Šta je novo?

LG V10

Poslednja izmena:
Sad će, sad će [emoji1]
MRA58K je oznaka i na g4

Poslednja izmena:
Ram menadzment na nivou :)
uploadfromtaptalk1457553677693.jpg

Koji su kod vas modeli? Kod mene je H960A HUX 32gb roma, proizveden 16 januar 2016. Imal traga od update na MM?
Danas sam uporedjivao kamere direktno sa Note 5 i P8. U LL, fokus je sporiji od P8 i Note 5, ali slike meni ljepse izgledaju na V10. Svi su bili na auto.
I baterija u prosjeku nema sanse preko 3-3.5SOT. NE znam kako vi koristite tel, pa dobijete 5-6 sot-a, ali ja sa mojim nacinom preko 4 nema sanse.
Mada nije strasno, jer se puni nevjerovatno brzo. Jutros u pola 8 sam ga skinuo sa punjaca, imao je 98%. U 12h imam 73% i 1h10m sot. Osvjetljenje auto, 3g on, wi fi on, 15tak slika, mnogo vibera i ponesto cackanja raznoraznog. Od programa Nova launcher prime sa svim dodacima, prognoza, greenify koji mi drzi 10tak aplikacija u hibernaciji. Znaci preko 3-3.5SOT nema sanse da izvucem. Nemam neki drain, sve radi ok, samo sto je to maksimum ove baterije. Tako mi je bilo i na Flex 2, ista baterija, isti rezultati. Al je dobro sto dodjem s posla, prikopcam ga dok rucam i za 15 min napuni 50% baterije.

mm je krenuo u turskoj i Koreji - biće još malo i kod nas
Moj je proizveden 22 januara HUN-
Cistokrvni Madjar [emoji1]
Sačekaj par dana za bateriju nemoj suditi posle 2 punjenja

Poslednja izmena:
^deki je l' si preko VIP-a uzeo telefon? Meni ističe ugovor sa mts-om uskoro, pa možda uzmem V10 za koji sam unapred poručio Spigen Rugged Armor i Spigen tempered glass iako nisam siguran da hoću V10 :D
Uzeo bi odmah 6P, ali nema kod operatera ***, a preko oglasa kao i da nema garanciju :)

Svako koristi tel na različit način... koliko je tebi deki držao s6? :)

^deki je l' si preko VIP-a uzeo telefon? Meni ističe ugovor sa mts-om uskoro, pa možda uzmem V10 za koji sam unapred poručio Spigen Rugged Armor i Spigen tempered glass iako nisam siguran da hoću V10 :D
Uzeo bi odmah 6P, ali nema kod operatera ***, a preko oglasa kao i da nema garanciju :)
Uzeo sam preko vipa iako sam imao i opciju od preko
Preporučujem ti da uzmeš

Svako koristi tel na različit način... koliko je tebi deki držao s6? :)
Na s6 i S6 edge je bio oko 4-kako kad koliko se sećam

A koliki uptime? I meni bude 4h sot ali moram da dopunjavam na pola dana :D

@dejan1001 - koristen je tel prije mene 15tak dana, tako da nije baterija nova. Sve zavisi kako ko koristi tel, ja bas terorisem svaki. I po pravilu, na svakom tel mi je baterija trajala krace od vecine korisnika (Z3, Note 4, S6 itd itd).
Tako da je se ne nadam vise od 3.5-4SOT sto mi je prihvatljivo. Od jutra do veceri ce izdrzati, a onda ide na punjac.
Znaci madjari :) `ajd valjda ce uskoro pustiti OTA.

@Nikola1994 - bude meni 24h uptime, al sot 3-4maks

Poslednja izmena:
Ja bas obozavam taj tboj sot @whiplasher ti si mi najmerodavniji pokazatelj istoga na forumu :) Aj pazaruj 6p, ip 6s plus ili s7 edge da znam da li da prelazim na neki od istih :d

Sve je krenulo sa 1520 ili Z3 cini mi se, gledam test na netu xy sati sot, kod mene 4-5. Pa tako sa Note 4, S6 i dalje. Evo isti slucaj i sa V10. Tesko je generalizovati sot. Meni licno, mojom upotrebom, 4h sto znaci da mi tel moze izdrzati dan, sto mi je prihvatljivo. Imao sam tel, P8 cini mi se, gdje mi posle jednog dana ostane jos 25%. I sta da radim, bez punjenja da idem na posao ne mogu, te ga napunim do kraja. Tako da mi je sad bitno da moze da izgura od jutra do mraka, a to V10 moze.

hahahha lomio sam se se izmedju 6p i V10 i S7 iskren da budem i prevagnuo sam na v10. 6p mi je poruzan, ne privlaci me izgledom nikako, plasim se vibracije i dugmica. Samsung zaobilazim kad god to mogu (zbog tacviza i otkako mi crkao OIS na S6-ci), a i ova prica oko S7 mislim da je prenaduvana, niti je kod njega baterija neki wow niti kamera. Kolega ima Note 5 koji po testovima puca 9h SOT, a kod njega jedva 4.5h. Da u sistem ulazu koliko u marketing, mislim da bi bili ubjedljivo NO1 u svjetu. Tako da sam se odlucio za V10, posle FLex 2 da opet dam sansu LG-u. Tel ko god uzme u ruke kaze sta je ovo, ko oruzje :) Sit sam vise aluminijuma i stakla, vratite brate vise plastiku i gumu :)
Salu na stranu, nemam nekih zamjerki na fon. Ram menadzment je odlican, puni do 1.3-1.4gb. Drugi ekran je dusu dao za saltanje izmedju aplikacija. Sve je brzo jako i prakticno. Ste strane, pun pogodak za drugi ekran. Ono sto mi smeta, je ukoliko tel drzim na auto osvjetljenju, taj drugi ekran se jako slabo vidi u mracnim prostorijama (govorim o slucaju kada je glavni ekran ugasen). Po meni neki optimum je drzati osvjetljenje na 40-60%, da bi sve to skupa lijepo izgledalo. Tipke su ok, mada se neki zale da su zadnje tipke i power klimave. Malo jesu onako "loose"ali neprimjetno. Ne zvekce nista, ne lupka. Vibracija je posle P8 pravo osvjezenje. Zvuk na zvucniku je glasan, i kada zacepim prstom onu rupicu na njemu uopste ga ne prigusi, nego zvuk probija kroz poklopac. Sve u svemu, za 400e mislim da je ok fon.

@edit - nego da vas pitam, posto sam V10 sim unlock, hocu li dobijati OTA? Nije prckano oko roma nista, niti je root.

Poslednja izmena:
Nego,ima li v10 barometar?nije da mi nesto posebno treba,al sam na par mesta procitao da ima.
Sto se tice baterijc ,meni gura od 3 do 3,5h za 24sata upotrebe,nista posebno al je puni ko djavo brzo. Mada se i zagreva solidno dok se puni.

U specifikacijama piše da ima.
Accelerometer, Barometer, Hall Sensor, Proximity Sensor, Ambient Light Sensor, Digital Compass, Gyroscope, Finger Print Sensor

Postavljao sam vec ali evo opet posto verovatno neki ne znaju:
DAC Fix for LG V10

This app enables the use of your LG V10's high fidelity ESS DAC/AMP output mode for any app on your phone, not just the built-in music app.

Moglo bi ovo da se prebaci u prvi post.

Da li se kod vas pri dodiru kamere cuje blago krckanje? Kad dodirnem kameru u gornjem dijeku cuje se blago krckanje, cuje se ako je bas tisina u prostoriji.

Ne osjetim da seta pod prstom nikako, samo cujem krckanje. Skidao sam poklopac, nije osteceno nista. Al vidim da kamera izlazi iz plastike, pa vjerovatno tu negdje krcka. Nista strasno, onako me samo zanimalo.

Nije ništa brži 6p od v10, više ram-a, lošiji procesor i lizalica na v10... Sve u svemu radi kao stock android...

Sa nova launcher radi jos bolje. Baterija ne moze preko 4h Sot kod mene. Nekada i 3.5 ukoliko radi 24h. Ali da je brz, brz je. Sa precicama na gornjem ekranu otvara i salta aplikacije instant :)
Evo par fotki u poprilicnom mraku, sa auto i manual

uploadfromtaptalk1457971465799.jpguploadfromtaptalk1457971479269.jpguploadfromtaptalk1457971488868.jpguploadfromtaptalk1457971495961.jpg

Poslednja izmena:
Jao što mrzim kada ovako razmaže svetla. Pokušaj da obrišeš kameru pre slikanja, možda bude malo blaže...

Totalni je mrak bio, al imam foliju preko sociva kamere, mozda je zbog toga razmrljano?

U pravu si. Evo opet sa manual dvije.
238a340dc0fa84a398ec0ae90cd46638.jpg
fae88c8499976874ba19701af5930e37.jpg

Poslednja izmena:
Tek kad stigne ringke fusion :)

Ma ovo je do dizanja ISO na vrednosti koje apsolutno nisu u skladu sa kvalitetom i velicinom senzora u telefonu :) Odokativno ovo je sigurno ISO 1500+ sto je mnogo za taj senzor a SS ne verujem da je ispod 1/4s.

Sad vam je jasno kako brlja sonijev SA mod u ovim uslovima - odvrne ISO na nekoliko hiljada i eto krsa od fotke, na V10 bar postoji krsten manual mod samo ga treba iskoristiti na pravi nacin u odredjenim situacijama a ovo pucanje sa terase a la blue moon je idealno za testiranje kombinacije nizak iso + duge ekspozicije :)

Evo ovde ima par dobrih primera kako iskoristiti V10 manual mod u LL uslovima - https://www.flickr.com/photos/76933953@N00/sets/72157660836119653 s tim sto WB moze malo da se koriguje al' nebitno.

Evo odlican primer kako sa G4 moze da se snimi super fotka uz manual mod (a G4 i V10 kamere su prakticno iste) - https://www.flickr.com/photos/47290725@N04/18794951513/

Fiksira se fon, shutter speed 1s, ISO 50 i to je to :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno