C5 77", utisci posle mjesec dana korišćenja:
TV je fenomenalan, nema nikakve dileme. Odlična odluka da ga kupim, i ni najmanje se nisam pokajao (pogotovo jer sam ugrabio odličnu akciju i cijenu).
Jako je tanak, i treba biti vrlo pažljiv pri raspakivanju (ja sam cijeli proces sam uradio, i nikako to ne preporučujem). Položio sam ga na sto, ekranom na dole, da mu postavim nosač na leđa, zatim ga uhvatio za ivice i podigao (nije uopšte lagan), i tv se bukvalno savio. Prestravio sam se da će pući 😁 Nije on lošeg kvaliteta izrade, naprotiv, ali je jednostavno tanak (tanji od galaxy s23 ultra
🤔). Napravio sam mu tv wall od rigipsa, sa udubljenjem za izbočeni dio na poleđini. Montirao ga na pokretni nosač, izbočina "legne" u udubljenje, i tv se "zalijepi" za zid. To sve izgleda - fenomenalno!
Pakovanje je ogromno, ne može stati ni u jedno auto. SUV sa oborenim sjedištima - nema šanse, morao sam ga na krov učvrstiti.
Slika je ludilo 😁 Kalibrisao sam po preporukama sa rtings, stavio malo jače osvjetljenje nego što je preporučeno, i to je to.
Na starom tv sam koristio vivid mod, pa sam i ovdje prvih nekoliko dana. Iako je filmmaker popularan, i svi ga hvale kao "suštinu oled tv-a", meni nije na prvu "legao". Nekako mi je sve vuklo na žuto. Mod definitivno zahtijeva neko vrijeme privikavanja, ali sad ne mogu da vjerujem da sam koristio ijedan drugi mod 😁 Po danu ok, za sport itd...uključim standard (realno od vivid-a iskočiše oči), ali uveče, u mraku - DV ili HDR - filmmaker je ubica. Trenutno gledam White Lotus, izgleda spektakularno.
Osvjetljenje je odlično, dvokrilna balkonska vrata su u neposrednoj blizini, i dnevna svjetlost uopšte ne smeta. Možda to može još bolje sa nekim drugim tehnologijama, premazima itd...ali meni stvarno ne treba ništa bolje od ovoga.
Za moje pojmove zvuk je odličan. Vjerovatno će stići i neki soundbar skorije, ali nemam zamjerki na zvuk generalno.
Odložih kupovinu PlayStation-a, tako da ga nisam testirao u gamingu (komp mi je prilično daleko pa me mrzi vući kablove). Mada ne sumnjam da će i to funkcionisati odlično.
Softver je dobar, brz, ispeglan, bogat aplikacijama...opet bez zamjerke.
Po meni, tv ima dva nedostatka (ne velika da bi pokvarila opšti utisak,ali da ih pomenem):
- ne podržava DTS (ili kako se već zove) format zvuka...pa remux streamove uglavnom ne mogu gledati. Imam Mi box pa mi nije toliko strašno, ali ipak ...
- daljinski nije baš najsrećnije riješen (ne razumijem odluku da se ukine mute 🙄). Gledao sam i boljih rešenja, i na jeftinijim i starijim televizorima.
Ako neko razmišlja da li kupiti c5 - slobodno, bez dileme, siguran sam da se nećete pokajati.
Ako je neko u nedoumici da li kupiti manji ili veći - definitivno veći (ili još veći)! Nisam kupio 83" inča jer je bio baš dosta skuplji (više od 1000e skuplji) pa nije bilo smisla. Prethodni tv je bio 50", i na ovaj sam se za čas navikao (širina prostorije je oko 4m).
Na sajtu sam se registrovao za produženu garanciju - uredno unio podatke, poslao sken računa itd...međutim nisam dobio nikakvu povratnu informaciju. Zatim sam cijelu proceduru ponovo uradio, i ponovo ništa. Nadam se da neće biti problema oko toga.