Šta je novo?

LG Televizori

Što se dimenzija tiče staće 65" sigurno, čak i 77" bi stao ako bi se kutija ukosila - ono što mi se naročito dopada kod poslednje verzije Modela je baš taj kapacitet gepeka.
ja bas nisam hteo da "kosim" 77" (insignia karavan)

Pokupio TV i pakovanje leglo u auto samo tako - stalo komforno ali nigde ne mrda i ne šeta.

E sad, kutija je na jednom mestu bila malo probušena ali je stiropor ispod toga mesta potpuno netaknut i nema ni ogrebotine tako da verujem da nemam razloga za paniku, mada...

Najgore mi je što ne mogu da ga otvorim, vidim i postavim jer moram prvo da nađem nekog ko zna i ima alat da namestim nosač za njega i soundbar na zidu... Mada rešiću i to nekako.

Pokupio TV i pakovanje leglo u auto samo tako - stalo komforno ali nigde ne mrda i ne šeta.

E sad, kutija je na jednom mestu bila malo probušena ali je stiropor ispod toga mesta potpuno netaknut i nema ni ogrebotine tako da verujem da nemam razloga za paniku, mada...

Najgore mi je što ne mogu da ga otvorim, vidim i postavim jer moram prvo da nađem nekog ko zna i ima alat da namestim nosač za njega i soundbar na zidu... Mada rešiću i to nekako.
Ako si dobio njihov zidni nosač u kutiji onda je prilično jednostavno, ako imaš hilti naravno😄. Ja sam uz G4 dobio papirnu šemu, koju treba samo da nivelises i busis već označene rupe. Tako je bilo i za LG soundbar.

@DJmihailo

Pa upravo to, nemam ni hilti ni libelu, jedino imam metar od 100 dinara kupljen kod Kineza...🥴

A video sam da nije komplikovano, gledao sam skoro neki YT video što je snimio neki skandinavac u kom korak po korak prođe čitav proces ali opet bih ja radije platio nekoga da to uradi kako treba.

@DJmihailo

Pa upravo to, nemam ni hilti ni libelu, jedino imam metar od 100 dinara kupljen kod Kineza...🥴

A video sam da nije komplikovano, gledao sam skoro neki YT video što je snimio neki skandinavac u kom korak po korak prođe čitav proces ali opet bih ja radije platio nekoga da to uradi kako treba.
Ako si u Bgd a posebno na Banovom brdu, mogu da ti pozajmim hilti i libelu. Ali to je sve od mene. Živce nemam… i ja kada nešto radim pozovem prijatelja koji može ceo dan da se “maja”. Ja posle pola sata hoću da ga izbacim iz kuće😄. Starost….

Iz Bgd sam ali sa Voždovca...

Hvala, čuo sam se sa nekadašnjim komšijom koji je majstor za sve i to odličan ali baš zbog toga ima dosta posla a malo vremena pa će mi on pomoći (ili bolje reći ja njemu) kada nađemo termin kada obojica možemo...

Hello everyone,

We’d like to share an update regarding a concern raised by several users about the LG G5/C5, where Dolby Vision Cinema Home (out-of-box mode) appears noticeably darker compared to HDR10.

Software Update Details

• Software Version: 33.30.92
  • Rollout Schedule: February 2

Background

As many of you know, Dolby Vision picture modes are designed to closely follow creator intent, in accordance with Dolby’s mastering guidelines.

As a result, maximum display luminance expression is limited in Dolby Vision modes, which has led to comparatively lower brightness levels versus HDR10.

What’s Changing

Based on customer feedback, LG has worked closely with Dolby Laboratories to address this issue.

As a result, we have agreed to improve brightness not only in Cinema Home mode but also in Vivid, Game, and Standard modes.

Please make sure your TV is updated once the software becomes available, and feel free to share your impressions after installing it.

Thank you for your continued support!

- LG User Hub Team

S obzirom na malu debljinu G5 kao i samog pakovanja, imajući u vidu da ga lično preuzimam, da li može biti neki problem ako se isti prevozi u gepeku sa oborenim zadnjim sedištima (Mondeo Mk5 je u pitanju) i imate li neki konkretan savet u vezi transporta na najbezbedniji način?
Nema. Sasvim je ok da se prevozi tako. Licno sam kumov 65 prevezao tako. Veca je jebada stavljati ga na mount 😂

Ma kada su stvari koje ne znam da radim ili su pipave i gde nešto može da se s**ne uvek sam rad da platim profesionalcima da to odrade (uglavnom) brzo, čisto i precizno.

U tom smislu ima li neko iskustva i predloga za tako nekog?

Jel primjetio neko random isključivanja tv-a s mreže u zadnje vrijeme ? Evo peta godina da je kod mene i odnedavno se počeo pojavljivati problem. Tačno ne treba ni raditi ove update fw-a , vazda nesto *****u.
Tv je LG C1 ako nešto znači.

Jel primjetio neko random isključivanja tv-a s mreže u zadnje vrijeme ? Evo peta godina da je kod mene i odnedavno se počeo pojavljivati problem. Tačno ne treba ni raditi ove update fw-a , vazda nesto *****u.
Tv je LG C1 ako nešto znači.
Pre dve nedelje sam isto pitanje postavio, ali prođe neprimećeno.
Meni se od sredine januara javlja taj problem sa nestajanjem mreže. Samo se izgubi wifi i neko vreme ne radi uopšte. Tada ne prepoznaje niti jednu drugu wifi dostupnu mrežu. Šta sve nisam probao, ali ne vredi. I na drugom tv-u isti problem. Imam C5. Pre neki dan sam stavio lan kabl i rešio.

Da nemate možda problem sa 2,4 i 5GHz mrežom da TV luta?
Ne znam na kakav problem misliš, i koji sve problemi mogu da budu.
Resetovao sam ruter, resetovao tv, menjao 2,4 i 5GHz. Menjao razna podešavanja na tv (navodna rešenja sa neta). Puštao hot spot sa telefona (raznih provajdera). Kada sam počeo da istražujem po netu, tek sam tada shvatio da mnogi imaju isti problem i da se o tome naširoko piše. Na žalost bez rešenja.
Šta se desi na TV: jednostavno izgubi mrežu i mogućnost da pronađe ijednu drugu dostupnu(u okruženju ima bar 10 mreža uvek dostupnih pošto živim u zgradi). Prazna lista.

Kod mene isto već neko vreme se to dešava ... već sam pomislio da mu riknjava nešto. Malo je stariji TV u pitanju ... reko' evo prilike da ga konačno promenim.
No, elem, baš tako ... izgubi se mreža, vrlo često i sve dostupne, a pomaže ili reconnect ili najčešće ON/OFF TV-a. Dešava se da neće ni automatski da se poveže kod uključivanja ... jako iritira više manuelno povezivanje ...

Ja sam to gubljenje wifi (na kraju uopšte nije ništa hvatao) rešio tako što sam otvorio tv, očistio kontakte i ispravio kabel koji povezuje wifi modul i ploču. Od tada sve radi. Tv kupljen pre 7 godina. Ima uputstvo na youtube.

Svaka čast na tome 😃, ali uskoro ćemo dobijati delove koje sklapamo u TV ili bilo koji uređaj 😁 ili sa DIY kompletom ako nešto zatreba 😁

Šalu na stranu, komentar je više zato što piše o tome @NikBg koji ima model koji nije ni blizu star niti mnogo korišćen 😃

Jel koristi neko LG soundbar sa LG TV i ima li u stvarnosti nekog benefita od toga što su oba uređaja od istog proizvođača (recimo taj WOW orchestra koji pominju)?

Iskreno ja sam više za Samsung soundbar ili možda Sonos nego za wow orkestru, jer LG po meni koliko su im OLED-i dobri, toliko su im soundbar-ovi loši.

Jel koristi neko LG soundbar sa LG TV i ima li u stvarnosti nekog benefita od toga što su oba uređaja od istog proizvođača (recimo taj WOW orchestra koji pominju)?
Ja koristim LG S90T uparen sa G4. Taj WOW radi toliko da primetiš, e sada da li je bolje nego neki drugi ne znam jer nisam probao. U svakom slučaju soundbar je to sto jeste, ne možeš da očekuješ ne znam šta😄

@Djilkosh_Ns

Iskreno ne bih mnogo da plaćam i ne bih išao na one njihove S95/S90 ili još više Q990/900 odnosno Donosi Ultra nego bih gledao da uz G5 uklopi vizuelno SG10TY a uz stariji Samsung UE48JU7002 koji prenosim u drugu sobu da uklopim Yamaha YSP-2700 jer se oblik sobe mnogo bolje uklapa u njegov true surround.
Ova Yamaha nema moderne Dolby Atmos I DTS:X ali kada je muzika i stara škola u pitanju ubija sa zvukom.

Ja imam SC9s na c3 i fino to radi sa wowcastom, e sad ja nisam bas dovoljno muzikalan da provalim suptilne stvari ali stvarno je ok.

Bitno je da postoji neko primetno unapređenje u odnosu na zvuk sa samog TV. Šteta što se ovde u Srbiji ne mogu naći zadnji zvučnici SPT8-S za njega.

Da, razlika u odnosu na samo zvučnike je ogromna, u svim aspektima.

Razmišljao sam o dodavanju zvučnika ali vidiš nisam nikad pogledao koji bi pasovali. To su znaci spt8-s? Baš ću da pogledam kako se kreću cene napolju.

SPT8-S su za SG10TY, S90TY, S77TY, S70TY a za SC9S već nisam siguran da li bi pasovo ali pošto se on ne pominje na zvaničnoj stranici zvučnika.

Gubljenje mreže je očigledno softverski problem. Nema veze sa starošću tv-a. LG to svakako zna, pošto i na njihovoj zvaničnoj stranici postoji "rešenje" koje naravno ne radi. Kada počne da se pretražuje o tome na netu ima nebrojeno tekstova i snimaka.

Sticajem okolnosti u isto vreme sa pojavom problema sa povezivanjem na wifi, se pojavila mala fleka na panelu (1cm pri dnu panela). Odneo sam u servis zbog toga i rekao im i za wifi problem. Zbog fleke na panelu sam dobio novi tv, a za wifi problem su mi rekli da su proverili i da je sve i redu. Na novom tv-u isti problem nakon update-a.

Generalno, jako gorak "ukus" i obeshrabujuće uzevši u obzir da se radi o tehnici "više" klase.

Kako se krece cena zamene tj popravke pozadinskog osvetljenja za 49" LED 4k?

Citao malo unazad nisam nasao odgovor. Lg C2 u pitanju ostati na webOS24 ili ici na web OS25?

Nazad
Vrh Dno