Šta je novo?

LG Televizori

Iskreno video sam na KP da ih dosta njih prodaje za 1580 evra ali kod mene to što se prema ZJN zove neuobičajeno niska cena uvek pali neki alarm, mada verovatno potpuno neopravdano ali eto...

Iskreno video sam na KP da ih dosta njih prodaje za 1580 evra ali kod mene to što se prema ZJN zove neuobičajeno niska cena uvek pali neki alarm, mada verovatno potpuno neopravdano ali eto...
Padaju cene na zimu jer se blize novi modeli i hoce da se rese prethodnih, sasvim normalno, samo kod nas prodaju tri generacije star tv po originalnoj ceni

Pozdrav
Koji televizor od 50 inca preporucujete?
Do nedavno sam imao tcl c655 ali je odnet na reklamaciju pa razmisljam drugu marku da kupim
Da li je ovo okej tv

LG 50QNED80A3A QNED 4K Ultra HD

Inace budzet je do 60k

Padaju cene na zimu jer se blize novi modeli i hoce da se rese prethodnih, sasvim normalno, samo kod nas prodaju tri generacije star tv po originalnoj ceni
Padaju kod prodavaca na KP dok u radnjama paradoksalno idu gore pa je tako 65G5LS još dodatno poskupeo za 20k dinara u odnosu na cenu pre nego što je privremeno sklonjen iz prodaje.

Nudi mi TV prelazak na webOS2025. Ima li smisla prelaziti, jer nemam problema na G3, a koliko čujem ubacili su reklame u OS koje ne kogu da se sklone/preskoče?

Imali ste u tehnomaniji 65c5 189.999 i jos 10% popusta uz kod. Cena bila 170.999 sa 5 god garancije

# LG C6 Series

The C6 series features a major split in panel technology depending on the size chosen.

• The "C6H" Variant (77" & 83" only): These larger models are designated C6H because they utilize the Four-Stack Primary RGB Tandem 2.0 OLED panel. This allows for significantly higher brightness compared to the smaller models.
  • Standard C6 (42", 48", 55", 65"): These sizes do not receive the Tandem 2.0 panel and will have lower brightness capabilities compared to their 77"/83" counterparts.
  • Processor Upgrade: All sizes utilize the new Alpha 11 4K AI Processor Gen 3.
  • Video Pipeline: Upgraded from 10-bit to 12-bit, aimed at improving native gradation in HDR content.
  • Gaming Specs: Refresh rate increased to 165Hz (up from 144Hz on the C5) with VRR support.

# LG G6 Series

The G6 focuses on "Hyper Radiant Color Technology," a marketing term encompassing brightness, coating, and panel structure.

* Brightness Booster Ultra:
* Approx. 20% brighter than the previous G5.
* Claimed to be 3.9x brighter than the entry-level B6 (on a 3% window).
  • Reflection-Free Premium: A new Intertech-certified coating designed to maintain "perfect blacks" (<0.24 nits) even under 500 lux of ambient lighting.
  • Panel Availability:
* The Four-Stack Tandem / Hyper Radiant tech is available on 55", 65", 77", and 83".
* The 48" and 97" models do not feature the Tandem panel and will likely be dimmer.

# LG W6 Series

LG has revived the "Wallpaper" form factor (formerly the W7 from 2017) as a statement piece.

• Form Factor: Extremely thin 9.9mm (<1cm) depth designed to mount flush against the wall.
  • Zero Connect Box: Uses a wireless transmission box (smaller than previous M-series boxes) to eliminate cables running to the panel. Supports 4K at 144Hz.
  • Specs: Features the same Hyper Radiant / Four-Stack Tandem panel and anti-reflective coating as the G6.
  • Sizes: Available in 77" and 83".
  • Pricing: Reportedly only "slightly more expensive" than a G6 of equivalent size, rather than the premium pricing of the 2017 W7.

# Notes

• B6 Series: Not shown on the floor. Only mention is that LG claims the flagship G6 is 3.9 times brighter than the entry-level B6 series (measured on a 3% window).
  • HDMI 2.2: Ports remain HDMI 2.1 on all models. LG has opted not to move to HDMI 2.2 yet due to a lack of consumer source devices.
  • Dolby Vision 2: No support for Dolby Vision 2. LG is monitoring filmmaker adoption before implementing.
  • DTS: Still no DTS decoding. LG continues to prioritize Dolby Atmos, citing it's dominance on streaming services.

Dobro je što sam odlučio da uzmem G5, a dvoumio sam se zbog DV2 podrške. Ispade da ni modeli za 2026. neće imati support.

Poslednja izmena:

Dobro je što sam odlučio da uzmem G5, a dvoumio sam se zbog DV2 podrške. Ispade da ni modeli za 2026. neće imati support.
Realno i meni je sada "laknulo".

Sa G5 sam prezadovljan kvalitetom slike (na sve ostalo uredno bacam drvlje i kamenje, ali ne verujem da se tu ista promenilo na G6, zato sto je WebOS krivac).

Kad se generalno može očekivati da serija 6 dođe u prodaju na ove prostore?
U Americi izlaze u aprilu, a kod nas kreću stidljivo da se pojavljuju u junu. U zavisnosti od dijagonala, neke stignu jul/avgust.

Ko je planirao da uzme C model, mislim da vredi čekati jun zbog Tandem panela. G6 ne vidim realnu potrebu, jer G5 već ima tandem panel, i po meni je sasvim dovoljno jako osvetljenje istog. A verujem da će cena klasično da ode makar 100-200$ gore.

Cenim da će G7 sledeće godine ići na DV2 i HDMI 2.2, taman za next-gen konzole.

Поздрав људи, након пет година не претерано великог коришћења, OLED55CX се сам гаси а након тога не пали сем ако не истакне струјни кабл.

С’ обзиром да сам се регистровао за пет година гаранције интересује ме да ли је Игнис сервис у обавези да дође по уређај или сам морам да га донесем њима као што кажу? На жалост бацио сам кутију јер се овоме нисам баш надао.

Хвала

Meni nije trazio kutiju kada sam nosio 43inchni kod njih i zamenili mi ekran . Hteli da me izvaćare da platim , pa sam zva LG podršku i lik pozdravio gazdu servisa i nije bilo problema

Нису ни мени тражили кутију већ због тренутних временских услова бих им радије послао у кутији. Хвала свакако

Meni je pre godinu ipo crkao CX posle ~3 godine. Elektronika je problem, popravke nema, pisao sam ovde i slao neke linkove.
Proveri prvo ko je davalac garancije, meni je bio PIN koji nema servis u BG već samo u NS. Mislim da nema obavezu servis da dođe po njega, to je sve na tebi da organizuješ.

Јасно, невероватно. Мени мислим да је Игнис.

Некако сам успео да решим проблем(нисам сигуран који је степен оштећења као и да ли га уопште има). У једној утичници имао сам powercube са накаченим рутером, glowee светлима и soundbar-ом), у другој ПС5 а у трећој тв. Истакао сам powercube и ПС5 и оставио само рутер и тв и проблема више нема.

Да ли неко може да ми каже тачно у чему је овде проблем? Да ли сам са овим оштетио ТВ некако или се сам гасио како би себе заштитио од нечега?

Хвала

Kod mene je bio problem pregravanje matične ploče, ima na nekom videu što sam ranije kačio da je to bio često problem na CX.
Prati stanje i dalje, TV bude vreo u zadnjem levom delu gde je elekronika.

Некако сам успео да решим проблем(нисам сигуран који је степен оштећења као и да ли га уопште има). У једној утичници имао сам powercube са накаченим рутером, glowee светлима и soundbar-ом), у другој ПС5 а у трећој тв. Истакао сам powercube и ПС5 и оставио само рутер и тв и проблема више нема.

Да ли неко може да ми каже тачно у чему је овде проблем? Да ли сам са овим оштетио ТВ некако или се сам гасио како би себе заштитио од нечега?

Хвала
Može nastati problem kad HDMI kablom (tj. verovatno bilo kojim kablom) spojiš dva uređaja koja su uključena na različite utičnice, ako napon u njima nije isti. To sam naučio kad mi je grafa bila spržena.

Da li web os ima opciju copy&paste preko daljinca?
Da li vredi prelaziti na web os 2025,na C2 oledu?

Da li neko zna da mi pojasni razlike izmedju LG televizora i oznaka

LG OLED55B53LA
LG OLED55C51LA
LG OLED55G51LA

Ako sam dobro video na netu:
B - ovo je valjda tip panela 4k, kao i C. Da li neko zna sta je oznaka G i ako ima jos neka. Takodje ako neko zna da li ima razlike izmedju B i C iako se oba vode kao 4k?
5 - ovo je jasno da je godina proizvodnje (u ovom slucaju 2025)
3 - ovo nisam nasao, pa ako neko zna o cemu se radi. Kao i za ostale moguce opcije (npr 1) itd.

Da li neko zna da mi pojasni razlike izmedju LG televizora i oznaka

LG OLED55B53LA
LG OLED55C51LA
LG OLED55G51LA

Ako sam dobro video na netu:
B - ovo je valjda tip panela 4k, kao i C. Da li neko zna sta je oznaka G i ako ima jos neka. Takodje ako neko zna da li ima razlike izmedju B i C iako se oba vode kao 4k?
5 - ovo je jasno da je godina proizvodnje (u ovom slucaju 2025)
3 - ovo nisam nasao, pa ako neko zna o cemu se radi. Kao i za ostale moguce opcije (npr 1) itd.
@gredence Има на ЛГ сајту појашњење, ја сам ти линковао до олед-а.
1768130477891.png

Zanima me vaše mišljenje da li Quick Start + da bude uključen ili ne?A ono što krcka nakon gašenja TV-a je definitivno plastika.😉

A ono što krcka nakon gašenja TV-a je definitivno plastika.
Ako imaš OLED, škljockanje nakon gašenja je normalno i nije od plastike, nego neka komponenta unutra, koja je zadužena za Pixel Cleaning.

@gredence Има на ЛГ сајту појашњење, ја сам ти линковао до олед-а.
Pogledajte prilog 523031
Hvala na odgovoru, ali nema pojasnjenje za sve sto me zanima.

Npr.
  • "Series" sta ima sve od mogucih oznaka i sta koja tacno znaci i koje su razlike
  • "Technical features", ovde na slici stoji P,W,S,A a u oglasima su tu obicno 1 ili 3 (mozda ima jos kombinacija), i sta tacno znaci tj. koje su razlike
  • "Design" , vidim po oglasima da ima sa A, S, W , takodje da li ima negde da se vidi / procita koje su razlike

Ako imaš OLED, škljockanje nakon gašenja je normalno i nije od plastike, nego neka komponenta unutra, koja je zadužena

Zanima me vaše mišljenje da li Quick Start + da bude uključen ili ne?A ono što krcka nakon gašenja TV-a je definitivno plastika.😉
Iz mog iskustva treba bit isključen, kad imam uključen Quick start ne mogu dobiti 5.1 zvuk na audio sistemu ni pomoću trikova. Što se škjoca tiče, ne beri brigu, to što čuješ je " sklopka " koja se čuje kad se ugasi televizor poslije čišćenja.

Hvala na odgovoru, ali nema pojasnjenje za sve sto me zanima.

Npr.
  • "Series" sta ima sve od mogucih oznaka i sta koja tacno znaci i koje su razlike
  • "Technical features", ovde na slici stoji P,W,S,A a u oglasima su tu obicno 1 ili 3 (mozda ima jos kombinacija), i sta tacno znaci tj. koje su razlike
  • "Design" , vidim po oglasima da ima sa A, S, W , takodje da li ima negde da se vidi / procita koje su razlike
Za series teško da može da ti se da precizniji odgovor zato što je svaki novi model u okviru serije dobro određena poboljšanja i promene pa tako iz okviru same serije postoje razlike između modela (recimo između C1 i C5 ima razlike) te stoga nije baš moguće generalno porediti modele.
Ono što je moguće jeste poređenje modela različitih serija iz iste (recimo C5 i G5) ili čak i bilo koja dva modela bez obzira na godinu ali reći generalno da su ovi modeli ovakvi a oni onakvi je neizvodljivo baš zbog tih razlika u okviru serije tokom godina (menjali su se procesori, menjale su se specifikacije...).

Što se tiče dizajna u ovogodišnjem G5 modelu S znači da ima stalak na kom stoji (S - stand) a W je namenjen kačenju na zid (W - wall).

Pozdrav, da li uzeti LG50UR75003LK ili LG50UR78003LK nisam zahtevan korisnik, koristim eon smart tv, da li je dobar izbor ili da gledam nesto drugo?

Nazad
Vrh Dno