Šta je novo?

LG Televizori

To je trenutna madjarska i tako i planiram da kupim.
Prošle godine nije bilo nekih smanjenja kod mađara za crni petak, mada se ni naši nisu baš usrećili za ove modele.
Ako kod nas padne, možda uzmem nešto na rate kod nas.

Sad za crni petak može da bude još veća cena nego sad.

Zašto?

Veliki je udar na celu tehniku zbog shorta rama i storage-a, tako da bela tehnika kao i crna će da trpi ta povećanja. Znam dosta ljudi koji čekaju crni petak za sve da bi opremili stanove, ali ima da se iznenade koliko će malo ili nimalo uštedeti.

Nemoj birati iz liste ponuđenih već idi na pretragu i izaberi Sei Robotics, sve će raditi...
Po uključivanju TVa, vidim da je odradio update firmware-a. Obrisao sam podešavanja za daljinski i opet nije htelo u početnim koracima da mi promeni kanal (onaj sitni prozor). Obzirom da sam žurio prekinem ga bez dovršenog posla. Vrati me na izbor kanala kad ono... Radi.

Da li neko ima problem sa aplikacijom Izlaz.com? Na 65C41 sam instalirao, kad se startuje pojavi se njihov logo koji stoji par sekundi posle čega se ekran zasivi i dalje se ništa ne dešava. Aplikacija se isto ponaša i na 55C51 Tv-u.

Interesantno je da su sa update-om za webOS na C5 promenili menu koji se dobije kad se na daljinskom pritisnr gore levo dugme home sa kružnim strelicama. Nema više onaj izgled sive pozadine sa svim opcijama već mora da se ide na input list i bira uređaj na koji hoće da se korisnik prebaci. SAmo je traka sa strane Connect to LG ThinQ i ispod Connect t Googlr Home.Iskreno meni ovo deluje nepraktičnije.

Da li je bolje uzeti C6 ili G5?
Mada sam ja siguran da bi mi i C5 bio fantastičan.
Konkretno 48"
Možda G6 48", trenutno najbolji u toj dijagonali, ovih dana se pojavio Mađarska, zbog manje sobe ja ću uzeti ovaj G6 48", noviji procesor u odnosu na G5 48" i veća svetlina, takođe ima nešto veću svetlinu i od C6 48" i nešto malo veću cenu na KP, G6 48" i HDR svetlina može u nekim specifičnim situacijama da ide i do oko 2.000 nita, u game modu recimo oko 1.500 nita i više i što je možda najbitnije onaj prozor 100% Window može i preko 300 - 350 nita i još recimo u odnosu na C6 48" nema toliko velike gubitke na svetlini kako se povećavaju Window prozori, kažu zato što G6 48"ima veći power limit od C6 48", što su sve dosta impresivne brojke za G6 48" u odnosu na veće dijagonale G6 koji imaju hlađenje i veću svetilinu, po svemu ovaj G6 48" ima neke specifikacije svetline koje ga skoro približuju većim dijagonalama C6 i C5 televizorima što je bilo nezamislivo do ove godine.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje.Kako podešavate na LG OLEDu da u toku filma,npr.ne budu sive linije gore i dole.Ja sam probao tako što sam u podešavanju slike smanjio nivo crne na 44.Imate li neku drugu opciju?

Kakve sad pa sive linije bokte

Pa na Android Boxu npr,pustim film preko Kodija i kad je tamna scena a ima linija posto je 16:9 format,one linije gore i dole budu sive.Jel to treba da idem na podesavanja tv-a ili Kodija?

Pazi,to sam primetio kad puštam preko Kodija.I kad je neka tamna scena,taj deo gore i dole bude sivkast a kad je svetlija slika,onda je normalno crn.Rešio sam tako što sam u podešavanju slike nivo crne pomerio sa 50 na 44,43.Nije da mi nešto smeta ali se primeti razlika kad je promena scena,onda se menjaju i te trake gore i dole.

@luka74 ,jeste i kad prebacim na Filmmaker i Kućni bioskop.I na Nuvio ista situacija.
Imaš li black crusha sa 44 , vide li se sjene u mračnim scenama, nije ti pretamno ?
Zvoni mi na " black level " , provjeri u opcijama slike da tu nije slučajno postavljeno na " full" , prebaci na "auto" ako nije (ugl je black level zasivljen i ne mogu se mijenjati postavke , ali na nekim modovima moze pa vidi da ti to nije pogrešno postavljeno jer full ubija crnu )

Poslednja izmena:
Pa kad kliknem na black level imam opciju da menjam od 0 do 100.Postavljeno je bilo na 50 pa sam malo smanjio.Meni ne smeta.

Pa na Android Boxu npr,pustim film preko Kodija i kad je tamna scena a ima linija posto je 16:9 format,one linije gore i dole budu sive.Jel to treba da idem na podesavanja tv-a ili Kodija?
Pogledaj komunikaciju izmedju tog android boxa i TV-a, kao i podesavanja na tom box uredjaju, problem ti je najverovatnije tu, HDMI black level ili slicno.

Razmatrao sam neki jeftiniji 65" OLED, prvo sam gledao LG B5 ali ga više nema, razmatrao sam Philips iz 770 serije, ali sam čitao da znaju imati problema sa color banding-om u kombinaciji sa Apple TV box-om (koji sam mislio uzeti), a znaju imati i neki bug sa učestalim OLED refreshom. Pošto ne bih volio da me zapadnu neki takvi problemi (možda i ne bi, ali hajde znaj) gledao sam šta je sledeće na ljestvici a da nemam glavobolje oko takvih stvari, pa je tu i LG C5 koji je 460€ skuplji od tog Philipsa (cijena mu je slična kao B6). To nije mala razlika, ali moglo bi se razmotriti. C5 je bez sumnje po mnogo čemu bolji, samo što nisam računao na toliki iznos 🙂

Kakva su iskustva sa C5?
Ima li tako nekih prikrivenih problema?
Znam da je svjetliji od tih jeftinijih serija kao što su B5/B6 ili taj Philips, ali sam smatrao da bi i ti jefiniji meni bili odgovarajući, jer TV uglavnom koristim u večernjim satima (samo filmovi i serije, ne gledam TV kanale). Da li je izražen "green tint" na C5 LG WOLED? Da li je primjetan samo pod većim uglom gledanja, a ne kad se gleda direktno ili pod malim uglom? Neki kažu da je primjetan samo ako ga tražiš.

Pogledaj komunikaciju izmedju tog android boxa i TV-a, kao i podesavanja na tom box uredjaju, problem ti je najverovatnije tu, HDMI black level ili slicno.
Resio sam tako sto sam u podesavanjima Boxa u opciji Dolby Vision Processing kliknuo na Source device-led a bilo je stiklirano na Sink device-led.Jer sam pustio istu seriju (Dark Matter) preko Stremia instaliranog na LG tvu i tu ne pokazuje sive linije gore i dole kad je tamna scena.Tako da si bio u pravu i hvala na pomoci.

Pa kad kliknem na black level imam opciju da menjam od 0 do 100.Postavljeno je bilo na 50 pa sam malo smanjio.Meni ne smeta.
Nisam mislio na to , black level unutar opcija za sliku pod "brightness " , nema slajdera, imaš auto , full i limited, pod full zna zasiviti crnu ,zato sam rekao da provjeriš to ...
kako god ,drago mi je da si riješio .... problem s black level ti je bio dr uređaju, *** svaki ima drugačije, to si sam morao nabost 😀

Poslednja izmena:
Kako da mi se svaki put kad upalim TV ne pojavljuje obaveštenje da će zvuk uz WOW Orchestra biti bolji?Kad sam uzeo soundbar stalno mi se to pokazuje,a podesio sam zvuk baš na tome.

Pozdrav forumasima,
Da li neko ima iskustva sa LG 65QNED80A6A modelom? Moze se naci trenutno za 60000.

Inače, Tv je LGC565, servis Ignis, prodavac 81company iz Subotice. Da, plus sam dobio od prodavca 3 dodatne godine garancije bez doplate (par hiljada dinara sam trebao da platim).
I ja razmatram C5 65", kao opciju nude se te dodatne 3 godine garancije, ali se plaća. Ako se ne varam to šta sve spada u garanciju zavisi od prodavca, pa treba jasno vidjeti sa njima. Da li inače kod LG produžene garancije tu ide burn-in, mrtvi pikseli? Ima li nekih takvih problema kod ovih serija koji se dešavaju u tim godinama staža? Računam da se isplati doplatiti za to.

Kakav burn in i mrtvi pixeli, to je proslost. Toga nije bilo ni na CX, a kamoli na C5 i noviji model C6.
A garancija pokriva naravno sve to. Zavisno koliko se placa, zar nije dzabe kao uvek sto je bila? Ti sto naplacaju, bezi od njih onda. 2+3 godine je normalna garancija za OLED tv.

Pa 2+3 stave zato što se dobijaju 2 godine, a dodatne 3 su opciona produžena garancija koja može da se kupi, ovde je 75€ za C5.
Kada sam prije 8 godina uzimao Sony bilo je u startu čistih 5 godina.

Muljaza. Garancija za C modele je uglavnom 5 godina (dve prodavca i registracijom na LG sajtu jos 3).

Da , ali nije to uvijek, osn garancija je ugl 2g i daju 5 g u određena doba godine ili uz određene modele...npr u bih je to bilo do 31.8.,sad nema, pa ce vj ubaciti to opet u ponudu oko black fridaya ili pred praznike.
Btw i ja sam za svoj c1 potrefiio 2g , za 5g "mira" sam morao doplatiti 75e.

Poslednja izmena:
Zamisli da platiš 75 evra i na kraju ti odbiju reklamaciju i još te zavlače - pa prosto da ih zapališ...

Nazad
Vrh Dno