosi aparat pored mobilnog u 21. veku...osim ako nije neka djulabija dslr!

Upravo tako. Sa S6 kamerom sam bio prezadovoljan, dok mi nije crkao ois. Posle toga sam rekao "nikad vise S6". Valjda nisam toliki maler da me isto potjera i na S7 :) Vjerovatno cu sacekat malo da S7(E) padne cijena. Simpa mi je i 6p, al ne mogu da nadjem nikoga ko je imao i S6 i 6p da napravi poredjene u low light brzini fokusa. A i S7 ima microsd, to mi znaci mnogo.
V10 ima zaista uzasnu bateriju koja ne moze da izdrzi dan, i u low light je za moje potrebe neupotrebljiv.

Možda si imao problematičan telefon... V10 bi trebalo super da hvata fokus... Evo ti poređenje sa note 5...

Baterija mu nije jaca strana,al kako god okrenem izgura mi ceo dan sa 3-4 sot-a, sta god mu radio. A i malo je bolesno da buljim u fon duze od toga tokom jednog dana. Punjac na poslu,punjac u kolima,punjac kuci,ako zatreba,napunim ga brzo. Jedino da me otmu pa da mi se isprazni baterija. Ovaj fon nije za svakoga,za heavy user-e koji su odsutni od kuce ceo dan,skola,radno mesto bez punjaca,ili rade na livadi,jednostavno nije.

Možda si imao problematičan telefon... V10 bi trebalo super da hvata fokus... Evo ti poređenje sa note 5...

Pa jeste kad je telefon fiksiran i objekat statican. Ajde slikaj djete u pokretu u low light, i ja ti kupim jedan V10 :)
Ko je imao S6 i G4 zna o cemu pisem, razlike su ogromne.

A uostalom izguglajte V10 slow camera i izbacice vam milion tema o tome. Svi se zale. uzasno spora kamera pri manjku svjetlosti. Inace slike su super ukoliko se slikaju staticni objekti.

mtomas - *** meni 3h sot nije dovoljno ni do 17h, minimum mi treba 4 - 5.5h. Dao sam sansu V10, opravdao je sve osim baterije i kamere (foto) u low light.

Poslednja izmena:
Definitivno kupi aparat... :D Moći će s7 da ti završi posao, ali ako hoćeš nešto ozbiljnije da liči na nešto bolje uzmi aparat. S7 ima sigurno najbolji autofokus na tržištu, bolji i od dosta aparata...

@whiplasher

^ Zar V10 u podesavanjima fokusa nema object tracking opciju (tapnes na displej-na ''objekat'' u pokretu koji zelis da stalno bude u fokusu)?
Mada i ako ima to ne znaci da moze tako brzo da fokusira u LL uslovima.

Jedino da kupis S7, on ima ekstremno brz AF a i dobar auto mod. Z5 takodje ima super brzo fokusiranje ali otpada jer je SA mod uglavnom kilav u LL uslovima.

Tako da ti ostaju S7 ili S7 Edge.. mada brate (bez uvrede/ljutnje) nisam siguran ni da ces sa njima biti zadovoljan posto su sve LL fotke koje si postavio sa V10 ovde bile uglavnom veoma lose, pa cak i one u manual modu a V10 dokazano ima odlicnu kameru :) Moras malo i da vezbas podesavanja a uvek imaju u vidu da koristis fizicki limitiranu kameru sa telefona, za to sto ti hoces i ocekujes treba daleko ozbiljnija sprava a i znanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno