Šta je novo?

lg u8550

deni21

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2004
Poena
301
Resio sam da promenim mobilni i za oko mi je zapeo lg u8550.Pun je funkcija a cena nije visoka,ali sam cuo neke price o losem kvalitetu i slabog servisa.Sta vi kazete o tom fonu , vredi li da se pazari

jesi li pogledao koliko je to velik telefon? i meni se u prvi mah svideo telefon dizajnom i mogucnostima, ali me je odmah odbilo kad sam video koliko je to velik telefon - prava CIGLETINA! potrazi slike telefona na netu, ako ga nisi video uzivo...

telefon nisam video uzivo jer ga nigde u bg-u trenutno nije bilo,znam da je podosta big ali mi se svidjaju njegove mogucnosti,mene interesuju misljenja o kvalitetu telefona s obzirom da sam cuo
lose stvari za lg uopste.Velicina mi nije toliko bitna , vec da sljaka kako treba.Zato ljudi kakva su misljenja o ovom telefonu , zanemarujuci velicinu.

Poslednja izmena:
Ja sam imao Lg U8330 nekih 10 meseci. Prezadovoljan sam njime, ni jedan jedini bag nisam uocio, baterija 7 dana, itd... Jeste bio malo glomazan ali mo to nije smetalo. Vise to sto nije ima mem. karticu. Prodao sam ga i sad jurim ponovo neki Lg.

Moja devojka ga je dobila juce, a kupila ga je na moju preporuku. Nisam ga imao licno ranije ali mi je po specifikacijama bio zanimljiv a posle par razgovora sa ljudima koji imaju LG telefone moj devojka je resila da rizikuje. Bila je prava peripetija naci ga a nestaju poslednje zalihe iz prodavnica zapanjujuce brzo.
Trazili smo 3G telefon na preklop sa funkcionalnoscu jednog Sony Ericsson-a i dopadljivim izgledom za jedno zensko. Dakle, trazili su se: dopadljiv izgled, potpuno nekonvencionalan koji privlaci paznju, odlican uredjaj za reprodukciju muzike, podrska za najnovije komunikacione tehnologije, 3G bluetooth, multimedija, internet, mejl i sve to u jednom telefonu.
Ukratko, za te pare mislim da ne postoji nista bolje. Jednom recju ima sve sem FM radija i infrared porta. Stereo zvucnici, 3d zvuk, namenjen da radi kao mp3 player, odlicna kamera za tih 1,23 megapixel-a. Ogroman display, oba ekrana TFT. Ne znam da li su 65k boja ili vise niti je bitno po meni jer je slika odlicna. Li-polymer baterija ima kapacitet ogromnih 1440 mAh, nista slicno toj cifri nisam cuo za neki telefon. Ne znam niti cu moci da ti kazem u skorije vreme koliko moze da traje. Jos se petljamo oko podesavanja GPRS-a, znam da moze da radi ali treba malo gimnastike oko toga. Ima tu puno toga da se prica ali najbolje je da ides na "mobilni svet" i iscitas sta tamo pise. Ja jos uvek nemam dovoljno informacija ali su prvi utisci i vise nego povoljni.
LG je firma ciji mobilni uredjaji rasturaju po svetu i kvalitetom a i cenom a to sto je kod nas drugacije, Boze moj. Srbin je cuo samo za Noki-u i BMW, neko mu je sapnuo da je to najbolje pa se za LG niko ne zanima, ali daleko od toga da je los. Svaki telefon se da popraviti, da nije tako verovatno ne bi davali garanciju na njega a naravno u pitanju je i majstor.
Nemoj da te plasi sto je telefon nesto veci, naravno da jeste, jer 3G telefon mora da bude veci zbog stvari koje se u njemu nalaze. Na kraju krajeva, poredjenje 3G telefona sa ostalima u tom smislu je poredjenje baba i zaba. Meni je bitno da je telefon dovoljno velik da mogu da nabodem tastere prstima a ne vrhom hemijske olovke. Jos ako nisi u trendu ovog podneblja da ti "polni organ bude sto veci a mobilni telefon sto manji" nemas o cemu da razmisljas. LG 8550 je sasvim razumnih dimenzija za 3G telefon na preklop, cak i manji, moj brat ima SE Z1010 koji je mnogo veci ali je strasna masina i meni njegove dimenzije nisu nikakav problem, odusevljava me pregledna tastatura i ogroman display.
Jedino sto zameram ovo telefonu je njegov "zenskast" izgled. To nije zbog oblika koliko zbog drecavo zelene i naranzdaste boje ali mislim da postoji i varijanta u neutralnoj sivoj boji ali to treba traziti kao iglu u plastu sena, kod nas sumnjam da ga ima. Mislim da muskom zbog drecavih boja nikako ne bi lezao. Ako te zanima telefon slicne cene i funkcionalnosti raspitaj se za SE V800i ili Z800i. Za nesto malo vece pare odlican je i Samsung Z300 ali dajem prednost SE. Budzet verzija ti je Motorola E770. Ima i jos par LG modela malo slabijih od 8550 koji mogu da dodju u obzir.
Malo je nezahvalno sto ovo sada kazem, jer nisam u potpunosti upoznao telefon ali ipak mislim da je odlicna kupovina. Sto bise reklo: "best bang for the buck". Tesko ih je naci i nestaju brzo. Ako imas nekog u Italiji moze ti ga nabaviti za mnogo manje pare jer je telefon LG namenio italijanskoj mrezi 3. Mada i tamo ga polako nestaje.
Ako nisi nestrpljiv, sacekaj izvesno vreme pa mi posalji poruku ako te nesto jos zanima, taman dok ja telefon jos malo upoznam.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ajde jos malo utisaka o telefonu. Baterija traje korektnih 4 dana i nesto vise bez previse upotrebe, uz mnogo akanja oko 2 dana. Dakle, veliki gabarit baterije nije radi ekstra trajanja vec da bi mogao da podmiri zahteve telefona zbog svih njegovih funkcija, koje su brojne, i tako obezbedi neku solidnu autonomiju. Li-polymer baterija inace ne zahteva formiranje. GPRS je proradio na 064 mrezi i browser izgleda lepo, slicno IE ali ipak je Opera laksa za upotrebu. MMS ne radi, verovatno zbog mreze. Pri reprodukciji video materijala pritiskom na dugme koje u toj aplikaciji ima funkciju "wide" slika se uveca preko celog ekrana sto izgleda zaista fantasticno.
Radi bez problema sa 512 mb transflash karticom, bez ikakvog formatiranja ili prethodne pripreme: ubacio sam samo karticu u telefon i ovaj je prijavio slobodan prostor na kartici i to je to. Tastatura je prijatna pod prstima i lagana za kucanje, ne bas kao vrhunski modeli ali je korektna. Raspored tastera, posebno onih gornjih bi mogao bii malo bolji, ceste su greske pri kucanju poruka, makar dok se ne naviknete. Sklopljen, telefon malo "dise" oko osovine preklapanja ali vrlo diskretno, ne bih to uzeo kao nedostatak. Zaista, nije nimalo veliki za jedan 3g telefon, moje potpuno nepristrasno misljenje, cak je zbog silnih stvari na i u njemu u toj velicini potpuno prikladan za zensku ruku. Sklopljen nije nista znacajno veci, ako uopste i jeste, od vecine "preklop" Samsung ili LG brace, recimo. Bluetooth funkcionise odlicno izmedju racunara i telefona, po mojoj proceni cak za nijansu brze od iste veze izmedju racunara i SE Z1010. Meniji su odradjeni solidno, mada se meni vise dopada Sony-Ericsson interfejs koji sam imao prilike da vidim.
Najlepse za kraj: kao sto sam vec i spomenuo u drugoj temi, ovaj telefon ima podrsku za reprodukciju wma fajlova. WMA po mom misljenju na nizim bitrejtovima mnogo bolje zvuci i od mp3 i od aac na istom bitrejtu. Medjutim, ono sto je mene zaprepastilo je koliko je ono sto sam ja kompresovao i uporedjivao na Sony infrared slusalicama reprodukovano na HI-FI sistemu i podveo pod stavku "korektno ce zvucati na mobilnom telefonu", mnogo losije zvucalo na bubicama koje idu uz telefon. Mozda je moja postavka "ako zvuci na HI-FI slusalicama dobro, na slabijim bubicama i telefonu ce zvucati jos bolje" bila pogresna, ali sam je postavio na osnovu toga sto sam slicne eksperimente radio kada sam prebacivao u aac format muziku za bratovljev SE z1010 i tada je na mobilnom zvucalo mnogo bolje nego sto je to bio slucaj na Sony slusalicama. Iz svega ovoga gore napisanog zakljucujem da LG8550 vrlo verno reprodukuje muziku, i da je namenski telefon - mp3 player.
Bubice koje su uz telefon su OK, postavljene gumom, fino se cuju, mada bih ja voleo da je zvuk jaci. Duzina kablova je asimetricna, tako da se prekidac na slusalicama nadje ispod levog uva, sto ce nekima odogovarati a nekima mozda ne.
Moje misljenje je i dalje da je telefon zaista odlican izbor za onog kome treba sve od tehnologija koje se u njemu nalaze i koji zana da ih iskoristi. Da napomenem samo da ima duplo, pa i cak tri puta skupljih telefona od ovog, i LG-jevih ali i drugih proizvodjaca koji uopste ne nude funkcionalnost koju za 150 evra nudi ovaj. Jos jednom, moja preporuka.

Poslednja izmena:
Vrh Dno