Šta je novo?

LG Televizori

SPT8-S su za SG10TY, S90TY, S77TY, S70TY a za SC9S već nisam siguran da li bi pasovo ali pošto se on ne pominje na zvaničnoj stranici zvučnika.
Da dopunimo ako nekom zatreba, zvanično samo SPQ 8s je za SC9s, oni se više ne prave, tako da pretpostavljam da je sve ostalo potrebno prvo podrobno proveriti da li bi radilo.

Uopšte mi nisu jasni da time kada prestanu da proizvode neki proizvod a da nema nekog naslednika u toj grupi proizvoda - pritom ne mislim samo na ove zadnje zvučnike kod LG već na širok asortiman tehničkih proizvoda na koje sam naleteo u poslednje vreme.

Citao malo unazad nisam nasao odgovor. Lg C2 u pitanju ostati na webOS24 ili ici na web OS25?
Ja sam moj C2 apdejtovao, sve je ok, osim sto sam morao nakon apdejta da ga iskljucim iz struje na par minuta da obrise cache, jer aplikacije nisu htele da se startuju. Posle toga sve ok.

@Djilkosh_Ns

Iskreno ne bih mnogo da plaćam i ne bih išao na one njihove S95/S90 ili još više Q990/900 odnosno Donosi Ultra nego bih gledao da uz G5 uklopi vizuelno SG10TY a uz stariji Samsung UE48JU7002 koji prenosim u drugu sobu da uklopim Yamaha YSP-2700 jer se oblik sobe mnogo bolje uklapa u njegov true surround.
Ova Yamaha nema moderne Dolby Atmos I DTS:X ali kada je muzika i stara škola u pitanju ubija sa zvukom.
Ako gledaš više izgled nego zvuk, pusti ženu da bira 🙂

Ako dodjes ovde na preporuku, znaš da izgled nikad nije na prvom mestu nego kvalitet nečega.

Inače ovde se završavaju soundbarovi, jer je off topic, ima tema za soundbarove.
Sve posle ovog posta će biti obrisano.

Za jednu sobu izgled za drugu sobu zvuk...

Inače malopre su došli ljudi, namontirali ga brzo, čisto i precizno i sada je vreme da se malo poigram sa njim mada je i ovako out of the box slika fenomenalna.

Gubljenje mreže je očigledno softverski problem. Nema veze sa starošću tv-a. LG to svakako zna, pošto i na njihovoj zvaničnoj stranici postoji "rešenje" koje naravno ne radi. Kada počne da se pretražuje o tome na netu ima nebrojeno tekstova i snimaka.

Sticajem okolnosti u isto vreme sa pojavom problema sa povezivanjem na wifi, se pojavila mala fleka na panelu (1cm pri dnu panela). Odneo sam u servis zbog toga i rekao im i za wifi problem. Zbog fleke na panelu sam dobio novi tv, a za wifi problem su mi rekli da su proverili i da je sve i redu. Na novom tv-u isti problem nakon update-a.

Generalno, jako gorak "ukus" i obeshrabujuće uzevši u obzir da se radi o tehnici "više" klase.
Meni je proradilo gubljenje mreže, onako kako sam opisao. Ne pomaže promena regiona itd... Sad radi kroz dva zida i na nekih 4 metra udaljenosti. 2,4 i 5GHz. Dajte prijatelju koji to ume da uradi ili servisera častite sa 20e.

Da li se ovo smatra defektnim uredjajem? Kupio sam LG 65UA73003LA pre nekoliko dana i donji pojas oko 3-4cm svetliji primecujem cesto dok gledam video sadrzaj. Takodje i gornjem levom uglu ima kao neka fleka tamnija koja se pojavljuje i na svetlijem sadrzaju. Trebalo bi da je IPS koliko sam citao. Je l' ovo za reklamaciju?

Prilozi

• IMG_8236.JPG
    IMG_8236.JPG
    180.9 KB · Pregleda: 81
  • IMG_8237.JPG
    IMG_8237.JPG
    127.6 KB · Pregleda: 80
  • IMG_8238.jpg
    IMG_8238.jpg
    154.8 KB · Pregleda: 80
Da li se ovo smatra defektnim uredjajem? Kupio sam LG 65UA73003LA pre nekoliko dana i donji pojas oko 3-4cm svetliji primecujem cesto dok gledam video sadrzaj. Takodje i gornjem levom uglu ima kao neka fleka tamnija koja se pojavljuje i na svetlijem sadrzaju. Trebalo bi da je IPS koliko sam citao. Je l' ovo za reklamaciju?
Nazalost ne, odbice da ti reklamiraju 100% jer je po njima sve "normalno", iskreno ne znam zasto daju garanciju kad ne pokriva nista, a ono najgore od svega ti kad dodjes da kupis tv ovo ne vidis. Veliko broj modela iz 2025 serija je bukvalno katastrofa (ips glow, clouding, backlight bleed) haos napravise. Tri modela imao (Nanocell i 2 QNED-a) mozda ova 2026 serija nesto popravi po tom pitanju ali samo "mozda".

Covek je kupio 65 inca za 60k, sta ocekivati? Nije kupio OLED-a ili neki Mini LED.

Smanji osvetljenje pogotovo u mraku i nikad neces videti to.

Sem ako nije fetis da se gleda u 5% gray na 100% osvetljenju u mrklom mraku.

Malo je glupo gledati da se uzme što veći TV, da mogu komšije iz susedne zgrade da gledaju, a da kvalitet panela bude nula.

Posle oled monitora, gledam i oled tv da uzmem. Zadovoljicu se sa 55" iako bi za moju sobu cucnuo 65", ali novci ogranicavaju za ovu godinu 😉

Uvek kvalitet ispred kvantiteta. Barem kod mene.

Ali za ljude koji gledaju televiziju i ne mare za kvalitet, uvek im preporučujem što veću dijagonalu za manje para, duža garancija i ćao.

Bili bi svi na plazmi da se gleda kvalitet 😁

I da ih još ima kupiti - ali to je nažalost relikt prošlosti i koristi ih samo onaj ko ih je kupio pre mnoooogo godina.

Mada, svakako smo se i bez toga razumeli na šta je mislio @Djilkosh_Ns

To i ja mislim i ne samo po pitanju TV ali iskustvo sa stranica ovog foruma kaže da smo u velikoj manjini.
Ako misliš i na mene😄 netačno😄. Ja sam za sto veću dijagonalu bez gubitka kvaliteta, ako je to moguće😛. Ako jedno iskljucuje drugo, onda bih morao da stavim prst na celo😀 pa da razmislim.

Uvek je moguće, jedino što uvek košta više nego što smo spremni da se nategnemo.
Mada i većina nas ima kući neki glas razuma koji nam kaže gde su granice i kada da stanemo...

Malo je glupo gledati da se uzme što veći TV, da mogu komšije iz susedne zgrade da gledaju, a da kvalitet panela bude nula.

Posle oled monitora, gledam i oled tv da uzmem. Zadovoljicu se sa 55" iako bi za moju sobu cucnuo 65", ali novci ogranicavaju za ovu godinu 😉

Uvek kvalitet ispred kvantiteta. Barem kod mene.
Apsolutno se slazem, ali... Jedan LG mora da napravi solidan TV u bilo kojoj dijagonali za cenu koju nudi. Ako ce da bude los, onda bolje da ga ne prave. Meni je sad na primer, posle 10 godina skoro, crkao deo pozadinskog osvetljenja na LG televizoru. I to je ok, popravlja se, nista strasno. Ali da kupim sad nov LG i da bude los odmah kad se upali, to je onda prevara. Ako ce da prave lose televizore, nek se zovu Fox ili Vox.

To je nedopustivo i za Fox ili Vox, nema to veze da li je neki premium brend ili neki drugi poput pomenutih.

Naravno. Kontrola kvaliteta mora da postoji. Ali nekako se ocekuje vise kad kupis neki brend koji je skuplji i ima vec neko ime i neku reputaciju.

Svakako ali dobro je poznato da ni u okviru istog brenda nije ista kontrola kvaliteta i klasifikacija mana kod uređaja iz entry levela i premium uređaja.

Ali za ljude koji gledaju televiziju i ne mare za kvalitet, uvek im preporučujem što veću dijagonalu za manje para, duža garancija i ćao.
Zasto razgovaras sa takvim ljudima? 🤣

Gledam do NG da predjem na neki 75" OLED i u spavacoj sobi.

LG je bas podbacio u 2025 a tice se (svih modela sem oleda) sto je nedopustivo i strasno da kupis nov tv sa falinkama ma koliko god on kostao, koji god brend bio i koje god dijagonale bio. Slazem se premium je premium ali mora da postoji i neka granica a ne da se prodaje otpad pod izgovorom kako je to sve "u granicama normale".

Gledam komentar "kupio si 65" za 60k+ sta si ocekivao"? Mislim da ovakvi komentari bas nemaju veze sa realnoscu

Ma i 20 hiljada da si dao, ocekuje se da bude ispravan i da radi makar do kraja garancije. Na kraju krajeva, to je i proizvodjacu u interesu. Kako po pitanju imidza, tako i finansijski u slucaju reklamacije za pokrivanje troskova popravke.

Ja nekako mislim da ne treba ljudi da se ponasaju kao neki snob tinejdzeri pa da kazu: Ako nisi dao soma za to i to, to je onda ******. I opet se vracam na ono, ako ne mozes da ga napravis za taj i taj novac, nemoj ni da ga pravis uopste.

Teraju te bukvalno da kupis najskuplje modele jer od ovog ostalog smeca nemas nikakve vajde.
Garancija se daje cisto da je okacis "macku o rep" jer ne pokriva aposlutno nista, kakav god problem da imas sa tv samo te odbiju, onaj servis Ignis je tolika katastrofa i propalitet da je to strasno po njima je sve "normalno", 2 tv bukvalno nova (nisu ni mesec dana stari) sam reklamirao sve su odbili. Dno dna

Teraju te bukvalno da kupis najskuplje modele jer od ovog ostalog smeca nemas nikakve vajde.
Garancija se daje cisto da je okacis "macku o rep" jer ne pokriva aposlutno nista, kakav god problem da imas sa tv samo te odbiju, onaj servis Ignis je tolika katastrofa i propalitet da je to strasno po njima je sve "normalno", 2 tv bukvalno nova (nisu ni mesec dana stari) sam reklamirao sve su odbili. Dno dna
Vidis na primer ja nisam imao problem do sad sa LG, ali sad kad si mi rekao ovo za njihov servis, ne bih uopste ni gledao LG. Srecniji bih bio sa nekim drugim, jeftinijim, brendom. Nego da bijem bitke za servis televizora, kao da nemam sta da radim ceo dan, pa cu sa njima da se teram. A o "izgubljenom" novcu da ne pricam.

Sa Kinezima bi se jos vise usrecio. Mozes misliti kako je tek kod njih ako Lg fušeri.

Ma i 20 hiljada da si dao, ocekuje se da bude ispravan i da radi makar do kraja garancije. Na kraju krajeva, to je i proizvodjacu u interesu. Kako po pitanju imidza, tako i finansijski u slucaju reklamacije za pokrivanje troskova popravke.

Ja nekako mislim da ne treba ljudi da se ponasaju kao neki snob tinejdzeri pa da kazu: Ako nisi dao soma za to i to, to je onda ******. I opet se vracam na ono, ako ne mozes da ga napravis za taj i taj novac, nemoj ni da ga pravis uopste.
Ispravan je i vrlo verovatno da će raditi do kraja garancije. U budžet segmentu se ne mogu tražiti kvaliteti srednje i više klase. Žao mi je, ali stvari tako stoje.
Mnoga druga zvučna imena plasiraju proizvode drugačijeg kvaliteta na različitim tržištima.

Nazad
Vrh Dno