Šta je novo?

LG Televizori

Matična ploča posle 16 meseci od kupovine🙁

Ajd da kažem i to da je ovlašćeni serviser poručio MB na osnovu mog maila. Već sam imao slikanu zadnju stranu TV-a (nalepnicu sa SN i ostalim podacima) i skeniran fiskalni tako da nema skidanja TV-a, nošenja u servis i gledanja u prazan zid dok ne stigne MB.

Ima li vlasnika sa 65-icom koji su iz Beograda-Umka-Baric-Obrenovac i da imaju kutiju od tv-a da su voljni da mi pomognu? Hocu da uzmem 65-icu, ali nisam siguran da moze da mi stane u auto da ga prevezem jer ne bih kurirskom sluzbom. Nasao sam dimenzije.. probao i deluje da bi moglo, ali nisam 100% siguran pa sam kutiju da probam da ubacim.

Kutija je ogromna ,meni je drugar sa rav 4,jedva ubacio ,neznam koji auto imas ali Mozes otici i do neke radnje pa probati kod njih naci kutiju,ali i same dimenzije ti daju odgovor

Jel se to meni cini ili je C2 poskupeo za jedno 20k?

Ima li vlasnika sa 65-icom koji su iz Beograda-Umka-Baric-Obrenovac i da imaju kutiju od tv-a da su voljni da mi pomognu? Hocu da uzmem 65-icu, ali nisam siguran da moze da mi stane u auto da ga prevezem jer ne bih kurirskom sluzbom. Nasao sam dimenzije.. probao i deluje da bi moglo, ali nisam 100% siguran pa sam kutiju da probam da ubacim.
Izguglaj dimenzije kutije i premeri.
Imam ja kutiju,ali sam stotinjak km od tebe pa ti nikako ne mogu pomoći.
Ja imam Grande Picassa koji ima ogroman prtljažnik i nije ni u njega bilo baš lako ubaciti tv.

Izguglaj dimenzije kutije i premeri.
Imam ja kutiju,ali sam stotinjak km od tebe pa ti nikako ne mogu pomoći.
Ja imam Grande Picassa koji ima ogroman prtljažnik i nije ni u njega bilo baš lako ubaciti tv.
Napisao sam:
"Nasao sam dimenzije.. probao i deluje da bi moglo, ali nisam 100% siguran pa sam kutiju da probam da ubacim."
Hvala u svakom slucaju.

Izasao update za oled modele. Resen bug sa preteranim zatamnjivanjem ekrana u tamnijim scenama.

U slucaju da ne mogu da ga poprave, obzirom da je proslo vise od 6m

Danas upalim tv c1 i vidim pixel cleaning finish, takvu neku poruku. Zasto ne postoji opcija u meniju da se ugasi?

Pozdrav svima, jedno pitanje za bolje poznavaoce. Posto sam se definitivno odlucio za LG. Dvoumio sam se izmedju LG i Haisensa. I na kraju sam se ipak odlucio za LG. Imam nedoumicu da li uzeti OLED ili QNed81 65 inca. Dijagonala od 65 u OLED varijanti mi je poprilicno paprena, ali sam video u Tehnomediji da je sada 65QNED81 po cemi od 130k sto je super povoljno s obzirom da je letos bio 179k Da li neko ima iskustva sa ovim modelom? I da li ipak sacekati skupiti kintu i uzeti OLED?

Danas upalim tv c1 i vidim pixel cleaning finish, takvu neku poruku. Zasto ne postoji opcija u meniju da se ugasi?
Pa sto bi ga gasio? On je tu sa ciljem da ti se ne bi pojavio burn in. Tv sam pokrece ciscenje ako je bio upaljen duze od 4h koliko me pamcenje sluzi.

Na ovo mislim. Svi govore da je lose.

Prilozi

• IMG_20231021_163633.jpg
    IMG_20231021_163633.jpg
    266.7 KB · Pregleda: 119
Potpuno vadis iz konteksta, gledao sam to davno.
Poenta je da ljudi to rade cesto na svoju ruku i da to nije dobro.
Treba da se to prepusti samom sistemu da to odradi kad smatra da treba a ne mi da klikcemo kad nam dune.
Jer precesto koriscenje toga moze da degradira panel, to ovaj covek ovde objasnjava.
A ne da se iskljuci i ne koristi uopste, priocitace neko ko se ne razume i napravice sebi problem,

Meni se jednom pojavio neki artefakt na sivoj površini (dok se pali YT aplikacija) i nikakav reset i gašenje struje nije pomagalo. Pixel Cleaning je rešio problem.

Inače, taj artefakt nije bio burn-in, jer ništa takvog (nepravilnog) oblika nisam ni moga da gledam.

Potpuno vadis iz konteksta, gledao sam to davno.
Poenta je da ljudi to rade cesto na svoju ruku i da to nije dobro.
Treba da se to prepusti samom sistemu da to odradi kad smatra da treba a ne mi da klikcemo kad nam dune.
Jer precesto koriscenje toga moze da degradira panel, to ovaj covek ovde objasnjava.
A ne da se iskljuci i ne koristi uopste, priocitace neko ko se ne razume i napravice sebi problem,
Meni je pre neki dan tv prijavio da ga gasim preko njegovog daljinca kako bi on sam krenuo u taj pixel cleaning. Do sada sam ga samo gasio CECom preko apple tv-a ili playstationa…

Tako da verovatno ne treba brinuti, samo ga gasiti na crveno dugme 😀

Gde se može videti, odnosno proveriti da li je panel IPS ili VA?
Izvinjavam se ako je ranije pomenuto, ali da li neko ima iskustva sa LG NanoCell 763 QA 50" ili 55" modelima?

50 VA, 55 IPS

Moze da se vidi na displayspecifications.com

LG OLED televizori automatski sami rade veliki pixel repair/refresh svakih 2000 sati.
To je opcija koju ne treba iskljucivati (ako je to uopste i moguce) .
I kao sto je gore neko vec napisao TV sam pokrece ciscenje posle nekoliko sati rada , naravno nakon iskljucivanja TV-a preko daljinskog.
Ne preporucuje se cesto iskljucivanje TV-a sa napajanja.

Pozdrav, nisam pratio tv teme od 2017te kad sam kupio Lg 49uj701v, odlicno sluzi i dalje osim sto se pojavio plavi tint i ubio mi bijelu boju. Koliko vidim na netu degradacija led lampi je izgleda u pitanju, narucuju sa ebay lampe, nasao sam ih nekoliko po oko 24-26e.
E sad pitanje je da li je ko porucivao i ima li link pouzdanog kineza?

Pozdrav, nisam pratio tv teme od 2017te kad sam kupio Lg 49uj701v, odlicno sluzi i dalje osim sto se pojavio plavi tint i ubio mi bijelu boju. Koliko vidim na netu degradacija led lampi je izgleda u pitanju, narucuju sa ebay lampe, nasao sam ih nekoliko po oko 24-26e.
E sad pitanje je da li je ko porucivao i ima li link pouzdanog kineza?
Ima pouzdan covek na kp, meni narucio lampe za tv koji je za strano trziste. Mislim da nije nista skuplji od kineza.

Drugari, pomagajte. C1 se iznenada ugasio, sad ne mogu da ga ukljucim. Crvena lampica svetli, dakle ima napajanje ali ne reaguje ni preko daljinskoG niti na dugme ispod lampice. Skinuo sam ga sa napajanja ali to nije pomoglo. Je l ovo C kao crklo?
Uzeo sam ga prosle godine, u garanciji je 5 godina
Isti slučaj i kod mene je bio sa LG OLED65C11 posle 2g i tipa 1p dana
Odneo ga u Ignis u četvrtak danas stigla poruka da je popravljen.
Rade od pon tako da cu videti sta su menjali
Svakako baš neočekivano brzo ako je stvarno popravljen kako treba imaće pohvalu i preporuku sa moje strane

Isti slučaj i kod mene je bio sa LG OLED65C11 posle 2g i tipa 1p dana
Odneo ga u Ignis u četvrtak danas stigla poruka da je popravljen.
Rade od pon tako da cu videti sta su menjali
Svakako baš neočekivano brzo ako je stvarno popravljen kako treba imaće pohvalu i preporuku sa moje strane
Moj tv je i dalje na servisu. Zvao sam Ignis, panel je poručen 18.10. (iz Holandije), poslat 19.10. ali u petak još nije bio kod njih. Verovatno je na carini. Za dva dana biće 3 nedeljem kako sam bez TV-a

Ako su stvarno naručili 19.10, a kako panel nije šišarka pa u 99.9% ima broj za praćenje servis ili oni od kojih je servis poručio bi morali da znaju gde je panel. Da li je na carini ili je negde drugde.

Popravljen moj LG OLED65C11 za dan i po u Ignisu, ploča je bila crkla pa je zamenjena, ništa nisam platio jer je 5g garancije.
Uglavnom pitah servisere zašto se to dešava i koliko često i kažu dosta često zbog loših HDMI kablova u STB boxeve kablovskih provajdera (verovatno neka loša struja dođe iz mreže). Koliko je sad to tačno nisam siguran jer mislim da sam video par puta da se to spominje i ovde na forumu.
Uglavnom stavio sam na EON box HDMI dobijen uz PS4 imao sam nov.
Uglavnom ne kupujem smeće od kablova već neku zlatnu sredinu ili šta dobijem uz uređaj.
Planiram defitivno uzeti neki UPS ili ono čudo što pegla napon zaboravih i kako se zove imao sam to pre 20g.
Sve na TV radi ok sem što na HDMI 3 kad spojim Xbox Series X neće u 4k da prikaže sliku, samo do 1440p 120Hz, ne kontam zašto? Na HDMI 4 radi sve normalno 4k 120hz.
Moram probati i PS5 šta kaže na tom HDMI 3 portu jel hoće 4k da gura.
Ne znam dal je to neki razlog za reklamaciju, bag u softver. Moram prvo testirati sa drugim uređajima

Nazad
Vrh Dno