Ajde jos malo utisaka o telefonu. Baterija traje korektnih 4 dana i nesto vise bez previse upotrebe, uz mnogo akanja oko 2 dana. Dakle, veliki gabarit baterije nije radi ekstra trajanja vec da bi mogao da podmiri zahteve telefona zbog svih njegovih funkcija, koje su brojne, i tako obezbedi neku solidnu autonomiju. Li-polymer baterija inace ne zahteva formiranje. GPRS je proradio na 064 mrezi i browser izgleda lepo, slicno IE ali ipak je Opera laksa za upotrebu. MMS ne radi, verovatno zbog mreze. Pri reprodukciji video materijala pritiskom na dugme koje u toj aplikaciji ima funkciju "wide" slika se uveca preko celog ekrana sto izgleda zaista fantasticno.
Radi bez problema sa 512 mb transflash karticom, bez ikakvog formatiranja ili prethodne pripreme: ubacio sam samo karticu u telefon i ovaj je prijavio slobodan prostor na kartici i to je to. Tastatura je prijatna pod prstima i lagana za kucanje, ne bas kao vrhunski modeli ali je korektna. Raspored tastera, posebno onih gornjih bi mogao bii malo bolji, ceste su greske pri kucanju poruka, makar dok se ne naviknete. Sklopljen, telefon malo "dise" oko osovine preklapanja ali vrlo diskretno, ne bih to uzeo kao nedostatak. Zaista, nije nimalo veliki za jedan 3g telefon, moje potpuno nepristrasno misljenje, cak je zbog silnih stvari na i u njemu u toj velicini potpuno prikladan za zensku ruku. Sklopljen nije nista znacajno veci, ako uopste i jeste, od vecine "preklop" Samsung ili LG brace, recimo. Bluetooth funkcionise odlicno izmedju racunara i telefona, po mojoj proceni cak za nijansu brze od iste veze izmedju racunara i SE Z1010. Meniji su odradjeni solidno, mada se meni vise dopada Sony-Ericsson interfejs koji sam imao prilike da vidim.
Najlepse za kraj: kao sto sam vec i spomenuo u drugoj temi, ovaj telefon ima podrsku za reprodukciju wma fajlova. WMA po mom misljenju na nizim bitrejtovima mnogo bolje zvuci i od mp3 i od aac na istom bitrejtu. Medjutim, ono sto je mene zaprepastilo je koliko je ono sto sam ja kompresovao i uporedjivao na Sony infrared slusalicama reprodukovano na HI-FI sistemu i podveo pod stavku "korektno ce zvucati na mobilnom telefonu", mnogo losije zvucalo na bubicama koje idu uz telefon. Mozda je moja postavka "ako zvuci na HI-FI slusalicama dobro, na slabijim bubicama i telefonu ce zvucati jos bolje" bila pogresna, ali sam je postavio na osnovu toga sto sam slicne eksperimente radio kada sam prebacivao u aac format muziku za bratovljev SE z1010 i tada je na mobilnom zvucalo mnogo bolje nego sto je to bio slucaj na Sony slusalicama. Iz svega ovoga gore napisanog zakljucujem da LG8550 vrlo verno reprodukuje muziku, i da je namenski telefon - mp3 player.
Bubice koje su uz telefon su OK, postavljene gumom, fino se cuju, mada bih ja voleo da je zvuk jaci. Duzina kablova je asimetricna, tako da se prekidac na slusalicama nadje ispod levog uva, sto ce nekima odogovarati a nekima mozda ne.
Moje misljenje je i dalje da je telefon zaista odlican izbor za onog kome treba sve od tehnologija koje se u njemu nalaze i koji zana da ih iskoristi. Da napomenem samo da ima duplo, pa i cak tri puta skupljih telefona od ovog, i LG-jevih ali i drugih proizvodjaca koji uopste ne nude funkcionalnost koju za 150 evra nudi ovaj. Jos jednom, moja preporuka.